Grønn Te – En potent antioksidant

Er det en ting som vi alle har lært av Koreansk hudpleie produkter, så er det at kvaliteten på ingrediensene er det som vil ha størst påvirkning på hvor bra et produkt er. Det er tross alt nettopp dette som har gjort at K-Beauty produkter har blitt så ettertraktet og populære. Koreanske hudpleieprodukter inneholder rene og aktive ingredienser som gjerne er funnet ute i naturen, grønn te er en av disse ingrediensene. Dette er en av de ingrediensene som er mest forsket på i hele industrien og har blitt kjent som en mild, men potent antioksidant. Her har du noe som virkelig fortjener å kalles for en «mirakel» ingrediens og er en av de sjeldne som faktisk fortjener å bare bli mer og mer populær. Idag finner du grønn te i en rekke ulike produkter, i alt fra toners og serum til øyekrem og solkrem, for ikke å nevne ansiktsmasker og sheet masks.

Det bør kanskje ikke komme som noen stor overraskelse at grønn te fortsetter å være en populær ingrediens år etter år når vi ser på hva slags egenskaper den har. Grønn te virker både anti-aldrende, har en beroligende effekt på huden, bekjemper akne utbrudd, og mye mer. Mange omtaler grønn te som den aller beste «superfooden» for huden din da den er rik på både koffein og antioksidanter, som er to virkestoffer som har en rekke ulike fordeler. Bruk produkter som inneholder grønn te for å bekjempe inflammasjon og betennelse eller for å forhindre tidlige aldringstegn. Bruk produkter som inneholder denne ingrediensen under øynene og den vil også kunne redusere hovenhet og samtidig jevne ut hudens tekstur for en yngre og glattere hud.

 

Så hva er grønn te?

Grønn te er enkelt forklart blader og knopper fra teplanten «Camellia Sinensis». Når det brukes som en ingrediens i hudpleieprodukter, vil det være de aktive komponentene til grønn te som benyttes, disse kalles for «polyfenoler» og «catechin». Det er nettopp disse komponentene i grønn te som er antatt å være de som har alle fordelene for huden din, takket være det høye innholdet av både antioksidanter og anti-inflammatoriske verdier. Som du kanskje også allerede vet, inneholder grønn te også koffein og tanniner, disse fungerer ved å krympe dine blodårer og minsker samtidig hovenhet, som er gode egenskaper å ha i blant annet øyekremer.

Ingrediensen grønn te har såpass mange fordeler og egenskaper at den nesten kan beskrives som en overaktiv ingrediens. Den fungerer både beskyttende og legende, noe som forklarer hvorfor den er å finne i en rekke ulike formler, både som serum, fuktighetskremer, rens og masker.

 

Raske fakta

 

  • Type ingrediens: Antioksidant
  • Hovedfordeler: Roer ned og beskytter huden, minimerer aldringstegn og reduserer sebumproduksjon 
  • Hvor ofte kan det brukes?: Grønn te er trygt både å konsumere daglig og å bruke daglig i hudpleierutinen din 
  • Hvem bør bruke det: Generelt er grønn te noe som passer for alle hudtyper, med mindre du har en kjent sensitivitet eller allergi mot det 
  • Passer godt sammen med: Produkter som inneholder grønn te fungerer optimalt med andre antioksidanter fordi de jobber synkront. Vitamin C, Vitamin E og hyaluronsyre er fine ingredienser å bruke samtidig.

 

Fordeler med grønn te for huden din

På grunn av alle de ulike egenskapene dens, har grønn te blitt studert og forsket på i mange år. Det har blant annet blitt studert på som en behandling for en rekke ulike dermatologiske tilstander, sånn som rosacea, akne, vorter, psoriasis og til og med hudkredt. Dette er med andre ord en kraftfull og imponerende ingrediens. Nedenfor har vi listet opp hva slags fordeler og egenskaper grønn te har for deg og huden din.

 

  1. Minimerer tegn på aldring: Grønn te har evnen til å redusere tegn på solskader, sånn som hyperpigmentering, røff og ru tekstur og fine linjer
  2. Beskytter huden: Da grønn te er en antioksidant, vil den beskytte huden mot frie radikaler som skapes av stress faktorer fra miljø. Eksempler på dette vil være UV-stråling og forurensing. Dermed er dette den perfekte ingrediensen å tilsette anti-aldring hudpleierutinen din for å beskytte huden.
  3. Beroliger huden: Ønsker du å redusere inflammasjon og rødhet i huden din eller ofte har problemer med irritert hud, vil grønn te være den perfekte ingrediensen for deg. Den passer til å behandle hudtilstander som eksem, flass og psoriasis. 
  4. Reduserer overflødig sebum: Evnen som grønn te har til å redusere overflødig sebum, i kombinasjon med anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper gjør ingrediensen perfekt for de som har trøbbel med akne og fet hud.

 

Våre Grønn Te favoritter

I nettbutikken våres vil du finne et stort utvalg av ulike hudpleieprodukter som inneholder grønn te som en av de aktive ingrediensene. Dersom du er på utkikk etter å inkludere produkter med denne fantastiske ingrediensen inn i hudpleierutinen din, kan du ta en titt nedenfor hvor vi har listet opp våre favoritter.

 Neogen - utseende.no

Neogen – Bio Peel Gauze Peeling Green Tea: Dette produktet gjør peeling utrolig raskt og enkelt. Inneholder 30 eksfolierende pads med grønn te og som vil rengjøre tette porer og fjerne døde hudceller. Den virker ogås anti-inflammatorisk på irritert hud.

 Isntree - utseende.no

Isntree – Green Tea Fresh Toner: Denne toneren som er laget med grønn te fra Jeju øya virker beroligende, fuktighetsgivende og styrkende. Den vil redusere overflødig sebum, minske store porer, er rik på antioksidanter og vil tilføre intens fuktighet.

 Barulab - utseende.no

Barulab – The Clean Vegan Green Tea Mask: Her får du en vegansk sheet mask som inneholder grønn te ekstrakt og som virker balanserende på hudens fuktighetsbalanse, vil redusere overflødig sebum og minimerer porer og blankhet i huden.