Gå til innholdet

K-Beauty's hemmeligheter

Hvordan få vakker hud – K-Beauty hemmeligheter

Enten du har sett en musikkvideo til et K-pop band, sett en av de mange koreanske dramaseriene eller sett noen bilder hvor koreanske kvinner og menn har helt feilfri hud, er du ikke alene om å ønske deg denne samme huden. Samtidig har du nok sittet der og lurt på hva hemmeligheten deres egentlig er og hvordan du også kan oppnå denne porselenshuden. Mens hele verden fortsetter å sitte å lure på akkurat dette, fortsetter koreanere å holde seg til den beste hudpleien som finnes på markedet. Men det skal sies at det er selvsagt ikke noe enklere for dem enn hva det er for alle oss andre, det handler bare om å bruke tiden som trengs på hudpleie og holde seg til hudpleierutinen dag etter dag.

Forskjellen er kanskje at mange av dem har vokst opp med all denne kunnskapen helt fra de var små, enten det var mødre, tanter eller bestemødre som lærte bort det de kunne om hudpleie og hvordan behandle huden sin best mulig. Dette er bare en del av koreansk skjønnhetskultur. Så om du er en av de mange som lurer på nøyaktig hva det er koreanske kvinner og menn med feilfri hud egentlig gjør og hvordan de gjør det for å oppnå gløden de har og den ungdommelige huden, selv i godt voksen alder, har vi svarene her. Nedenfor har vi listet opp noen godt bevaret koreanske skjønnhets-hemmeligheter som vil være med å hjelpe deg å forvandle huden din fra gusten og grå til misunnelsesverdig, glødende og vakker.

 

Godt bevarte hemmeligheter for feilfri hud

Tipsene vi har listet opp nedenfor er det lille ekstra du kan gjøre for huden din i kombinasjon med en god hudpleierutine. Disse tipsene kan med andre ord ikke erstatte gode hudpleieprodukter og den velkjente 10-trinns hudpleierutinen som K-Beauty er så godt kjent for. Så ved å fortsette med å bruke gode produkter i din hudpleierutine samtidig som at du innfører en eller flere av disse tipsene nedenfor, vil du være godt på vei til å oppnå en vakker hud, takket være K-Beauty.

 

1. Steam dusj

Kanskje er dette noe du allerede har hørt tidligere, men å dampe huden har evnen til å både reparere og bringe huden til til live igjen. Dette er selvsagt noe som koreanere er veldig godt klare over og tar derfor en rask «DIY» ansiktsbehandling hver morgen med en steam dusj. Dampen vil åpne opp porene dine og hjelpe deg å rense ut smuss, overflødig olje og produktrester som har lagt seg i porene. Masserer du huden din samtidig vil du også se at du vil få en mer ungdommelig glød.

Når du tar en steam dusj, masser ansiktet og halsen forsiktig samtidig som at du er i dusjen for å oppnå en duggfrisk og sunn hud. Masser med fingertuppene dine i sirkulære bevegelser fra halsen opp mot pannen. Dette kan du gjerne gjøre i mellom 5 til 7 minutter før du starter på hudpleierutinen din med en oljerens.

 

2. Te

I Korea er det utrolig populært å drikke te og ikke bare for smakens skyld, men også for de mange hud og helse fordelene te inneholder. Noen av teene som er spesielt kjent for skjønnhetsfordelene sine inkluderer ginseng te, ristet bygg te og grønn te for å nevne noen eksempler. Alle disse teene er rike på antioksidanter, har evnen til å kjempe mot akne og en rekke andre hudproblemer og hudtilstander. De vil med andre ord hjelpe deg å oppnå den klare og glødende huden du er på utkikk etter. En daglig kopp med en av disse teene vil kunne gi deg en sunn glød og klarere hud.

