Ampoule – Hvorfor du bør tilsette det i hudpleierutinen din

Det er mange som nettopp har begynt å utforske K-Beauty som sitter med inntrykket av av koreanske hudpleierutiner involverer 20 eller flere lag med serum, lotion, kremer og mye mer – men det er ikke helt sånn det er. Det er riktignok flere steg enn hva som ville kalles for «normalen», hvor rutinen består av rens, toner og fuktighetskrem, men hvert steg er nøye utvalgt og har en spesifikk hensikt, som å tilsette glød eller gi en fuktighetsboost. Det er her ampouler kommer inn i bildet, for dette er nemlig et produkt som er ektremt potente boostere som brukes daglig eller ukentlig og er en utrolig viktig del av en komplett koreansk hudpleierutine.

Er du litt usikker på hva en ampoule egentlig er? Da kan du tenke på det som et produkt med konsistensen til et serum, men som er proppet full med enda mer aktgive ingredienser for hver dråpe. Dette betyr at produktet vil jobbe nærmest på overtid for å behandle alt fra fine linjer og rynker til urenheter og pigmentering i huden – i bunn og grunn er dette en booster for huden din. Ampouler inneholder en høyere konsentrasjon av vitaminer og enzymer og i noen ampoule produkter vil molekyl størrelsen være mindre enn det du finner i et serum, noe som gjør at den kan fungere lenger ned i hudlagene og dermed gi en enda bedre effekt og bedre resultater.

 

Hvordan bruker jeg en ampoule?

Når du ser på koreanske hudpleierutiner, vil du se at en ampoule bruker i tillegg til toner, serum, essence og øyekrem. Formelene deres, som ofte har en slags reparerende effekt, vil være laget for å behandle spesifikke problemområder eller hudtilstander, som å rehydrere, lysne, virke anti-aldrende, reparere skadet hud og mye mer. Derfor er det mange som ser på en ampoule som nærmest et hemmelig våpen å ta i bruk så fort problemer som inflammasjon, irritasjon, kviseutbrudd eller andre ting skulle dukke opp. En ampoule er med andre ord noe som du vil komme til å bruke når huden din ikke er på sitt beste. Mange ampoule produkter kommer i en pakke med et sett på fem eller syv, som er til en ukes behandling.

De er ment å komplimentere de eksisterende produktene i hudpleierutinen og skal brukes som et ekstra steg mellom toner og før du fortsetter med resterende steg som essence, serum og fuktighetskrem. For best resultat kan du også eksfoliere først, gjerne med en fysisk skrubb, noe som vil maksimere fordelene med en ampoule siden døde hudceller på hudens overflate bare vil forhindre at huden absorberer produkter. Mange ampoule produkter er designet for å brukes hver kveld over en periode på mellom 1 og 4 uker og de fleste produkter kommer også i enkeltdoser, så produktmengden vil allerede være målt opp for deg.

 

Velg beste ampoule for din hudtype

Når du skal velge ut hvilken ampoule som passer best for deg, er det første du bør gjøre, å finne ut hvilket problem du ønsker å fikse eller forbedre. Husk at en ampoule er laget nettopp for å behandle spesifikke hudproblemer og vil dermed ikke kunne fikse alle problemer. Så fort du har funnet ut av hva du ønsker å forbedre med huden din, vil det neste steget være å finne ut av nettopp hvilke ampoules som er skapt for å fikse det problemet. Her er det også viktig å se gjennom listen av ingredienser, ampouler inneholder potente ingredienser, så de bør kun ha noen få ingredienser. Finner du en ampoule med en lang liste av ingredienser, bør du holde deg langt vekk.

Noen produkter vil selvsagt ikke passe like godt til sensitiv hud, spesielt når du først går i gang med å begynne å bruke ampoules. Påfør derfor en liten mengde av produktet på baksiden av øret ditt for å se om du får noen allergiske reaksjoner først og vent i 24 timer etter dette. Uten noen reaksjoner vil du helt fint kunne gå videre og påføre produktet på hele ansiktet.

 

Finn en ampoule hos oss

I tillegg til alt annet du trenger for å kunne ha en komplett K-Beauty hudpleierutine, har vi selvsagt også en rekke ulike ampoule produkter tilgjengelig hos oss. Her vil du garantert kunne finne akkurat den som passer for deg og din hudtype så du kan behandle akkurat det du ønsker. Uansett om det er litt mer fuktighet du trenger, om du må kvitte deg med urenheter eller om du ønsker å bli kvitt fine linjer og rynker, kan du finne den ampoule behandlingen du trenger hos oss. Vi har listet opp noen eksempler av hva du kan finne nedenfor:

 

COSRX – Fra dette merket har vi to ulike ampoule produkter. Hydrium Centella Aqua Soothing Ampoule som gir intens fukt og næring i tillegg til å virke beroligende og lindrende. Deres Full Fit Propolis Light Ampoule har antiinflammatoriske egenskaper, er antibakteriell og virker stykrkende på huden.

 

 

Medi-Peel – Fra Medi-Peel har vi også to ulike alternativ. Bortox Peptide Ampoule gir deg en løftende effekt, jevner ut rynker og reduserer synligheten av dem. Deres Bio Intense Gluthione White Ampoule har en lysnende effekt som også gir næring og fuktighet.

 

 

SNP Prep Vitaronic SOS Ampoule – Her får du 7 individuelle glass som er fylt med antioksidanter som jevner ut hudtonen din, gir deg en bedre tekstur og virker revitaliserende. Du sitter igjen med en flott glød.

SNP - Koreansk Hudpleie