Gå til innholdet

Vitamin C

Vitamin C – tilskuddet huden din trenger på sommeren

Hvem vil ikke ha en hud som stråler, er feilfri og ser frisk og vakker ut hele dagen? Heldigvis finnes det noen hemmelige ingredienser som enkelt kan introduseres i hudpleierutinen din for å oppnå nettopp dette. I løpet av sommermånedene er det en spesiell ingrediens du bør se etter når du velger hudprodukter: vitamin C.

Naturen har gitt oss gavmildt muligheten til å oppnå en sunn og strålende hud, og med kraften i vitamin C kan huden din få all den næringen den trenger og bli forvandlet til drømmehuden din. Vitamin C, også kjent som ascorbinsyre i hudpleieprodukter, har en rekke fordeler, ikke bare når det konsumeres gjennom mat og drikke, men også når det påføres direkte på huden. Vi vil gå gjennom alt om vitamin C, hvordan det brukes i hudpleie, og hvorfor det er viktig å introdusere denne ingrediensen i hudpleierutinen din om sommeren.

Vitamin C's fordeler for huden

Vitamin C er en ingrediens som kommer med mange fordeler og goder for huden vår. Nedenfor har vi derfor listet opp noen av de viktigste:

Utjevner hudtonen: Når huden vår utsettes for sol, er det mange som kan oppleve å få hyperpigmentering og mørke flekker. Vitamin C har derimot evnen til å redusere produksjonen av melanin, som er pigmentet som forårsaker de mørke flekkene på huden vår. Ved å bruke vitamin C jevnlig i hudpleien din, vil du lysne opp hudtonen din ved å minske synligheten til disse mørke flekkene og dermed klare å jevne ut hudtonen din. Vitamin C vil også hjelpe med å hindre at nye mørke flekker og hyperpigmentering utvikles.

Kraftig antioksidant: Vitamin C er kjent for å ha en stor dose med antioksidanter som hjelper å beskytte huden fra skader som forårsakes av frie radikaler. Ustabile frie radikaler resulterer i en stresset hud og vil også ha en skadelig effekt på hudcellene dine i tillegg til å ha en aldrende effekt på huden, og det er det ingen som ønsker. Ved å bruke vitamin C i hudpleien din, vil du beskytte huden din fra alle disse ulike skadene.

Beskyttelse mot solskader: Når vitamin C brukes på huden, vil den fungere som en ekstra beskyttelse mot de skadelige UV-strålene. Ingrediensen vil nemlig øke effektiviteten til solkremen din og også hjelpe å lege huden fra UV-skader. Det er viktig å notere seg at vitamin C kun har denne egenskapen når den kombineres med SPF, så den bør ikke erstatte en solkrem. Vitamin C vil hjelpe å reparere hudcellene ned på DNA-nivå og redusere inflammasjon som kommer av å utsettes for solen.

Øker kollagenproduksjon: Vitamin C er en utrolig viktig del av produksjonen av kollagen i huden vår, og er helt essensiell for å opprettholde hudens struktur og fleksibilitet. Du vil kunne minske synligheten av fine linjer og rynker takket være kollagen, som er et proteiin som hjelper å gi huden vår struktur og styrke. Ved hjelp av vitamin C, vil du kunne opprettholde en ungdommelig og robust hud ved å øke kollagenproduksjonen i huden.

Reparerer skader: Det er mange som ikke er klare over at vitamin C har evnen til å hjelpe huden din å reparere skader. Da vitamin C er en stor del av å skape kollagen i huden, vil dette også være med på å lege huden din raskere. Ingrediensen vil øke veksten av nye blodkar og celler, som dermed også gir en raskere legeprosess for både rifter, akne, sår, brent hud eller andre skader i huden.

Bedre hydrering: Vitamin C hjelper å forbedre hudens naturlige fuktighetslag, som igjen vil la huden din holde bedre og lengre på fuktigheten. På grunn av et økt fuktighetsnivå, vil tørr og ru hud reduseres og huden vil se smidigere og mykere ut. Hud som har en god fuktighetsbalanse vil både se og kjennes friskere og freshere ut samt ha en helt annen glød.

Hvordan introdusere vitamin C til hudpleierutinen din

Det er ingen strenge regler for hvordan du skal innføre vitamin C i produktene du bruker i hudpleierutinen din om sommeren. Det er mange ulike måter å gjøre det på. En av de mest populære måtene å bruke vitamin C på om sommeren, er å bruke det under solkremen din på dagtid. Dette kan gjøres ved å velge et serum eller ampulle som inneholder vitamin C, ved å blande vitamin C i dagkremen din, eller til og med ved å finne en solkrem som ikke bare har SPF-beskyttelse, men også inkluderer vitamin C i ingrediensene sine.

 

 

 

COSRX The Vitamin C 13 serum er en mild vitamin C-serum som er egnet for sensitiv hud og kan brukes daglig! Regelmessig bruk vil redusere misfarging, mørke flekker og fregner, samt forbedre hudens generelle tone.

SOME BY MI Galactomyces Pure Vitamin C Glow Serum er et serum som kombinerer galactomyces ferment filtrate og vitamin C. Disse ingredienser er kjent for fuktighetsgivende effekt, jevne ut hudens tekstur og også øke hudens elastisitet.

 

Ved å bruke vitamin C under solkremen din vil du gi huden din en enda bedre beskyttelse. Vitamin C vil bryte ned frie radikaler ved å parre seg med dem, så de ikke parrer seg med hudcellene dine. Frie radikaler er nemlig i ubalanse, noe som betyr at de ser etter atomer som de kan parre seg med for å bli stabile, hvor hudcellene våre er et lett bytte. Med vitamin C på plass, vil dette unngås og hjelpe deg å unngå pigmentflekker og andre skader fra solen.

 

Solkremer vi anbefaler: 

Beauty Of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics er en økologisk solkrem med 30% risekstrakt og probiotika. Med høy UV beskyttelse i kombinasjon med pleiende og og styrkende ingredienser er denne kremen helt fri for duft, eteriske oljer og silikon.

COSRX Aloe Soothing Sun Cream er en solkrem med en lett tekstur som absorberes raskt. Beskytter huden mot UVA- og UVB-stråling, forbedrer hudens fuktighetsbarriere med Aloe Vera bladekstrakter. Passer alle hudtyper også sensitiv hud!

Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel er en vannbasert solkrem med nydelig gele-krem konsistens. Huden får tilført rikelig med fuktighet og pleie fra hyaluronsyre, niacinamide og centella asicatica samt høy beskyttelse med SPF 50+ PA++++

 

Det er selvsagt også en mulighet å bruke vitamin C også i kveldsrutinen din, enten du velger å tilføre vitamin C gjennom nattkremen din, et serum, toner eller andre produkter. Dette vil kunne gi huden din den ekstra lille boosten med glød og masse vitaminer etter en dag ute i solen. En sheet mask som inneholder vitamin C vil også kunne være fin og pleiende for huden din.

Barulab – The Clean Vegan Vitamin C Mask: En 100% vegansk sheet med med vitamin C, niacinamide og lakrisrotekstrakt som vil lysne opp hyperpigmentering og gi deg en ny glød.

COSRX – Refresh AHA BHA Vitamin C Daily Toner: En lett og fresh toner som skaper balanse i huden din og jevner ut hudens tekstur.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business