Gå til innholdet

Retinol

Retinol – Mirakelingrediensen for fine linjer og rynker

 

Er det en ting ingen av oss kan unngå, så er det aldring, det er rett og slett en del av livet. Heldigvis er det derimot en rekke ulike ting vi kan gjøre for å opprettholde en sunn og glødende hud lenger, og det er her mirakelingrediensen retinol kommer inn i bildet. Retinol er ingrediensen alle snakker om, men som mange ikke vet så mye om. Det er derimot med god grunn at nettopp denne ingrediensen har blitt så populær i løpet av de siste årene spesielt for moden hud, rynker og fine linjer. Ingrediensen er nemlig en form for vitamin A som også finnes i huden vår naturlig, og blir hyllet for sine anti-aldrende og cellefornyende egenskaper.


Vi skal gå nærmere inn på hva retinol er, hvordan det skal brukes og alle de flotte fordelene ingrediensen har.

 

Hva er egentlig retinol?

 

Som vi allerede har vært inne på ovenfor, så er retinol en form for A-vitamin og er bare en av en rekke ulike retinoider. Det er derimot retinol som i dag blir sett på som gullstandarden innen hudpleie når det kommer til å skru tilbake tiden på huden vår. Når vi bruker hudpleieprodukter som inneholder retinol blant ingrediensene, vil det fungere vil at vitamin A forvandles til retinsyre i huden vår. Det er dette dom anses som den aktive ingrediensen, da det er en kraftig antioksidant og vil dermed bekjempe frie radikaler, stimulere kollagenproduksjon og samtidig forbedre hudens tekstur.

 

Retinol er høyt elsket av både hudpleie-eksperter og forbrukere for dens evne til å både behandle akne-utsatt hud, i tillegg til fine linjer og rynker. Ingrediensen kan rett og slett takle de mest problematiske hudproblemene som er å finne på begge sider av skalaen, i tillegg til å forbedre hudens tekstur og gusten hud. Alt dette gjør retinol ved å øke hastigheten på cellefornyelsen, som igjen vil føre til at kollagenproduksjonen øker.

 

Det kan enkelt og greit forklares ved å se at retinol lurer huden din til å tro at den er en yngre og mer ungdommelig versjon av seg selv!

 

De største fordelene med retinol

 

Nå som vi vet hva retinol er, kan vi gå nærmere inn på hva slags fordeler denne ingrediensen har for huden vår. Anti-aldring er helt klart en av de største fordelene, og er nettopp derfor mange med moden hud som ønsker å behandle eller forebygging fine linjer og rynker velger å benytte seg av hudpleieprodukter med nettopp retinol blant ingrediensene. Nedenfor kan du se de største fordelene med retinol i hudpleie.

 

Reduser rynker og fine linjer

Det er dokumentert og bevist at retinol har evnen til å redusere synligheten av både fine linjer og rynker, selv etter de har dukket opp på huden. Ingrediensen fungerer sånn at den vil stimulere hudens naturlige produksjon av kollagen. Da det er kollagennivået i huden vår som avgjør hvor fast og elastisk den er, vil dette resultere i en yngre og glattere hud. For å åpne resultater som dette vil det kreve regelmessig bruk av retinol i hudpleierutinen.

 

Bekjemp akne og uren hud

De der ute som opplever å ha problemer med akne, ured hud og kviser vil også kunne dra nytte av å tilsette retinol i hudpleierutinen sin. Retinol vil nemlig redusere både aktive betennelser i huden, hjelpe med tilstoppede porer og også regulere hudens talgproduksjon. Da vitamin-A også øker cellefornyelsen og regenererer hudceller raskt, vil det også føre til mindre kviser. Å tilføre retinol i sin faste hudpleierutine, vil du kunne åpne en renere, jevne hud og redusere sjansen for akne- eller kviseutbrudd.

 

Behandling av hyperpigmentering

Vitamin A er kjent for en rekke ulike gode egenskaper for huden, blant annet evnen til å redusere og falme hyperpigmentering. Dette skjer ved at retinol vil forhindre videre produksjon av melanin, og samtidig minske eksisterende pigmentering ved å øke cellefornyelsen. Dette vil også hjelpe mot aldersflekker som kan dukke opp i huden med årene. Ved å bruke retinol regelmessig, vil du dermed kunne oppnå en jevnere hudtone.

