Essens eller Essence – Hva er det egentlig?

Hvis du er ny innen K-Beauty, kan det kanskje være litt overveldende å lese om alle disse forskjellige trinnene du skal gjennom i hudpleierutinen din og ikke minst alle produktene som skal brukes. Sjansene er at du allerede er kjent med koreansk hudpleie, selv om du kanskje ikke engang har vært bevisst på det. Hvis du har prøvd en sheet mask, produkter med snegleekstrakt eller testet de populære kviseplastrene, er alt dette fra Korea. Et av produktene du definitivt har hørt om og også et essensielt produkt i hudpleierutinen er essens, eller essens. Dette er et produkt som skal brukes etter toner og før serum, men spørsmålet de fleste lurer på er, hva er egentlig essens? Og ikke minst, hva gjør den egentlig for huden?

Hva gjør en essens? 

Noen hudterapeuter velger å beskrive essens som nøkkelen til enormt potensiale. For det kan godt hende at du allerede bruker en effektiv fuktighetskrem og serum i din hudpleierutine, men likevel har du kanskje ikke sett de resultatene du håpet på. Her kommer essensen til unnsetning, ved å forbedre hvordan huden din absorberer og håndterer andre produkter. Dette er det perfekte produktet å bruke når du ønsker å maksimere effekten av kremer og andre fuktighetsgivende produkter du bruker, samtidig som essensen også bidrar til å holde huden hydrert.

Essens er også et svært nyttig produkt for å håndtere eventuelle problemområder du måtte ha. Kanskje målet med hudpleierutinen din er å redusere irritasjon, eller kanskje det er å bli kvitt tørre flekker. Uansett mål, vil en god essens hjelpe deg å oppnå disse resultatene raskere. Dette skyldes at essensen inneholder imponerende høye konsentrasjoner av aktive ingredienser som hyaluronsyre, glyserin, fermentert ris og milde eksfolierende syrer, som forbereder huden for det neste trinnet i hudpleierutinen.

En essens er også et produkt som virkelig kan brukes for å hjelpe eventuelle utfordrende områder du måtte ha. Kanskje er målet med hudpleierutinen din å redusere irritasjon, eller kanskje det er å bli kvitt tørre flekker. Uansett mål, vil en god essens hjelpe deg å oppnå disse målene raskere. Dette skyldes at essens inneholder imponerende høye konsentrasjoner av aktive ingredienser som hyaluronsyre, glyserin, fermentert ris og små doser av eksfolierende syrer som forbereder huden for det neste trinnet i hudpleierutinen.

Hvilken essens skal jeg bruke?

På samme måte som når du skal velge en ny øyekrem, ansiktsolje eller toner, er spørsmålet alltid - hvilken passer best for deg? Så hvordan kan du velge den essensen som passer til deg, din hudtype og dine hudpleiemål? Hos oss har vi et bredt utvalg av ulike essenser å velge mellom, og i produktbeskrivelsene vil vi alltid prøve å veilede deg så godt som mulig ved å beskrive egenskapene til hvert enkelt produkt, liste opp ingrediensene og gi en grundig introduksjon til essensen slik at du vet hvilken effekt den vil ha. Her er et utvalg av essenser du kan finne hos oss:


Isntree Hyaluronic Acid Water Essence er en prisvinnende essens med 8 typer hyaluronsyre i ulike molekylstørrelser for best absorpsjon i huden

Pyunkang yul Essence Toner er en toner som revitaliserer tørr hud og forbedrer elastisiteten med Milk Vetch Root ekstrakt. Ekstremt skånsom mot huden ved at ingredienslisten er holdt kort og helt uten duft og farge.

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence - Essens med hele 96% sneglesekret for maks økning av hudens elastistisitet. Tilfører fuktighet, næring og har reparerende og revitaliserende egenskaper.

HaruHaru – Wonder Black Rice Hyaluronic Essens er både vegansk, inneholder 95 % naturlige ingredienser og er ikke testet på dyr. Denne gir deg fuktighet dypt inn i huden, virker legende og foryngende i tillegg til å ha en beskyttende effekt på huden.

 

Hvordan bruker jeg en essens?

Du vil aldri gå tilbake til en 2- eller 3-trinns hudpleierutine når du først har begynt med koreansk hudpleie. Men når i rekkefølgen skal egentlig essens brukes? Det er utrolig enkelt å huske, da du kan tenke på en essens som en buffer eller midtpunkt i hudpleierutinen din. Denne skal du nemlig bruke mellom stegene som innebærer å vaske og å rense huden og før du begynner med hydrering. Den skal med andre ord påføres etter du har brukt toner på huden din, men før serum og fuktighetskrem. En god essens vil hjelpe deg å nå ned i de dypere hudlagene etter du har eksfoliert og benyttet deg av toner.