Hvorfor er SPF solbeskyttelse viktig for hudhelsen?

Solkrem er en viktig del av enhver hudpleierutine og bør påføres daglig, året rundt. En bredspektret solkrem beskytter deg både mot solens UVA- og UVB- stråler. Solfaktornummeret (SPF) indikerer solkremens effektivitet til å blokkere UV-stråler. Vi anbefaler minimum SPF på 30 og stor nok mengde for å kunne gi tilstrekkelig med beskyttelse.

For å forsterke effekten av solbeskyttelsen kan du også bruke serum med C vitamin under solkremen. C-vitamin er en sterk antioksidant som motvirker UV-strålenes frie radikaler og styrker hudens eget immunsystem. En toner eller serum med antioksidanter reduserer ujevn pigmentering, aldringstegn og er også kjent for å gi huden mye glød. 

Mange solkremer viser i tillegg til SPF også PA, eller UVA-beskyttelsesgraden med fire karakterer i PA systemet: PA +, PA ++, PA +++, PA ++++, og hvert pluss tegn dekker en rekke PPD-tester. Det høyeste antallet + gir mest UVA-beskyttelse.

Solkremer er basert på fysiske eller kjemiske filtre, ofte en kombinasjon av begge deler. Fysiske filtre absorberes ikke av huden, men legger seg som en beskyttende barriere og blokkerer for strålene. Passer bra til sensitiv hud. Kjemiske filtre absorberes av huden og omdanner UV-strålene til uskadelige bølgelengder mens de selv nedbrytes. Det er hovedsakelig kjemiske filtre som er mest effektive mot UVA stråler.

Daglig bruk av solfaktor vil i det lange løp gi oss sunnere og friskere hud. Dens beskyttelse kan:

  • Reduserer risiko for hudkreft. Å bruke SPF sammen med annen solbeskyttelsesadferd - som å bruke mørke klær og solbriller - reduserer de skadelige effektene av soleksponering.
  • Beskytter oss mot solskader som solbrenthet, rynker og ujevn pigmentering/ hyperpigmentering. UVA-stråler (også brukt i solarium) er hovedsakelig knyttet til langvarig hudskade som dannelse av rynker, og er også forbundet med noen hudkreft. Det er imidlertid UVB-stråler som er ansvarlige for solbrenthet og antas å forårsake de fleste hudkreft.
  • Minimerer rynker - Når det gjelder å utvikle rynker, fine linjer og kråketær, er solkrem en av de mest effektive forebyggende formlene. Langvarig eksponering for UVA-stråler aldrer huden din for tidlig og resulterer i tap av kollagen og hudens elastisitet. Faktisk er omtrent opptil 90% av synlige tegn på aldring forårsaket av solskader. Ved å introdusere SPF i din daglige hudpleierutine, avverger du de tidlige tegn på aldring med minimal innsats.
  • Vitamin C Serum

    Vi anbefaler derfor å bruke serum med C-vitamin under solkremen som påføres 15-30 minutter før du går ut i solen. Påfør et sjenerøst lag på huden som det siste trinnet i din hudpleierutine hver morgen. Gjenta påføringen i løpet av dagen for kontinuerlig beskyttelse.

    Neogen Dermalogy Real Vita C Serum er et effektivt serum rik på antioksidanter med niacinamid og 22% av Sodium Ascorbyl Phosphat -stabilisert kilde til vitamin C - sammen med ekstrakter av sitrusfrukter og vitamin E og vitamin B5. Perfekt under solkrem!

    LES MER