Din guide til vitaminer i koreansk hudpleie

Vitaminene har alltid vært en viktig del av vår daglige rutine når det kommer til helse og velvære. Fra barndommen har vi blitt fortalt at vi trenger å få i oss tilstrekkelige mengder vitaminer for å opprettholde en sunn kropp og et sterkt immunforsvar. Men visste du at vitaminer også spiller en stor og viktig rolle i hudpleie? Huden vår er kroppens største organ, og den trenger også sin del av næringsstoffer for å holde seg sunn og strålende. Vitaminer, som vitamin A, C, E og B-kompleks, har vist seg å ha en rekke fordeler for huden vår. De fungerer som antioksidanter, som hjelper til med å beskytte huden mot skadelige frie radikaler som kan forårsake tidlig aldring og skader.

Innen verden av K-Beauty er vitaminer en veldig stor del av ingrediensene du vil finne deres ulike hudpleie produkter samtidig som at de har et stort fokus på naturlige ingredienser. Vi synes det er viktig at du vet hva som finnes i produktene som du finner hos oss, i tillegg til at det er viktig at du forstår fordelene av nettopp disse ingrediensene. Derfor har vi satt sammen denne guiden så du kan lese og lære mer om hva slags vitaminer som er å finne i dine hudpleie produkter.

 

Vitamin A

Kanskje mest kjent som den ultimate ingrediensen, så har Vitamin A en rekke ulike fordeler å by på. Vitamin A som ingrediens vil gi deg anti-aldrende effekter og vil også øke cellefornøyelsen. Vitamin A fungerer best for fet hud da den også vil hjelpe å redusere overflødig sebum samtidig som den minimerer synligheten av rynker og vil til og med virke oppstrammende. A-vitamin brukes ofte av hudleger når akne skal behandles, da det har en legende effekt og kan åpne tilstoppede porer. Retinol er et eksempel på en A-vitaminforbindelse som mange sikkert kjenner til. 

Prøv Tiam Vita A Anti-Wrinkle Moisturizer som er en anti-age fuktighetskrem med høyt innhold av Vitamin A som er svært effektiv mot aldringstegn. Sammen med kollagen virker produktet oppstrammende og utglattende på voksen hud som trenger ekstra boost.

Vitamin B

Denne Vitaminen kan deles opp i to ulike kategorier: B3 og B5. Innen verden av hudpleie kjenner du kanskje også B3 som niacinamide, eller niacin, som er en ingrediense som blir mer og mer populær takket være dens lysnende egenskaper. Du finner det derimot også i antialdrende produkter som vil hjelpe å forhindre tidlige aldrinstegn. Produkter med Vitaming B3 er et flott tilskudd til rutinen din dersom du har problemer med tørr eller akne hud. Når det kommer til Vitamin B5, er dette en fuktighetsbevarende ingrediens, noe som betyr at den holder på vann på en effektiv måte og hjelper deg å tilføre fuktighet og opprettholde elastisiteten i huden. Den har også antiinflammatoriske egenskaper som hjelper å stimulere hudens helbredelsesprosess.

COSRX ADVANCED SNAIL RADIANCE DUAL ESSENCE

Prøv ut denne COSRX Advanced Snail Radiance Dual Essence - Essens med 74% sneglesekret som øker hudens elastisitet, tilfører fuktighet, næring og glød. Niacinamid og glutathione styrker hudbarrieren og jevner ut hudtonen.

TIAM MY SIGNATURE VITA B5 TONER

Sjekk ut Tiam My Signature Vita B5 Toner, den er dypt hydrerende med Vitamin B5, NMF, Peptider og Betaine som forbedrer hudens naturlige barriere og gjenoppretter dens optimale nivå samtidig som at det tillater huden din å finne balansen igjen.

 

Vitamin C

Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, er ingen nykommer innen hudpleie og har blitt kjent som superstjerne ingrediensen ingen kan få nok av. Takket være denne ingrediensen vil du kunne bekjempe hyperpigmentering og urenheter i huden. Vitamin C er full av antioksidanter som som vil hjelpe å behandle skader i huden fra UV-stråler eller forurensing. Ingrediensen vil også hjelpe deg å øke kollagen nivået ditt, noe som vil sørge for å holde huden din fast og ungdommelig samtidig som den reduserer synligheten av fine linjer og rynker. Innen koreansk hudpleie, er vitamin C serum og gele-baserte kremer utrolig populære produkter. Les mer om Vitamin C her

Serumet fra Cosrx - The Vitamin C 23 Serum er konsentrerte serum bestående av superkombinasjonen Vitamin C og Vitamin E. Med hele 23% askorbinsyre sammen med fuktighetgivende og pleiende ingredienser som hyaluronsyre, panthenol, squalane, niacinamide og lakrisrotekstrakt får du den ultimate beskyttelsen. Produktet er veldig effektivt mot hyperpigmentering og aknearr. Passer godt til alle hudtyper. Spesielt egnet for deg som ønsker glød, beskyttelse mot oksidasjon og regulere sebumproduksjonen.

Vitamin D

Når det kommer til Vitamin D er det mange som kjenner denne vitaminen som det kroppen vår produserer når vi utsettes for sollys. Du finner derimot også i hudpleie. Vitamin D er en fettløselig vitamin, noe som hjelper å opprettholde kroppens kalsium nivå. Når den tilsettes i hudpleie, vil den roe ned irritert hud og allergier, noe som gjør det til et perfekt valg for sensitive og akne-utsatt hud. Vitamin D er også en antioksidant og vil beskytte huden din fra forurensing og miljø faktor, men vil også roe ned inflammasjon.

Vitamin E

Vitamin E er en vitamin som du vil kunne finne i alt fra kosttilskudd til fuktighetskrem. Denne vitaminen er i likhet med mange andre vitaminer, også en antioksidant, noe som betyr at den vil hjelpe deg å bekjempe ytre stressfaktorer fra miljøet og nøytralisere de skadelige virkningene av frie radikaler. Du har kanskje også sett Vitamin E bli omtalt som «tocopherol» og den er rett og slett et multi-talent. Her vil du få anti-inflammatoriske egenskaper som hjelper å roe ned irritert hud og har også fuktighetsgivende og regenererende egenskaper. Den beskrives også ofte som den beskyttende vitaminen da den beskytter deg mot UV-stråler.

Etude House Moistfull collagen Cream er en delikat fuktighetskrem med Super Collagen™ Water som gir ekstremt langvarig hydrering 

Etude House Moistfull Collagen Cream beriket med Super Collagen™ Water, White Lupin som gir huden spenst og anti-age effekt, og Tocopherol for å gi fuktighet og vitamin E som reparerer og holder huden hydrert i lang tid etter påføring. Produktet inneholder små partikler av hydrolysert Super Collagen™ Water som raskt absorberes av huden og gir styrke, elastisitet og fylde. Inneholder hvit lupin, sheasmør, tokoferol (E-vitamin), laurinsyre som sammen gir huden næring, beskyttelse og motvirker aldringstegn.

Vitamin K

Ønsker du å bli kvitt mørke områder i huden og dempe rødhet og hyperpigmentering? Da er Vitamin K den ingrediensen du bør være på utkikk etter. Dette er en vitamin som du vanligvis vil finne i matvarer som melk og grønnkål og har egenskapene til å redusere synligheten av mørke ringer, strekkmerker, akne arr og også små åreknuter. K-Vitamin hjelper deg også å minske rødme i huden, noe som kan være en stor hjelp dersom du har rosacea. Denne vitaminen vil du ofte se listet som ingrediens i øyeprodukter på grunn av dens koalugerende egenskaper.