 

Stimuler kollagenproduksjonen

En av de helt klart viktigste fordelene med retinol, er at den har evnen til å stimulere hudens produksjon av kollagen. Kollagenet vi naturlig har i huden vår, blir gradvis mindre med alderen og da kollagen er nødvendig for å kunne opprettholde hudens fasthet og elastisitet, er retinol nøkkelen. Ved å ta i bruk retinol i ulike hudpleieprodukter, vil du sørge for at hudens naturlige kollagenproduksjon øker, og dermed vil du oppleve å få en mer ungdommelig og glødende hud.

 

Hvordan bruke retinol?

Det kan for mange virke avskrekkende å introdusere nye ingredienser og nye produkter til hudpleierutinen sin. Da retinol er en kraftig ingrediens, er det også viktig å følge enkelte råd for å få mest mulig ut av denne fantastiske ingrediensen. Her er nøkkelordet gradvis, så det er viktig å starte forsiktig for å teste hva huden tåler og for å unngå irritasjoner elller andre eventuelle bivirkninger av for hyppig eller feil bruk.

 

1. Start forsiktig – I begynnelsen er det en god ide å starte med å introdusere retinol veldig forsiktig. Hvis det er den første gangen du har bruk retinol på huden, anbefales det å velge et produkt med en lavere konsentrasjon av ingrediensen og bygge gradvis oppover. Nybegynnere og de med sensitiv hud kan gjerne se etter en konsentrasjon av rundt 0.2%.


2. Kun om natten – Siden retinol vil kunne gjøre huden din mer sensitiv for UV-stråler, anbefales det alltid å bruke hudpleieprodukter som inneholder ingrediensen, kun på kvelden.

 

3. Husk SPF – Mens retinol har mange gode egenskaper, kan det også resultere i tørr hud eller tørre flekker, og retinol kan gjøre huden mer sensitiv for solen. Derfor er det ekstra viktig å sørge for at huden får nok hydrering og fuktighet når du bruker retinol, så bruk en god fuktighetskrem som inneholder SPF på dagtid for både rehydrering og solbeskyttelse.

 

4. Vær konsekvent – Etter å ha introdusert retinol til hudpleierutinen din kan det være fort gjort å bli utålmodig med resultatene. Her gjelder det å være tålmodig, fortsette å bruke retinol regelmessig og du vil kunne se resultatene etterhvert. Det kan ta noen uker før du begynner å se en endring.

 

5. Ikke for gravid eller ammende – Retinol anbefales generelt ikke til de som er gravide eller ammende. Dette kommer av at det ikke finnes nok forskning på om ingrediensen kan ha noen skadelig eller uønsket effekt på foster eller spedbarn.

 

Våre retinol-anbefalinger:

COSRX Retinol Duo The Retinol 0.5 oil  + The Retinol 0.1 Cream for raftfull anti-agebehandling. COSRX The Retinol 0.5 oil er høykonsentrert serum med 0,5% stabilisert og ren retinol for kraftfull anti-age behandling. Forbedrer hudens elastisitet, motvirker rynker og reduserer akne utbrudd. The Retinol 0.1 Cream er en effektiv krem med 0,1% ren retinol spesialformulert for minimal hudirritasjon. Sammen med panthenol, adenosine og Vitamin E virker produktet anti-age, reduserer akne-arr og bringer mer liv til en gusten hud.

COSRX The Retinol 0.5 oil og COSRX The Retinol 0.1 Cream selges også separat.

 

SOME BY MI Retinol Intense Advanced Triple Action Eye Cream er formulert til å myke opp fine linjer, reduser mørke ringer under øynene og bekjemp aldringstegn med denne kraftfulle øyekremen beriket med retinol som fremmer fornyelse av hudceller, niacinamid for lysnende effekter, samt hyaluronsyre og panthenol for dyp fuktighet. 

 

SOME BY MI Retinol Intense Reactivating Serum for sensitiv hud. Produktet hjelper til med å redusere tegn på aldring med sin milde formel for sensitiv hud. Serumet inneholder Retinol, Retinal og Bakuchiol for å bidra til å øke hudens elastisitet med lav irritasjon. Det benytter patentert teknologi av Elastisk Liposom for å levere aktive ingredienser til den dype hudlaget. 

 

Innisfree Retinol Cica Repair Ampoule spesielt for akne-utsatt hud. Ampoulen inneholder retinol for oppstrammende og anti-agingeffekt. Retinol regulerer også produksjonen av sebum og er godt for akne-utsatt hud. Inneholder i tillegg Cica med legende og betennelsesdempende effekt.

 

 

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business