Hva er Salisylsyre (salicylic acid)?

Salisylsyre eller salicylic acid er en ekstremt populær ingrediens som mange sverger til. De finnes i utallige produkter som bekjemper gusten og rynkete hud, lysner ujevn pigmentering, men kanskje viktigst av alt: de er ekstremt effektive mot uren hud og akne. Denne syresammensetningen kan være litt komplisert, men det er nettopp oppbygningen av denne strukturen som kan forklare hvorfor og hvordan den fungerer så bra!

Når det kommer til hudpleieprodukter, klassifiseres syrer i to kategorier som er Beta Hydroxy Acids (BHA) og Alpha Hydroxy Acids (AHA). Både AHA og BHA virker eksfolierende på huden. De bryter ned bindingene mellom døde hudceller og det øverste laget faller av. Dette vil stimulere til cellefornyelse og hjelpe mot opphopning av avfallsstoffer i porene. Fine linjer reduseres, Akneutbrudd reduseres og pigmentering jevnes ut.

Produkter med AHA/BHA:

COSRX AHA / BHA Clarifying Treatment Toner er en eksfolierende toner med AHA, BHA og rensende botaniske ingredienser. Fjerner døde hudceller og gir gusten hud mer glød og vitalitet.

COSRX AHA BHA CLARIFYING TREATMENT TONER

Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner er en eksfolierende toner som balanserer hudens naturlige pH og gir fuktighet til huden. Fjerner døde hudceller, virker dyptrensende, reduserer urenheter og synlige porer.

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 DAYS MIRACLE TONER 

AHA er vannløselig og Løser opp bindinger mellom døde hudceller på et mer overfladisk nivå. I denne kategorien finner vi bl.a. glykolsyre og melkesyre (lactic acid). De holder bra på fuktighet, jevner ut hudens overflate samtidig som de stimulerer naturlig kollagenproduksjon og reduserer hyperpigmentering. Fungerer utmerket til tørr og moden hud.

BHA er fettløselig og kan penetrere dypere ned i huden da de klarer å løse opp og komme forbi de lipide lagene (fett) mellom hudceller. I denne kategorien finner vi Salisylsyre. I tillegg til å ha betydelig betennelsesdempende egenskaper binder de seg også til sebum/talg som kan tette igjen porer, og dermed føre det vekk sammen med eksfolieringen. Syren er også antibakteriell og kan ha en viss effekt på betent akne.

Produkter med AHA/BHA:

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum er et høykonsentrert serum som reduserer urenheter og holder akne i sjakk. Du får en sterkere hudbarriere og får tilført rikelig med fuktighet!

 SOME BY MI AHA.BHA.PHA 30 DAYS MIRACLE SERUM

COSRX One Step Original Clear Pads er myke pads fuktet i essens bestående av BHA, Salix Alba, allantoin og panthenol. Perfekt for den fetere hudtypen som lett får urenheter og akne.

COSRX ONE STEP ORIGINAL CLEAR PADS

Salisylsyrer er mest effektive mot hudormer som populært kalles blackheads og whiteheads. De har mulighet til å komme dypere ned i huden og motvirker opphopninger av talg og døde hudceller som kunne ha ført til urenheter og kviser. Det finnes ulike styrker på syrene. De fleste produkter til hjemmebruk har såpass lav prosentandel at det er trygt å bruke og forårsaker lite irritasjon. De med høyere prosentandel kan være såpass sterk at man umiddelbart kan se rødhet og flassing av hud.

BHA har mange positive egenskaper og passer meget bra til den fetere hudtypen. Det bør likevel påpekes at overforbruk eller sensitiv hud kan slå ut negativt i form av rødhet, tørrhet og flassing. Kombinasjonen av BHA og AHA gjør det mulig å håndtere urenheter effektivt, uten at huden tørker ut.