Gå til innholdet

Panthenol

Panthenol – Hvilke fordeler har det og hvordan brukes det?

Det er mange ulike ingredienser vi stadig vekk hører om, noen oftere enn andre. Mens panthenol er en ingrediens som brukes hyppig av ulike hudpleiemerker og er å finne i mange forskjellige typer produkter, er det likevel ikke en av de ingrediensene vi hører mest om. Sammenlignet med andre populære ingredienser som hyaluronsyre og retinoider, er panthenol kanskje til og med helt ukjent for mange.

Mens den er kjent som panthenol for noen og som vitamin B5 for andre, er det en ting vi alle kan være enige om, og det er at denne ingrediensen uten tvil kommer med en rekke ulike fordeler for både huden og håret vårt. Hvis du er nysgjerrig på å lære mer om panthenol og hvordan den kan være med på å forvandle hudpleierutinen din, er det bare å fortsette å lese nedenfor. Vi forteller deg alt om denne fantastiske ingrediensen og hvordan du skal bruke den for å oppnå best effekt.

Hva er panthenol?

Denne naturlige ingrediensen også kjent som provitamin B5 har virkelig tatt verden av hudpleie og skjønnhet med storm. Men hva er egentlig panthenol og hva er det som egentlig gjør den så ettertraktet og høyt priset i verden av hudpleie? Vi ser nærmere på ingrediensen.

Panthenol er rett og slett en forløper til pantothenic acid, bedre kjent som pantotensyre på norsk, eller vitamin B5. I løpet av de siste årene har denne ingrediensen fått mer og mer oppmerksomhet grunnet sine ulike egenskaper som har mange fordeler for både huden og håret vårt.

I likhet med sammensetningen vi ser i vitamin B5, er panthenol også en ingrediens som raskt blir absorbert av kroppen og oksiderer raskt for å forvandle seg om til et vitamin som deretter vil bli tatt opp av huden og kroppen vår. En av de egenskapene som virkelig skiller seg ut med denne rehydrerende ingrediensen, er dens evne som fuktgiver. Den innehar en fantastisk egenskap til å tiltrekke til seg og ta vare på fuktighet, noe som gjør den til en rehydrerende middel for huden.

Det stopper derimot ikke ved bare hydrering, den har også en mykgjørende effekt på huden, da den effektivt forsegler alt fuktighet inn i huden og skaper en beskyttende barriere mot påkjenninger fra miljøet rundt oss. Noe som er viktig å huske på når du skal se etter produkter som inneholder panthenol, er at den vil kunne dukke opp under flere ulike navn. På ingredienslisten vil du kunne se den oppført som både provitamin B5, butanamide, dexpanthenol, D-pantothenyl alcohol og analogue of pantothenic acid.

Hva er fordelene med panthenol?

Da panthenol er en fuktgiver, har den evnen til å tiltrekke til seg fuktighet i tillegg til å holde på den i lang tid. Dette er med på å gi deg den spenstige og fleksible huden alle er ute etter. Ved å fylle inn mellomrommene mellom døde hudceller, vil den forhindre dannelsen av tørr hud og hjelpe å mykgjøre huden vår. Dette er derimot bare begynnelsen på hva panthenol kan gjøre for huden vår, nedenfor har vi listet opp en rekke andre fordeler.

  • Ikke irriterende: Panthenol er kjent for sin skånsomme natur, noe som betyr at den passer ypperlig for både sensitiv og delikat hud, da den gir fuktighet uten å forårsake irritasjoner i huden.
  • Økt elastisitet: Dens fuktighetsgivende egenskaper bidrar til økt elastisitet i huden, noe som igjen fører til en fastere og mer ungdommelig hud.
  • Beroligende: Ingrediensen innehar anti-inflammatoriske egenskaper, noe som gjør den effektiv i å behandle irritert og rød hud da den har en beroligende effekt.
  • Jevn hudtone: Panthenol har en fantastisk effekt på utseende til huden din, noe som vil være med på å skape en jevn og glødende hud.
  • Redusert rødhet: Dens anti-inflammatoriske egenskaper vil være med på å redusere rødhet og ha en betennelsesdempende effekt på en rekke ulike hudtilstander.
  • Dypt hydrerende: Da panthenol er en kraftig fuktgiver, har den evnen til å tiltrekke til seg og ta vare på fuktighet for å holde huden hydrert gjennom hele dagen.
  • Reparerende: Panthenol hjelper med å reparere og regenerere huden din, noe som gjør den til et helt fantastisk valg for de med skadet hud, enten det er mindre sår og kutt, akne eller andre irritasjoner.
  • Mykgjørende: Da den har en mykgjørende effekt, vil ingrediensen skape en beskyttende barriere som låser inn fuktighet samtidig som at den vil beskytte huden fra ytre faktorer.
  • Forsterket hudbarriere: Ved å forsterke hudens naturlige barriere, vil panthenol hjelpe huden din å opprettholde dens integritet og ha en bedre generell tilstand og helse.

