Hyaluronsyre (hyaluronic acid) i koreansk hudpleie

Blant de viktigste aktive ingrediensene innen hudpleie finner vi Hyaluronsyre (HA), en klar, gelelignende substans som finnes naturlig i kroppen, bla i hud, øyne og ledd. Dens hovedoppgave er å sørge for fukt og smøring til bindevev og ledd. Til tross for navnet er ikke hyaluronsyre en syre, men en sukkerart som kalles glykosaminoglukan. Nesten 50% av kroppens totale HA-innhold ligger i huden. Den kan binde vann opptil tusen (!) ganger sin egen vekt, og er derfor en uunnværlig aktiv ingrediens i hudpleie for dehydrert hud og for å forebygge at huden mister sin fylde.

Tilsatt i renseprodukter kan huden bli myk og ren uten å virke uttørkende som COSRX Hydrium Triple Hyaluronic Moisturizing Cleanser og Rootree Phyto Ground Relief Cleansing Foam

Med alderen mister kroppen evnen til å holde produksjon av HA oppe og trenger derfor hjelp til å opprettholde dette. HA har en kort livssyklus i huden. 30-50% av det brytes ned hvert døgn som en del av den naturlige nedbrytningen av HA i huden. Når vi eldes, avtar produksjonen av HA, men nivåene av enzymet hyaluronidase (enzymet som bryter ned HA) forblir det samme. Betennelse og solskader forårsaker også en reduksjon av HA-nivået i huden. Som nevnt brytes HA ned i huden, og den erstattes, men når vi eldes blir den ikke erstattet like raskt eller så fullstendig. Dette fører til dårligere evne til å binde så mye vann (de viktige kollagen- og elastinfibrene holder seg ikke like fuktige og elastiske uten HA) som igjen fører til mindre fylde og fasthet i huden. Hyaluronsyre som brukes feil, kan også dehydrere huden din. Molekylet trenger vann for å binde fukt, men uten fuktighet på overflaten av huden din eller fra luften, vil den trekke vannet dypt inne i huden din. For optimal effekt bør HA-serum påføres fuktig hud, og ‘lukk’ det inn raskt med en krem.

Følg opp rensen med en fuktighetsgivende toner som HaruHaru Wonder Black Rice Hyaluronic Toner og den prisvinnende toneren Isntree Hyaluronic Acid Toner 

Hyaluronsyre trenger ikke inn i hudceller, den legger seg i epidermis mellom celler og hovedsakelig i dermis der den utøver underverker. Den regulerer vanntransport og vanninnhold i huden. Det er for øyeblikket ikke noe aktuelt HA-produkt på markedet som har evnen til å trenge gjennom hudens epidermis, på grunn av dets molekylære størrelse. Hulauronsyre kommer i tre forskjellige former og størrelser: full størrelse, innkapslet og fragmentert. Fullformede og innkapslede former for HA i dette produktet bidrar til å forbedre fuktigheten av huden ved å binde seg til vann. Tidlige data antyder at den fragmenterte (HA med lavere molekylvekt) kan ha større fordeler for huden. Når det totale HA-innholdet i huden øker, skaper det et ideelt miljø for kollagen å trives.

Gi huden en fuktighetsboost med vår populære HaruHaru Wonder Black Rice Hyaluronic Cream som inneholder fermentert svart ris og høy konsentrasjon av hyaluronsyre eller Isntree Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream som er en lett fuktighetskrem med 5 typer hyaluronsyre i ulike molekylstørrelser for best absorpsjon i huden.

Fun Facts

Visste du at Hyaluronsyre finnes naturlig i øynene og er ofte en ingrediens i øyedråper for å lindre tørre øyne?