Ansiktsmasker og alt du behøver å vite om dem

Ansiktsmasker har kommet for å bli, det er det ikke noe tvil om. Uansett hva du leser om hudpleie idag, vil du garantert ha kommet over snakk om ansiktsmasker. Ansiktsmasker idag vil du kunne finne i en rekke ulike former og varianter. Dermed vil de også ha ulike funksjoner og gi huden din forskjellige fordeler. Når du skal velge ut en ansiktsmaske, er det derfor viktig at du går inn i det på akkurat samme måte som når du skal velge ut et serum eller en ansiktskrem. Dette gjør du vet å finne ut av hva du ønsker å få ut av ansiktsmasken, hva slags behov huden din har eller om du har noen hudproblemer du ønsker å takle.

Vi skal derfor gå gjennom alt du behøver å vite om ansiktsmasker i denne artikkelen, slik at du vet hvor du skal begynne. Med så mange alternativ der ute, kan det hele oppleves som forvirrende. Vi går gjennom alle de ulike typene ansiktsmasker du finner, fra krem-masker og peel-off masker til leiremasker og gel-masker. Samtidig skal vi fortelle litt om ulike ingredienser du vil kunne finne i ansiktsmasker og hva de gjør for huden din.

 

Peel-Off Masker

Vi starter med peel-off masker som er det perfekte valget for de som er ute etter en dyp rens. En peeling maske vil gi deg en fysisk eksfoliering som fjerner døde hudceller og vil lysne opp huden din. Her vil du se at det ofte er kull peel-off masker som er den mest populære former for maske innen hudpleieverden, en ingrediens som samtidig vil hjelpe å rense og trekke ut giftstoffer fra huden.

 

Krem-masker 

En krembasert maske er gjerne nøyaktig det som det vil stå på ansiktsmaskens tube eller krukke. Selv om denne typen ansiktsmaske også kan komme med ulike ingredienser, vil krem-masker gjerne være hydrerende og passer dermed perfekt for tørr og dehydrert hud.

 

Gel-masker 

Om du sitter med en følelse av at huden din er irritert og betent, er en gel-maske det perfekte valget for deg. Denne typen ansiktsmaske vil gjerne være i en klar gel konsistens. Maskene vil være fylt med antioksidanter som hydrerer og virker beroligende på huden for å redusere irritasjon og eventuell rødhet.

 

Leiremasker 

Leiremasker vil i de fleste tilfeller ha en ganske tykk konsistens og kommer i en rekke ulike farger, avhengig av ingrediensene som har blitt brukt. Fargene som går igjen vil gjerne være hvitt, sort, rødt og grønt. Disse maskene er også noen av de eldste former for ansiktsmaske som har blitt brukt i flere århundre for å reparere og gjenoppbygge huden. Leire fungerer som en helende ingrediens og passer også godt til fet hud.

 

Sove-masker 

Takket være populæriteten til ansiktsmasker, har nattkremer tatt steget til å bli transformert om til sove-masker. Disse kommer i form av en lettvektig lotion som du tar på før du skal sove og lar være på over natten for å gjenopprette huden fuktighetsbalanse. Masken vil absorberes raskt inn i huden din for å holde den fuktet over natten.

 

Sjekk ut våres ansiktsmaske utvalget her

 

Hvordan få mest mulig ut av ansiktsmasken

Et godt tips til hva du bør gjøre før du bruker en ansiktsmaske er å skrubbe huden din først. Når du tenker over det, er det nærmest en selvfølge at dette er lurt å gjøre. Hvis huden fortsatt har et lag med døde hudceller utenpå, hvordan skal alle de gode ingrediensene i ansiktsmasken klar å trekke ordentlig inn i huden? Ved å fjerne disse døde hudcellene vil du rett og slett være med på å forberede huden for produkter som skal påføres etterpå, noe som vil gi deg et langt bedre resultat.