 

Våre 5 favorittprodukter med panthenol

I dag vil du finne flere og flere produkter som inneholder panthenol i ingredienslisten sin, uansett hva slags produkt du er på utkikk etter. Vi har derimot plukket ut våre egne topp 5 favorittprodukter du vil kunne finne i nettbutikken vår.

Beauty of Joseon – Calming Serum Green Tea and Panthenol: Her får du et beroligende serum som inneholder grønn te, centella asiatica og panthenol. Denne vil roe ned irritert hud, jevne ut hudtonen din og samtidig ha en mykgjørende effekt.

Purito – B5 Panthenol Re-Barrier Cream: Denne lette fuktighetskremen vil gi huden din den boosten med fukt og næring den trenger gjennom hele dagen. Den passer spesielt godt til sensitiv hud, styrker hudbarrieren din, virker beroligende og reduserer irritasjon og rødhet.

COSRX – Hydrium Watery Toner: Toneren fra COSRX vil gi huden din en ordentlig fuktighetsboost, i tillegg til å ha en beroligende effekt. Den inneholder flere typer hyaluronsyre, panthenol og allantoin, som vil styrke hudens barriere, dempe betennelser i huden og lindre tørr hud.

Etude – Soon Jung Panthensoside Sheet Mask: Gi huden din en intens boost med fuktighet og næring med denne sheet masken som inneholder panthenol og madecassoside. Den har en beroligende effekt og vil kjennes forfriskende ut på huden.

Dr. Jart+ - Ceramidin Liquid: Denne toneren er formulert med et beroligende kompleks av ekstrakter fra fiken, phyto og centella asiatica som har blitt kombinert med panthenol. Denne næringsgivende toneren vil ha en lindrende effekt på huden, jevne ut røff hud og gi en god boost med fuktighet. 

Vanlige spørsmål om panthenol

Kan panthenol brukes på fet hud?

Studier viser at panthenolsyre, et komponent du finner i panthenol kan drastisk redusere sebumnivåene i huden. I tillegg til dette vil panthenol styrke hudcellene og hudens barriere, noe som sammen vil sørge for å kontrollere overflødig produksjon av sebum i hudn.

Er panthenol bra for anti-aging?

Da panthenol er en fuktgiver, vil den hjelpe å låse på plass fuktighet og dermed forbedre hudens hydrering som resulterer i en spenstigere mer ungdommelig glød. Den vil redusere synligheten av fine linjer og rynker, og med den ikke direkte har noen enorme anti-aldrende effekt, vil den som en del av hudpleierutinen din kunne opprettholde en ungdommelig, sunn og frisk hud.

Kan jeg bruke panthenol sammen med vitamin C eller retinol?

Panthenol kan brukes på mange måter da den fungerer godt sammen med både vitaminer og retinoler. Ved å kombinere panthenol med disse ingrediensene, vil du kunne få enda mer ut av dem ved å øke kollagenproduksjonen i huden, øke cellefornyelsen ved å raskere lege skadet hud og promotere en sunnere hud.

Hvilken prosent med panthenol er best for huden?

Når du ser etter produkter som inneholder panthenol, er den beste prosenten å se etter et sted mellom 1% - 5%. Med dette innholdet i et produkt vil ingrediensen kunne reparere og styrke hudens barriere, og fungere som en effektiv ingrediens i ulike vannbaserte produkter.

Kan jeg bruke panthenol på ansiktet daglig?

Det kan du absolutt! Panthenol er en ingrediens som enkelt kan tilsettes din daglige hudpleierutine og da den fungerer godt sammen med andre ingredienser er det ingen grunn til å ikke bruke den daglig. Ved å bruke den sammen med ingredienser som hyaluronsyre og glycerin vil du se en økt effekt.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business