Gå til innholdet

Panthenol

Panthenol

Hva er Panthenol?

Du har helt sikkert hørt navnet Panthenol i forbindelse med hudkremer før. Men visste du at Panthenol er alkoholformen av pantotensyre, også kjent som provitamin B5 og er mest kjent for sine fuktighetsbevarende og sårlegende egenskaper? Ved romtemperatur er den en luktfri, litt bitter, svært viskøs, gjennomsiktig og fargeløs væske. Dens evne til å holde på fukt i huden bidrar til å jevne ut hudens overflate og minimere aldringstegn, samtidig er den også mild nok til at den kan brukes daglig av alle hudtyper og brukes sammen med de fleste aktive ingredienser.

Ulike studier viser at den har fuktighetsgivende og hudbarriereforsterkende egenskaper, i tillegg til å dempe hudirritasjon og er en viktig ingrediens i produkter til sensitiv, tørr, flassende og grov hud. Med sine anti-inflammatoriske egenskaper lindrer den også hudirritasjon, avskalling og kløe. Panthenols evne til å øke cellefornyelsen og stimulere fibroblaster i huden bidrar til forbedret sårtilheling. Fibroblaster er hudceller som lager de strukturelle hudproteinene, kollagen og elastin, som deltar i vevsreparasjon og sårlukking.

Du kan finne panthenol oppført på produktetiketter som pantothenol, D-pantothenol alkohol, dexpanthenol eller provitamin B5.

Panthenol i hår og neglprodukter

I hud og hår omdannes Panthenol til Provitamin B5, som holder det fuktet i lengre perioder. Det danner også en film av fuktighet på hårstrået for ekstra beskyttelse for håret. Panthenol kontrollerer fuktighetsinnholdet samtidig som de øker hårets motstand mot skade og dehydrering. Takket være sin fuktighetsbevarende effekt kan Panthenol også gjøre håret blankere og motvirke frizziness.

Studier har vist at Panthenol fungerer i symbiose med Keratin, en viktig komponent i hud og negler. Den har evnen til å trenge gjennom neglen for å gi fuktighet, mykne og beskytte, ideelt for tørre, skadede og skjøre negler.

Hva kan skje når hudbarrieren svekkes?

Når huden utsettes for aggressiv peeling, for mye av sterke produkter, for mye sol, tørr luft eller aldring, osv kan påkjenningen bidra til at hudbarrieren blir svakere. Når hudbarrieren er svekket fordamper fuktigheten i huden for mye og for fort, dette fører til fuktighetsfattig hud, tap av spenst og elastisitet og raskere hudaldring. Noen kan oppleve å få eksem, irritasjoner, grov hud og uren hud kan også oppstå.

For å styrke hudens barriere må all bruk av syrer, eksfolierende- og alkoholholdige produkter settes på pause, og rens huden morgen og kveld med en mild rens. Påfør et godt fuktighetserum/barriere oppbyggende serum, morgen og kveld. Bruk deretter en god barriereoppbyggende krem morgenog kveld. Når huden føles sunn og frisk igjen, kan du begynne forsiktig med eksfolierende produkter

Hvordan bruke panthenol i din daglige hudpleierutine?

Panthenol er mild og kan brukes daglig i kombinasjon med de fleste andre ingredienser på alle hudtyper. Det er faktisk ikke blitt påvist negative virkninger med noen andre ingredienser på markedet, tvert imot jobber Panthennol svært godt sammen med andre ingredienser for å berolige, beskytte og hydrere. Vi kan anbefale disse produktene som kundene våre lovpriser:

Etude Soon Jung sin PH 5.5 Relief Toner med Spesialformulaen til Etude - Panthensoside som består av Panthenol og madecassoside roer ned rødhet og irritasjon samtidig som huden får tilført fuktighet og næring.

Etude Soon Jung 2x Barrier Intensive Cream for en fukt-boost og samtidig styrke en svekket hudbarriere. Produktet inneholder Panthenososide™ som er en patentert kombinasjon av Panthenol (Vitamin B5) og Madecassoside som roer ned stresset hud forårsaket av eksterne faktorer og virker reparerende. 

 

Mary & May Hyaluronic Panthenol Hydra Mask inneholder 6 ulike typer hyaluronsyre som sørger for å gi deg en umiddelbar hydreringsboost. Sammen med Panthenol (B5) og Allantoin er dette den optimale sheet masken for deg som ønsker en hydrert hud og som holder på fuktighet og elastisitet.

Purito B5 Panthenol Re-barrier Cream med Panthenol, Centella Asiatica og Squalane virker beroligende, nærende og styrker hudbarrieren. En innertier for deg som trenger å styrke hudbarrieren.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business