Gå til innholdet

Retinol

Hvorfor bruke Retinol?

Hva er Retinol?

Retinol finnes i mange anti-age produkter som lover glattere og ungdommelig hud, men hva er det og virker de egentlig slik produsentene lover?

Retinol er en veldig kraftig ingrediens, og den krever litt omtanke og oppmerksomhet før bruk. Akkurat som når du bruker en AHA/BHA-eksfoliant, bør bruk av retinol skje gradvis. Hvis du bruker retinol for raskt eller for ofte, kan du få motsatt effekt av det du prøver å oppnå og må håndtere problemer som rødhet, avskalling, flassende eller tørr hud.

Hvordan begynne med Retinol

Hvis Retinol er så effektiv i jobben med å redusere rynker, hvorfor bruker ikke alle dem? Vanlige bivirkninger som oppleves av forbrukere som bruker retinoider inkluderer rødhet, uttørking og irritasjon i huden. Disse effektene er korrelert med styrken til produktet som brukes og bruksfrekvensen. Dessverre betyr det at for å unngå irritasjon, må styrken på den aktive ingrediensen reduseres og brukes 1-2 ganger i uken før frekvensen kan økes, og det igjen kan medføre at du må vente lenger på resultater.

For å redusere uønskede bivirkninger, anbefales det at du starter med en lavere konsentrasjon og øker over tid eller starter med en sjeldnere påføring og gradvis bygger opp til daglig bruk. Du kan også starte med en lavere % og øke i styrke og frekvens etter noen uker.

Ulike hudleger har forskjellige meninger om hvorvidt retinoider kan brukes ved mye soleksponering. Noen hevder at det gjør huden mer følsom da den tynner ut det øverste laget av huden, andre hevder at dette er et midlertidig problem.

Men en ting de fleste enige om at sollys vil redusere effekten av retinoidproduktet. Av denne grunn, bruk bare retinol om natten, og sørg alltid for å bruke solkrem med SPF30 eller høyere i løpet av dagen.

Kan Retinol brukes sammen med C-vitamin?

Når de brukes sammen, kan C-vitamin og retinol være en noe intens opplevelse for huden, og brukes ikke til samme formål.

Om du likevel ønsker å bruke begge ingrediensene i din rutine kan du prøve deg frem ved hjelp av forslagene nedenfor:

 

Alternativ 1:

Selv om det ikke anbefales, kan vitamin C og retinol brukes i samme rutine for de som ønsker å bruke dem sammen.

Hvis dette er din foretrukne rute, bruk alltid vitamin C-serumet først, da det har et lavere pH-nivå enn retinol.

Deretter er det viktig å vente 30 minutter mellom vitamin C og retinolpåføring, slik at vitamin C kan absorberes.

 

Alternativ 2:

Det første og foretrukne alternativet er å skille vitamin C-rutinen fra retinolrutinen.

Vitamin C bør brukes om morgenen, siden formålet er å beskytte huden mot forurensning, ultrafiolett lys og frie radikaler.

Retinol kan deretter brukes om kvelden.

 

Anbefalte produkter:

COSRX The Retinol 0.5 oil 20ml 

-        Cosrx The Retinol 0.5 OIL 20ML– Et høykonsentrert serum med 0.5% stabilisert og ren retinol. Et svært potent serum for anti-aging effekt, hjelpe til med cellefornyelse og bekjempe akneutbrudd og lysne mørke flekker. Formulert med supervitamin E og Squalene. Ved introdusering anbefales det å starte med 1-2 ganger i uken og deretter øke frekvensen i henhold til hudens tilpasning.

COSRX The Retinol 0.1 Cream 20ml 

-        The Retinol 0.1 cream 20ml - er en effektiv krem med 0,1% ren retinol spesialformulert for minimal hudirritasjon. Sammen med panthenol, adenosine og Vitamin E virker produktet anti-age, reduserer akne-arr og bringer mer liv til engusten hud.

 Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng + Retinal 30ml

-        Beauty of Joson Revive Eye Serum Ginseng + Retinal 30ML – Er formulert med retinol liposom for å forbedre hudens elastisitet og ginseng rot ekstrakt for å øke hydrering. Serumet er lett, glir jevnt og absorberes raskt inn i huden for å booste anti-agingeffekten

 

 

 

 

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business