Essens eller Essence – Hva er det egentlig?


Dersom du er ny innen K-Beauty, vil det kanskje være litt overveldende å lese om alle disse ulike stegene som du skal gjennom i hudpleierutinen din og ikke minst om alle produktene som skal brukes. For sjansene er at du allerede er kjent med koreansk hudpleie allerede, selv om du ikke engang har vært bevisst på det. Om du har brukt en sheet mask, produkter med snegle ekstrakt eller prøvd deg på de populære kviseplastrene, er alt dette fra Korea. Et av produktene du garantert har lest om og også et essensielt produkt i hudpleierutinen er nemlig essens, eller essens. Dette er et produkt som skal brukes etter toner og før serum, men spørsmålet de fleste sitter igjen med er, hva er egentlig essens? Og ikke minst, hva gjør de egentlig for huden?

En vis mann sa en gang «moisture is the essence of wetness, and wetness is the essence of beauty», denne vise mannen var ingen ringere enn Derek Zoolander, karakteren spilt av Ben Stiller i Zoolander filmen fra 2001. Det viser seg at denne filmreplikken absolutt ikke så dum og det kunne ikke stemt bedre, spesielt når det kommer til koreansk hudpleie. Essens er nemlig en konsentrert behandling med en konsistens som vanligvis er noe mellom vann og serum, og for deres 7-steg hudpleie rutiner, er det nettopp essens som er midpunktet.

 

Hva gjør en essens?

Noen hudpleiere velger å beskrive essens som nøkkelen til stort potensiale. For det kan veldig godt være at du allerede bruker en god fuktighetskrem og også et serum i hudpleierutinen din, men at du ikke enda har sett resultatene som du kanskje var ute etter. Det er nettopp her essens kan hjelpe deg, vil å forbedre hvordan huden din absorberer og håndterer andre produkter. Dette er produktet du skal bruke når du vil oppnå best mulig potensiale for kremer og annen fuktighetsgivende produkter du påfører på huden din, samtidig som at selve essensn også vil hjelpe deg å holde huden hydrert. 

En essens er også et produkt som virkelig kan brukes for å hjelpe eventuelle problemområder du måtte ha. Kanskje er målet med hudpleierutinen din å redusere irritasjon eller kanskje det er å bli kvitt tørre flekker, uansett målet vil en god essens hjelpe deg å oppnå disse målene raskere. Dette kommer av at essens inneholder imponerende høye doser med aktive ingredienser som hyaluronsyre, glycerin, fermentert ris og små doser av eksfolierende syrer som gjør huden klar for det neste steget i hudpleierutinen.

 

Hvilken essens skal jeg bruke?

I likhet med når du skal velge deg ut en ny øyekrem, ansiktsolje eller toner, er spørsmålet alltid – hvilken passer til deg? Så hvordan skal du klare å velge hvilken essens som passer til deg, din hudtype og dine mål innen hudpleie? Hos oss finner du en rekke ulike essens å velge mellom og i produktbeskrivelsene vil vi alltod prøve å guide deg så godt som mulig ved å beskrive egenskapene til hvert enkelt produkt, liste opp ingredienser og gi en god introduksjon av essensn så du vet hva slags effekt den vil ha. Her har du et utvalg av essens du kan finne hos oss:


Isntree – Vår Hyaluronic Acid Water Essens fra dette merket har vunnet flere priser siden sin lansering og vil gi deg en flott boost av fukt og næring. Den inneholder hele 8 ulike typer hyaluronsyre som har ulike molekylstørrelser, noe som gjør at den absorberes bedre inn i huden.


Pyunkang Yul – Vi har en essens toner fra dette merket som vil revitalisere tørr hud og forbedre elastisiteten da den er fylt med antioksidanter og er sammensatt av kun 7 ingredienser.

Banila – Dear Hydration Intense Essens er en ekstra hydrerende essens som vil gi huden din en boost med fuktighet i tillegg til å jevne ut hyperpigmentering, noe som etterlater en fin glød og masse fuktighet.

HaruHaru – Wonder Black Rice Hyaluronic Essens er både vegansk, inneholder 95 % naturlige ingredienser og er ikke testet på dyr. Denne gir deg fuktighet dypt inn i huden, virker legende og foryngende i tillegg til å ha en beskyttende effekt på huden.

 

Hvordan bruker jeg en essens?

Du vil aldri gå tilbake til en 2- eller 3-trinns hudpleierutine når du først har begynt med koreansk hudpleie. Men når i rekkefølgen skal egentlig essens brukes? Det er utrolig enkelt å huske, da du kan tenke på en essens som en buffer eller midtpunkt i hudpleierutinen din. Denne skal du nemlig bruke mellom stegene som innebærer å vaske og å rense huden og før du begynner med hydrering. Den skal med andre ord påføres etter du har brukt toner på huden din, men før serum og fuktighetskrem. En god essens vil hjelpe deg å nå ned i de dypere hudlagene etter du har eksfoliert og benyttet deg av toner.