Eksfoliering – Hvorfor, hvordan og hvor ofte?

Eksfoliering er riktignok ikke noe nytt innen verden av hudpleie, men på samme måte med alle de andre trinnene i en hudpleierutine, har K-Beauty tatt steget lenger. Faktisk har dette blitt det steget innen hudpleierutinen som har blitt den mest effektive måten å behandle huden din på. Noen kan kanskje komme til å spørre seg selv om dette bare er nok en trend eller om det er en god grunn til å hive seg på «eksfolierings-bølgen». Faktumet er derimot at det er helt essensielt for oss alle å eksfoliere huden vår og er ett av de enkleste trinnene du kan tilføye i din hudpleierutine som vil gi deg umiddelbare og dramatiske resultater. For det er sånn at uansett hva slags hudtype du har, alderen din og hvilket kjønn du er, vil jevnlig eksfoliering være garantert å utgjøre en stor forskjell for huden din.

En av grunnene til at eksfoliering har blitt nettopp så populært innen K-Beauty, er at det er så utrolig enkelt å gjøre og at det gir umiddelbar effekt. Dermed ble det raskt til et trinn i hudpleie som du ikke kunne unnvære. Sannsynligheten er stor at du har sett at huden din forblir den samme uansett hvor mange hudpleieprodukter du velger å bruke for å lysne opp og gi glød til huden din. Kanskje har du prøvd ulike typer foundation og kjent at ingen av dem egentlig sitter så bra på? Da kan det være nettopp eksfoliering som har manglet i hudpleierutinen din, da det raskt og enkelt vil fjerne døde hudceller fra hudens overflate, fjerne smuss og urenheter og samtidig stimulere cellefornyelsen. Alt dette sørger for at huden din vil se yngre ut, kjennes mykere, smidigere og at du får tilbake gløden din. Hvem skulle trodd at kun ett enkelt steg i hudpleierutinen din kunne gjøre alt det?

 

Fordeler med eksfoliering

I likhet med andre steg i en koreansk hudpleierutine, enten det er 7-steg, 10-steg eller 12-steg, vil alle stegene ha en mening med at den er inkludert. Dette gjelder selvsagt også eksfoliering og her er det mange fordeler med å innføre eksfoliering i din rutine.

 

1. Bli kvitt gusten hud og se og føl deg yngre bare sekunder etter å ha eksfoliert.

2. Oppnå en smidig og feilfri påføring av foundation og andre sminkeprodukter.

3. Forebygg rynker, flassende hud, tørre flekker og aldringsflekker.

4. Huden blir mer forberedt og mer mottakelig for andre påfølgende hudpleieprodukter og fungerer mer effektivt.

5. Forebygger akne, tilstoppede porer og kviseutbrudd.

6. Oppnå klar, glødende og sunn hud.

 

Hvorfor er det viktig med eksfoliering?

Du visste kanskje ikke at huden vår selv fjerner døde hudceller under normale daglige aktiviteter og vil ha fullstendig regenerert seg selv under en 28 dagers syklus for voksne og mellom 3 og 5 dager for babyer. Dette er tross alt grunnen til at babyer har så myk hud. Det har seg derimot sånn at noen ganger vil ikke døde hudceller fjernes naturlig like ofte som de egentlig skal, på grunn av ulike faktorer, sånn som genetikk, miljø, solskader, fet hud eller tørr hud.

Etterhvert som vi eldes, vil både den naturlige utbyttingen av hudceller og også hudens egen oljeproduksjon minske. Dette vil resultere i at døde hudceller vil fortsette å samle seg opp på hudens overflate og dermed etterlate huden både flassende, tørr, gusten og flekkete. Ved å eksfoliere med jevne mellomrom, vil du kunne unngå disse problemene og gi huden både i ansiktet og på kroppen din en sunn og naturlig glød og vitalitet.

 

Våre anbefalte eksfolierings produkter: 

Petitfee - utseende.no

PETITFEE β-Glucan Enzyme Powder Wash er en enzym rens i pulverform. Inneholder B-glucan, fermentert ris, maisstivelse og Tea Tree olje. Renser og eksfolierer huden på en mild og effektiv måte! Perfekt til å løse opp opphopninger av døde hudceller, hudormer som blackheads og whiteheads, gir en god rens uten at huden føles strippet og stram etterpå. Følger med maskepensel.

 

rootree - utseende.no

rootree Cryptherapy Facial Mild Scrub vil forsiktig skrubbe vekk døde hudceller fra hudens overflate samtidig som du gir huden en god rens fra produktrester, helt uten å skade huden.

 

Klavuu - utseende.no

Klavuu PURE PEARLSATION Revitalizing Intensive Peeling Gel - Mild peeling gel med koreansk perle ekstrakt og mild alge som virker eksfolierende og rensende i dybden. Huden føles klar og jevn.

 

Hvor ofte bør du eksfoliere og hvordan vet jeg om jeg eksfolierer for mye?

Hvor ofte du bør eksfoliere, vil komme helt an på hva slags hudtype du har, om du har noen hudproblemer og også produktet du velger å bruke da disse vil kunne variere i «styrke». Om du for eksempel har veldig fet hud, kan du klare deg med å eksfoliere annenhver dag eller så ofte du selv kjenner huden din har godt av. For hud som er tørr eller sensitiv, kan du eksfoliere mye sjeldnere, da vil det holde å gjøre det en eller to ganger i uken. De som har normal eller kombinasjonshud kan eksfoliere mellom to og tre ganger i uken. Det kan være en god ide å starte med en til to ganger i uken uansett hudtype og deretter tilføye flere dager, avhengig av hvordan huden din reagerer.

Det å over-eksfoliere vil skje når huden din reagerer på at du har hatt overdrevent bruk av eksfoliering. Dette kan resultere både i at huden din ikke får nok av de nødvendige oljene den trenger for å holde seg sunn, men kan også ende opp med at du utvikler hypersensitivitet, rødhet og svie. Andre tegn på at du kanskje har vært litt for ivrig med eksfolieringen, er at du opplever mye rødhet i huden som ikke forbedrer seg over tid i tillegg til økt tørrhet og flassing. En annen hudreaksjon du kan se er at huden vil reagere på mangel av fuktighet ved å begynne å produsere mer av sine naturlige oljer.

Dersom du tror at du kan ha overdrevet eksfoliering, unngå det i en hel uke ved å la huden din reparere seg selv. Deretter kan du sette i gang igjen ved å eksfoliere mellom 1 og 3 ganger i uken. Du kan også vurdere å endre eksfolieringsproduktet du har brukt tidligere, ved å bytte det ut til et mildere produkt. Det er også viktig å huske på å alltid teste produktet på et mindre område med hud før du påfører det i ansiktet. Er du usikker på om du har over-eksfoliert kan du spørre en hudterapeut eller hudlege.

Gi huden tid til å bygge opp hudbarrieren igjen. Unngå veldig aktive ingredienser i denne perioden og bruk kun milde produkter som virker pleiende og beskyttende som Rootree Phyto ground Purifying Cream Toner og Rootree Phyto ground Calming Moisture Cream.

Nattmasken COSRX Ultimate Nourishing Rice Spa Cream Mask eller iUNIK Beta glucan daily moisture cream kan brukes både som nattkrem og dagkrem.