 

3. Ansikts-yoga

Er det en ting som er klart og tydelig, så er det at i Korea er kvinner og menn villige til å gjøre det meste for å sørge for at huden deres er så perfekt som den kan bli og dette inkluderer å holde huden fast og spenstig. En av ansiktstrekkene som kanskje skiller seg mest ut hos koreanske kvinner er deres v-formede kjeve. Dette kan oppnås med jevnlig ansikts-yoga eller ansiktsøvelser. En ansiktsøvelse er rett og slett bevegelser du gjør med ansiktet som vil holde huden fast og stram.

Øvelser hvor du lager en trutmmunn og beveger deretter munnen fra side til side, sier vokaler høy på en overdreven måte, smiler og svelger mens du ser oppover vil alle være med på å hjelpe å gi et løft til slapp og sliten hud. Disse øvelsene må riktignok repeteres daglig for å oppnå noen resultater.

 

4. Kull

Kull er allerede godt kjent som en mirakelingrediens for å oppnå ren hud og fungerer utrolig bra til å bli kvitt blackheads. Dermed kommer det kanskje ikke som noen stor overraskelse at det var nettopp i Korea at egenskapene til denne ingrediensen ble oppdaget. Det tok ikke lang tid før flere K-Beauty merker hev seg på bølgen og ansiktsmasker som inneholder kull som en av ingrediensene ble til.

Dette startet som en K-Beauty trend, men nå er disse maskene overalt. Kull har evnen til å gi huden din en mild form for eksfoliering, noe som vil kunne fjerne både blackheads og whiteheads på en gang.

Sjekk ut Soo´AE Black Charcoal Peel Off Mask rensende maske som løftes av huden når den har stivnet. Masken virker beroligende, balanserende og er rik på antioksidanter fra lakrisrot, aloe vera, Centella asiatica, trollhassel og tea tree.

  • Sooae - utseende.no
  • Sooae - utseende.no

Soo´AE Black Charcoal Bubble Sheet Mask er en effektiv, spennende og kritikerrost maske som kombinerer dyprensende sort kull med mikro oksygen bobler for en klar, hydrert og ren hud full av glød!

 

5. Klapping

Du har kanskje hørt begrepet «å klappe produktet inn i huden» før? Da er det selvsagt ikke snakk om å klappe med hendene for å gi en applaus til hudpleieproduktet, her skal du bruke hendene dine til å klappe på ansiktet ditt etter å ha påført et hudpleieprodukt. Det å bruke riktig produkter på huden din er nemlig like viktig som hvordan du påfører de.

Istedet for å smøre inn ansiktet med ditt serum og fuktighetskrem, skal du enten prikke produktet på huden eller gni det på fingertuppene for å varme opp produktet og deretter massere inn i ansiktet med sirkulære bevegelser. Etter dette klapper de på ansiktet for å hjelpe huden å absorbere produktet bedre og dermed gi enda flere fordeler. Det samme gjøres med toneren, hvor den klappes inn i huden med hendene fremfor å bruke bomullspads.

 

6. Eksfoliering med gjenbruksbare bomullspads

Det er ikke noe nytt at eksfoliering er en viktig del av enhver hudpleierutine, men det du kanskje ikke har tenkt over er at dette til og med kan gjøres uten produkter om du ikke har noe tilgjengelig eller er ute etter kjapp løsning. Dette kan selvsagt også brukes i tillegg til eksfolierende produkter om du ønsker. Innen K-Beauty har de tatt eksfoliering ett steg videre for å oppnå vakker hud.

En rask og effektiv måte å eksfoliere huden din på er å bruke en myk bomullspads som er dyppet i varmt vann for å skrubbe ansiktet. Dette er mildt for huden din og vil gjøre jobben. Dette vil kunne skrubbe vekk smuss og olje fra huden din og gjør huden din klarere og glødende på noen få minutter. Bruk padsen med bevegelser oppover for å eksfoliere.

Bli mer miljøvennlig med PURITO Inner Green Reusable Cotton Rounds som består av 10 gjenbrukbare bomullpads og 1 mesh bag. Fantastisk myke mot huden og perfekte til fjerning av sminke og til toner.

