Gå til innholdet

Mikrobiom og probiotika i K-Beauty

Mikrobiom og probiotika i K-Beauty

De fleste er kjent med probiotika som noe man får gjennom mat eller drikke. Noen velger å tilsette probiotika til matinntaket sitt gjennom kosttilskudd kjøpt på apotek eller helsekost, mens andre får det i seg gjennom ulike mat eller drikke som kimchi, sauerkraut eller kombucha, en type fermentert te. Den siste tiden har det derimot vært et økende fokus på probiotika som også skal påføres utenpå kroppen og ikke bare spises, så vi skal se nærmere på denne voksende trenden rundt probiotika i hudpleien vår.

Vi svarer på spørsmål om hva et mikrobiom egentlig er, hvilke hudtyper som har godt av probiotika i hudpleierutinen og hva slags fordeler en kan forvente av å tilsette nettopp probiotika til hudpleien sin.

 

Ta vare på hudens mikrobiom

Bakterier er gjerne et ord de fleste ikke vil forbinde med noe positivt, men her er det viktig å vite at ikke alle bakterier er dårlige for oss eller huden vår. I huden vår alene finnes det tudensvis av ulike mikroorganismer, og disse er det utrolig viktig at vi tar godt vare på hvis huden skal trives. På akkurat samme måte som magehelse, samhandler huden vår også med miljøet rundt oss. Huden vår har en rekke viktige oppgaver som inkluderer å beskytte oss fra solskader, infeksjoner og en rekke andre ytre påkjenninger.

 

Derfor er det utrolig viktig at vi behandler huden vår på en god måte, for å opprettholde en sunn hud og en velbalansert mikrobiom. Dette vil være med på å bekjempe dårlige bakterier og beskytte mot ytre stressfaktor. Hudens mikrobiom er også den som forhindrer ulike hudtilstander som dermatitt og rosacea, i tillegg til oppblussing av akneutbrudd og andre hudinfeksjoner.

 

Hudens mikrobiom er rett og slett kroppens ytre immunsystem, og når denne ikke er i balanse, vil du raskt kjenne på effekter som tørr hud, røde flekker eller uren hud. Men hva er sammenhengen mellom mikrobiom og probiotika?

 

Probiotika i hudpleie

Enkelt forklart, er probiotika levedyktige mikroorganismer som er med på å skape en sunn og god bakterieflora. Det samme uttrykket brukes også for probiotika i form av tilskudd eller matvarer, som for probiotika som er å finne i ulike hudpleieprodukter. Hudpleieprodukter som inneholder probiotiske ingredienser er en tydelig økende trend innen hudpleieverden. Når probiotika brukes på huden vil det forhindre at sopp eller andre skadelige bakterier har muligheten til å florere og vokse, det brukes for å støtte og å styrke hudens eget forsvarssystem.

 

Du vil gjerne kunne se probiotika listet opp som ulike fermenterte ingredienser i hudpleieprodukter, noe som kan inkludere både bifida ferment lysate eller saccharomyces ferment for å nevne noen eksempler. Å opprettholde en sunn mikrobiom tilsvarer å opprettholde en sterk hudbarriere, noe som er spesielt viktig i land som Norge hvor det er større endringer i vær og temperatur gjennom sesongskiftene.

 

Andre utfordringer kan dukke opp på grunn av akne, eksem, tørr hud, sensitiv hud eller rosacea. Ved å tilføre gode bakterier til huden gjennom hudpleieprodukter med probiotiske ingredienser vil du sørge for at hudbarrieren fungerer optimalt. Dette sørger for at huden vil fortsette å ha funksjoner som å beskytte mot ytre stressfaktorer, regulere sebumproduksjon og også ha evnen til å roe ned inflammatoriske tilstander.

 

Fordeler med probiotika i hudpleien

 

Det er en rekke klare fordeler ved å tilsette probiotika til hudpleierutinen din. Probiotika i hudpleie passer like godt til alle hudtyper, og vil ha klare fordeler for alle. Sensitiv, stresset og irritert hud vil derimot ha spesielt godt av at hudens mikrobiom opprettholdes. Målet ved å tilsette probiotika i hudpleierutinen din, er å opprettholde hudens barriere, nedenfor har vi listet opp noen av de største fordelene med probiotika i hudpleie.

 

  • Roer ned irritert og rød hud
  • Forsinker tidlige aldringstegn
  • Beskytter mot skader fra miljøet
  • Låser inn fuktighet i huden
  • Optimaliserer hudens naturlige pH verdi

 

Våre 5 favoritt hudpleieprodukter med probiotika

 

Heimish – Matcha Biome Amino Acne Cleansing Foam: En skummende vannbasert ansiktsrens fra Heimish som passer spesielt godt til akneutsatt hud. Produktet inneholder antioksidanter og aminosyrer, noe som vil være med på å fjerne tilstoppede porer og motvirke urenheter. Den inneholder probiotika og enzymer som kommer fra Heimish sin patenterte Matcha Biome som vil styrke hudbarrieren, i tillegg til å ha en beroligende og fuktighetsgivende effekt på huden.

 

Dr. Ceuracle Vegan Kombuncha Tea Essence: Essensen fra Dr. Ceuracle er et imponerende multifunksjonelt produkt som inneholder kombucha-te ekstrakt og næringsgivende oljer fra frø. I tillegg finner du selvsagt probiotika, vitamin V, grønn te og omija som sammen jobber for å styrke huden din, forebygge skade fra ytre faktorer og gjenopprette et velbalansert fuktighetsnivå.

 

Neogen – Probiotics Double Action Serum: Dette serumet fra Neogen er beriket med probiotika og vil etterlate huden din fylt med fukt og vil kjennes smidigere og glattere. Serumet inneholder SUPERPROBIOTICS™, som er en kombinasjon av tre ulike typer probiotika som vil være med på å styrke hudens barriere i tillegg til å forbedre hudens tekstur. Produktet har også blitt formulert med en pH verdi som er litt surere enn vanlig, noe som vil skape det optimale forholdet for en sunn mikrobiom på huden.

 

Skin1004 – Madagascar Centella Probio-Cica Enrich Cream: En rik ansiktskrem som inneholder probiotika og centella asiatica for å berolige og fukte huden din. Denne ansiktskremen fra Skin1004 passer godt til alle hudtyper, og inneholder ProBio-Cica komplekset som er centella fermentert med Tiger Grass Ekstrakt, kombinert med centella asiatica ekstrakt. Enda bedre er det at det er vegansk og at disse ingrediensene vil jobbe sammen for å gjenoppbygge en skadet hudbarriere, ha en beroligende effekt på huden og øke hudens egen evne til å absorbere alle de flotte ingrediensene for optimal effekt.

 

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice+Probiotics SPF50: Her får du en økologisk solkrem fra Beauty of Joseon som inneholder hele 30% risekstrakt i tillegg til probiotika. Probiotiske ingredienser inkluderer lactobacillus fra fermentert gresskar, bacillus fra fermenterte soyabønner og lactobacillus fra fermentert ris. Solkremen kommer med en høy UV beskyttelse og er fri for parfyme, silikoner, eteriske oljer og etterlater ikke en white-cast.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business