Kvisearr – Hvordan unngå de og hvordan bli kvitt de

Kviser eller akne er langt fra et sjeldent tilfelle og de aller fleste av oss vil få kviser i løpet av livet. Mens de fleste gjerne er ferdig med det verste i løpet av ungdomsårene, er det faktisk også mulig og helt vanlig å få akne-utbrudd i voksen alder. Grunnen til at de fleste av oss opplever kviseutbrudd i tenårene er at det er da kroppen opplever å få økt produksjon av kjønnshormene som testosteron, som er det som igjen vil øke produksjonen av talg i huden. En fetere hud vil da ha høyere risiko for å ha tette porer og talgkjertler, noe som resulterer i kviser. Akne i voksen alder skyldes flere ulike ting, inkludert hormonelle endringer, men også andre årsaker som ulike sykdommer, medisiner og steroider samt stress.

Når du hører med hudpleiere og eksperter om tips for hva du bør gjøre for å unngå kviser, akne og også redusere arr fra akne vil det i du se at det er mye fokus på god hudpleie. Her er det blant annet viktig med faste hudrutiner hvor huden renses både morgen og kveld, noe som vil hjelpe deg med å fjerne døde hudceller og åpne opp porene dine. Samtidig spiller kosthold også en viss rolle, hvor raske karbohydrater og også meieriprodukter kan ha en innvirkning på akne. Når det kommer til hvilke produkter du bør se etter, er det heller ingrediensene som spiller en stor rolle. Se etter ingredienser som BHA, AHA og salicylsyre i tillegg til vitmin A syre og retinol.

 

5 tips for å unngå eller behandle akne arr

Gleden er som regel stor når en kvise endelig forsvinner, men gleden varer ikke så lenge om du ser at huden forblir rød, ujevn eller fylt med arr i ettertid. Heldigvis er det flere ting du kan gjør for å forhindre å sitte igjen med akne- eller kvisearr, ujevn struktur i huden og en ujevn hudtone.

 

1. Bruk solfaktor selv når du har kviser og uren hud hele året. Solen gjør arr mørkere!

2. Eksfolier med jevne mellomrom. Du kan gjerne veksle mellom en kjemisk skrubb (med alpha- hydroxy) og en mekanisk skrubb (med korn), disse vil begge fjerne døde hudceller og øke celleforyelsen.

3. Bruk produkter med lysnende effekt, blant annet vil produkter med vitamin C gi gode resultater. Ingredienser som drue ekstrakt, lakris ekstrakt og Kojic Aci har også gode lysnende egenskaper.

4. Ikke klem på kviser, dette forverrer bare betennelsen.

5. Bruk akneplaster som vil hjelpe på å helberede kvisene raskere.

 

COSRX – Et bredt utvalg av produkter for å redusere kvisearr

COSRX er en av flere ulike K-Beauty merker vi har hos oss og de har en rekke ulike produkter som passer perfekt til deg som jobber med å redusere akne- eller kvisearr. Flere av produktene deres inneholder nemlig deres unike ingredienser som CentellAC Rx-Complex som aktivt fokuserer på å behandle akne i tillegg til å roe ned irritasjon, denne behandler nemlig ikke bare kviser, den helbreder også skadene som er gjort på huden Disse tre produktene vi har listet opp nedenfor er bare noen få eksempler på produkter du kan benytte deg av når du jobber med å redusere arr og pigmentflekker.

 

COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream – Her får du en allsidig fuktighetskrem med 92% sneglesekret som vil gi deg både fukt, beskyttelse og glød. Samtidig vil den redusere akne-arr og ujevnheter i huden.

Cosrx - Koreansk Hudpleie

 

COSRX AC Collection Lightweight Soothing Moisturizer – Dette er en lett fuktighetskrem som passer perfekt til aknehud. Denne inneholder Centella AX-Rc complex som vil behandle akne i tillegg til å roe ned irritasjon og styrke hudens barriere.

COSRX - Koreansk Hudpleie

 

COSRX AC Collection Blemish Spot Clearing Serum – Dette serumet virker beroligende og styrkende på huden. Inneholder Centella AX-Rc-Complex, propolis og niacinamide som vil jevne ut hudtonen din og også redusere røde og mørke flekker etter akne.

COSRX - Koreansk Hudpleie

 

De beste ingrediensene for kvisearr

Som nevnt ovenfor er det noen utvalgte ingredienser du alltid bør være på utkikk etter når du skal velge deg produkkter for å behandle og minske kvisearr i huden din. Noen ingredienser fungerer ved å drepe bakteriene som skaper akne og kviser i huden mens andre produkter vil kunne fjerne overflødig olje fra huden. Så finnes det også produkter som er en god kombinasjon av disse to. Vi forklarer nærmere hva de ulike ingrediensene gjør for huden din.

 

Vitamin C – Forebygger aktive kviseutbrudd og øker kollagenproduksjon. Denne ingrediensen har også en lysnende effekt som vil kunne redusere synligheten av arr.

* Svovel – Fjerner overflødig olje og også døde hudceller.

Salisylsyre – Virker forebyggende på tilstoppede porer.

* Benzoylperoksid – Dreper bakterier og fjerner overflødig olje fra huden.

Alpha Hydroxy Acid (AHA) – Hjelper med å fjerne døde hudceller og reduserer inflammasjon. Øker cellefornyelsen.