Fuktighetskrem i Koreansk hudpleie – Fuktighetsgivende og hydrerende

Er det en ting du bør ha lært allerede, etter inntoget av koreanske hudpleieprodukter, er at de tar hudpleien sin veldig seriøst. Det er nettopp denne enorme dedikasjonen til god hudpleie som har gjort deres produkter og hudpleierutiner kjent over hele verden og fuktighetskrem er et av de viktigste stegene. Dette er det siste steget i hudpleierutinen på kvelden og det siste steget før SPF på morgenen. Å bruke fuktighetskrem er nøkkelen til å holde huden din sunn og ungdommelig, men det å velge ut den beste formelen fra et bredt utvalg av valgmuligheter kan være en utfordring i seg selv. Men hvordan skal du klare å velge ut den riktige fuktighetskremen for nettopp din hudtype? Heldigvis finnes det noe for alle når det kommer til fuktighetskremer, i likhet med produktene i alle de andre stegene, er det et helt enormt utvalg tilgjengelig.

Du vil kunne velge mellom fuktighetskremer som fokuserer på alt fra gusten og grå hud til tørrhet, rødhet og akne utbrudd. Så dersom det er et spesifikt problem du ønsker å behandle med fuktighetskremen din, vil du klare å finne det uten problem. Men hva er det som egentlig gjør K-Beauty fuktighetskremer så unike? En av tingene er helt klart ingrediensene som brukes, og for å unngå at du får en følelse av at det er noe tungt og ukomfortabelt som legges oppå huden, sørger de ulike merkevarene for å utvikle formler som er lette og enkle å absorbere. Samtidig vil produktene fortsatt gi masse næring til huden og selvsagt rehydrere den.

 

Hvorfor velge en K-Beauty fuktighetskrem?

Med så mange ulike fuktighetskremer der ute, hvorfor skal du velge akkurat en som er en K-Beauty fuktighetskrem? Det som gjør at disse produktene skiller seg ut fra mengden, er at de inneholder en rekke ulike naturlige ingredienser som er nøye utvalgt. Målet vil gjerne være å bruke ingredienser som beskytter huden fra ytre påkjenninger og skader, som fra miljø, stress, UV-stråler og forurensning. Du vil også ofte se at ingrediensen «sneglemucin» er å finne i ulike fuktighetskremer i tillegg til andre K-Beauty produkter. Denne ingrediensen har blitt kjent for sine fantastiske egenskaper som å falme arr, hindre eller bremse ned aldringstegn, behandle hyperpigmentering og samtidig gi masse av næring til huden. 

Koreanske fuktighetskremer behøver heller ikke å tømme kontoen din da det finnes et enormt utvalg av produkter som er høye på effektivitet mens lave på kostnader. De vil sørge for at huden din får den fuktigheten og hydreringen den trenger, som er hovedmålet i en K-Beauty hudpleierutine. Dersom du ønsker å beskytte og gi næring til huden din, bør du alltid sørge for at du velger en fuktighetskrem som er spesielt utviklet for din hudtype. Derfor har vi satt sammen en guide nedenfor for å hjelpe deg å finne fuktighetskremen som passer til alle de ulike hudtypene som finnes der ute.

 

Hvordan velge den beste K-Beauty fuktighetskremen for huden din? 

Uansett om du er ny innen verden av K-Beauty eller har opparbeidet deg erfaring med disse hudpleieproduktene allerede har du nok lurt på hvordan du enklest kan finne den beste fuktighetskremen for din hudtype. Dersom du noen gang har følt deg overveldet av utvalget av fuktighetskremene som er tilgjengelig der ute, er ikke du alene om det. Det er mange ulike valgmuligheter, med alt fra gel formler, kremer og lotions og mye mer og alt i en rekke ulike prisklasser også.

 

* Fuktighetskrem for normal hud: Her er den gode nyheten at det er relativt enkelt å finne en fuktighetskrem for denne hudtypen. Prøv å velg deg ut produkter som fokuserer på din hudtype eller problemområde akkurat nå eller velg deg ut en funksjonell fuktighetskrem med AHA, BHA eller PHA. Du kan også velge å gå for en fuktighetskrem med SPF i for solbeskyttelse og fuktighet i en og samme produkt. Mange ingredienser kan være fine å bruke for alle hudtyper, sånn som vitaminer, antioksidanter og hyaluronsyre.