Purito - Utseende.no 

 

7. Ikke glem halsen

Spør en hvilken som helst dame fra Korea og de vil fortelle deg at hemmeligheten bak det å ha feilfri hud fra topp til tå er å ta vare på huden din fra topp til tå. Koreanske kvinner og menn tar hudpleien deres på alvor og vil aldri gå glipp av et eneste område for å unngå at det skal danne seg rynker eller utvikle seg slapp hud. Med andre ord vil de ta like godt vare på huden på halsen deres, som de gjør med huden i ansiktet deres.

Her er det klart og tydelig en ting vi kan lære av dem og det er å ta godt vare på hele kroppen og ikke kun ansiktet. Når det kommer til å behandle huden på ansiktet vil de bruke krem og massere halsen og nakken med bevegelser vendt oppover. Dette vil være med på å stramme opp huden og holde huden ung og myk i likhet med ansiktet deres.

Sjekk ut MediPeel sin Naite Thread Neck Cream er et luksuriøst hudpleie produkt som er spesielt utviklet for å behandle og gi næring til et område som ofte er oversett, nemlig halsen.

  • Medipeel - utseende.no
  • Petitfee - utseende.no

Petitfee Gold Neck Pack er en elastisk anti-age maske for hals og bryst. Formet som englevinger og beriket med Adenosine, sneglesekret, hyaluronsyre og 24 karat gull motvirker denne masken aldringstegn og virker oppstrammende.

8. Dobbel hudpleie

Dersom du virkelig er ute etter å oppnå de beste resultatene med hudpleien din, må du også gjøre ditt beste. Koreansk hudpleie støtter en dobbel dose med hudpleieprodukter for å kunne virkelig gi huden din de fordelene du er ute etter og dermed også ta godt vare på hudens helse. Dette er grunnen til at du ofte vil høre og lese om mye «dobbelt» innen K-Beauty. Dobbel rens, dobbel dose med hydrering og til og med dobbel øyepleie er bare noen av eksemplene her.

Når det kommer til dobbel rens vil dette inkludere en oljebasert rens etterfulgt av en vannbasert rens for å sørge for at hver minste rest av sminke og smuss fjernes fra huden. Noen velger også å gå for en dobbel øyemaske for å virkelig kjempe mot fine linjer og rynker. Å gå for dobbel fuktighet vil mange også velge å først benytte seg av en lettvektig vannbasert fuktighetskrem og deretter bruke en fetere lotion for å gi en ekstra boost med hydrering.

 

9. Nattmaske

Det er om natten når du ligger å sover at huden din virkelig jobber for fullt. Det er da den går inn i reparasjonsmodus og gjenoppbygger seg selv. På natten vil den med andre ord reparere hudceller, gi deg en boost med kollagen og også revitalisere huden din, alt dette mens du ligger å sover. Dette er grunnen til at søvn gjerne omtales som «beauty sleep».

I tillegg til det huden selv gjør for å behandle seg selv, er en nattmaske en stor del av enhver K-Beauty hudpleierutine. Det er sjeldent å se at noen vil sove uten å benytte seg av en fuktighetsgivende nattmaske på. Denne vil hjelpe deg å holde på fuktigheten fra alle de andre produktene du også brukte under hudpleierutinen din samtidig som at den vil få deg til å våkne med en ny glød på morgenen. En sovemaske vil også ha evnen til å kjempe mot tidlige aldringstegn og gusten hud.

Sjekk ut COSRX Full Fit Propolis Honey Overnight Mask som er en nærende 3-i-1 ansiktsmaske med 87% propolis ekstrakt som er dypt nærende, virker beroligende og jevner ut hudtonen. 

  • Iunik - Utseende.no
  • Cosrx - utseende.no

iUNIK Propolis Vitamin Sleeping Mask er dobbelt funksjonelt produkt som jobber mot rynker og lysner hyperpigmentering mens du sover. Inneholder 16% Propolis Extract, 8% Sea Buckthorn (Havtorn) og 5% Centella Asiatica.

 

.

.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business