K-Beauty 10-trinns hudpleierutine

10-trinns hudpleierutine er et kjennetegn på koreansk skjønnhet og har vært populært i Korea siden 1960-tallet. Dette fenomet dukket senere opp i Amerika og har blitt mer og mer populært også i Europa. Mange her i Norge har allerede fått opp øynene for produktenes naturlige og effektive ingredienser, ofte kombinert med innovativ teknologi.

Selv om denne kjente rutinen har 10 trinn, er det også verdt å merke at antallet trinn er veldig fleksibelt. Dette endres ikke bare avhengig av hudtype, men også årstidene. Hver etappe har en viktig funksjon som vil forbedre huden og komme nærmere ønsket resultat.

Oljebasert rens: Trinn 1

Den berømte koreanske dobbelrensen starter med en oljerens / cleansing balm og følges opp med en vannbasert rens. Oljerens er første steget hvor sminke, solkrem, talg og annen forurensning som er oljebasert løses opp. Huden blir skånsomt og effektivt renset samtidig som dens naturlige lipidhinne ivaretas. Uavhengig av hudtype, fet eller tørr, så vil over-eller underproduksjon av sebum/talgden få en balanse over tid. Bruk en cleansing balm for å fjerne alle oljebaserte urenheter.

Vannbasert rens: Trinn 2

Den berømte koreanske dobbelrensen starter med en oljerens og følges opp med en vannbasert rens. Vannbasert rens er andre delen av dobbelrensmetoden. Her blir huden renset for resterende som oljerensen ikke fikk tak i. I dette andre steget er rensen mer fokusert på hudproblemet og behandler huden samtidig som den blir ren og klar for toner.

Skrubb/eksfoliering: Trinn 3

Peeling eller eksfoliering hjelper huden å fjerne overflødig døde hudceller, rense i dybden og redusere tette porer og urenheter i form av kviser og hudormer. Dette steget utføres 1-3 ganger i uken avhengig av behov og hudtype. Anbefales også som klargjøring av huden før ansiktsmasker for maks utbytte av verdifulle ingredienser. Dette er en ekstra steg og det trenger ikke være med hver dag.

Toner: Trinn 4

En toner balanserer hudens pH-verdig og gjør den klar for de neste trinnene i hudpleierutinen. Bruk av tonere står sentralt i koreansk hudpleie og har ulike egenskaper. Noen inneholder syrer og eksfolierer huden mildt, noen fukter i dybden, mens andre roer ned huden og reduserer rødhet. Bruk en toner å balansere pH og kick-start hydrering.

Essence: Trinn 5

Essens fungerer som en blanding mellom toner og serum og er meget essensiell i koreansk hudpleie. De inneholder ofte cellefornyende ingredienser som fornyer huden din på en mild og naturlig måte, dette fører til jevnere, sunnere og mer spenstig hud. Essence er rettet mot å forsterke hydrering.

Serum, ampuller: Trinn 6

Serum er det behandlende steget i hudpleierutinen hvor aktive ingredienser retter seg mot spesifikke hudproblemer som rynker, hyperpigmentering, dehydrering og akne. I likhet med serum inneholder ampuller et enda høyere antall aktive ingredienser for målrettet behandling. Serum har ofte enda mindre tyntflytende konsistens enn sine forrige trinn som essens og toner.  Dette er de mest personlige trinnene i rutinen din, hvor egenskapene rettes mot ditt spesifikke hudproblem.

Maske: Trinn 7

Masker kommer i hovedsakelig 2 varianter, sheet maske og wash-off maske. Sheet mask er som oftest laget av et tynt bomullstoff dyppet i pleiende essens. Det er effektivt og praktisk da det både er enkelt og bruke og enkelt å fjerne. En spa-maske eller wash kommer som oftest i en krukke eller tube, og er en maske man smører på sitt ansikt. Noen masker er sovemasker som man påfører før man legger seg, mens andre skal vaskes av etter 15-20 minutter. Ansiktsmasker skjemmer bort huden og er gode på å gi synlige og raske resultater da de ofte inneholder høyere konsentrasjon av de aktive stoffene. 

Øyekrem: Trinn 8

Huden rundt øyene er noe av det tynneste og mest delikate vi har. En øyekrem er spesialutviklet for den tynne og sarte huden og inneholder derfor milde men effektive ingredienser som øker elastisiteten og forhindrer dannelse av rynker. Andre egenskaper en øyekrem kan ha er å kjøle ned, fukte og redusere hevelser og pigmentforandringer. 

Fuktighetskrem: Trinn 9

Forsegl alt med en fuktighetskrem, dette et siste steg i hudpleierutinen, før solkrem. En koreansk fuktighetskrem kan ha mange egenskaper og unike ingredienser, og du kan velge mellom en lettere vannbasert eller en tyngre oljebasert. I tillegg til målrettet valg for hudtype og hudtilstand, fungerer ansiktskremer også som en beskyttende barriere for huden din. 

Solkrem: Trinn 10

Om morgenen må du alltid avslutte med en solkrem. Solkrem er den beste anti-aging våpenet du har. Solkrem fra Sør Korea er helt unike når det kommer til konsistens, effektivitet og pleiende ingredienser. De føles veldig lette på huden, tetter ikke porer, ødelegger ikke sminken, og behandler mens de beskytter mot farlig UV-stråling. De inneholder også PA+++ som gir den beste beskyttelsen mot sola men allikevel ikke forhindrer huden i å bli gyllenbrun. Solkrem er det beste anti-aging produktet du har, og bør være en fast del av din hudpleierutinen året rundt. Den beskytter huden mot sol og bevarer hudens fuktighet, ungdommelighet og fasthet.  

 

Du trenger virkelig ikke å gjøre alle de 10 trinnene. Du kan gjøre fem, eller du kan gjøre mer. Det handler om hva huden din trenger og hva som er riktig for deg. Det viktigste i K-Beauty konseptet er at du skaper deg gode hudpleierutiner. Så bli kjent med huden din og se hva som er riktig for deg basert på hudtype eller hudproblemer

Flere av våre kunder har mer enn ti trinn i rutinen, dette er rutine, så det tar bare noen få minutter hver morgen og kveld. Så en flerlagsrutine trenger ikke ta lang tid og / eller være forstyrrende for dagen din! Det er min "meg-tid" og kan være et beroligende øyeblikk for deg.