 

* Fuktighetskrem for tørr hud: Om huden din ofte føles stram eller flasser lett har du sannsynligvis tørr hud. Den beste fuktighetskremen for tørr hud vil sannsynligvis være en noe tyngre og olje basert fuktighetskrem som ikke bare hydrerer og beskytter huden, men også styrker hudens naturlige barriere. Her bør du være på utkikk etter produkter som inneholder det som kalles for en fuktighetsbevarende middel. Noen eksempler på dette vil være hyaluronsyre, honning, sjøgress, aminosyrer, aloe vera gel og melkesyrer. Du må også sørge for at du får inn fuktighet samtidig som du leger en skadet hudbarriere, se på produktets pH verdi og bruk også en ansiktskrem som inneholder ingredienser som ceramider eller sheasmør.

 

* Fuktighetskrem for fet hud: Selv om du har fet hud, behøver du fortsatt en fuktighetskrem. Her bør du gå for en lett og olje-fri fuktighetskrem fremfor en tung og fet en. Den beste type formelen for fet hud vil være en lett lotion eller gel som inneholder fuktighetsbevarende midler i tillegg til alpha hydroxy syrer som hjelper å løse opp overflødig oljer, virker eksfolierende på porene dine og fjerner også døde hudceller. En annen fantastisk ingrediens for denne hudtypen er kaolin som fungerer ved å avgifte huden, rense ut porene dine og absorbere overflødig olje. Dersom du er utsatt for akne, kan du se etter produkter med ingredienser som salisylsyre, tea tree olje, grønn te, centella asiatica eller niacinamide.

 

* Fuktighetskrem for kombinasjons hud: Er du tørr på kinnene men har fet hud på nesen og pannen, har du sannsynligvis kombinasjons hud. Den beste måten å behandle denne hudtypen på er ved å bruke en lett fuktighetskrem på hele ansiktet og deretter bruke en tykkere krem på de tørre områdene. Dermed kan du påføre en oljefri formel på t-sonen din og en oljebasert formel på de tørre områdene. Her er målet å få huden din til å oppnå balanse igjen.

 

* Fuktighetskrem for sensitiv hud: Har du tørr, kløende, rød eller flekket hud er det stor sannsynlighet for at du har sensitiv hud. I dette tilfelle bør du se etter fuktighetskremer som er rettet mot hypoallergenisk hud, er fri for parfyme og fargestoffer. Produkter med mindre ingredienser betyr også mindre sjanse for en reaksjon på din sensitive hud. Her bør du prøve å finne et produkt med et minimalt antall med ingredienser og du kan også se etter produkter med 100 % naturlige ingredienser. Unngå ingredienser som alkohol og ethanol, essensielle oljer, sulfater, glycolsyre, melkesyre og benzoyl peroxide.

 

Sjekk ut våres fuktighetskremer her 

Hvordan bruke en K-Beauty fuktighetskrem

Koreanske fuktighetskremer er designet og utviklet for å bli brukt som det aller siste steget (med unntak av SPF) i hudpleierutinen din både på morgenen og på kvelden. For å få mest mulig ut av din fuktighetskrem, er det noen enkle steg du kan ta for å få best mulig resultater. Det første du må gjøre er å sørge for at huden din er renset, noe som gjøres ved å følge K-Beauty hudpleierutinen hvor du går for en dobbel rens.

Etter å ha brukt din favoritt rens, følger du det med toner, essens, serum og eventuelt en ampoule og så en øyekrem. Deretter avslutter du med å påføre et lag med fuktighetskrem mens de andre hudpleieproduktene fortsatt er våte på huden, for at du rask låser inn all hydrering og fuktighet.

Ønsker du å oppnå de beste resultatene fra en hydrerende krem, kan du påføre et generøst lag med din favoritt K-Beauty fuktighetskrem på både ansikt og hals, før du klapper produktet forsiktig inn i huden for å hjelpe med absorbering. Det å bruke en god ansiktskrem både på dagtid og på kvelden, vil sørge for at du holder huden din fuktet og hydrert, i tillegg til at det gir deg en bedre base for når du skal legge sminken din.