Gå til innholdet

K-Beauty – Guide til din makeupbase

For de aller fleste som er interessert i K-Beauty, vil det nok være alle de fantastiske hudpleieproduktene som har trukket deg inn. Det er tross alt her K-Beauty virkelig skiller seg ut fra produktene som lages i vesten, med produkter som sheet masks, leppemasker og serum som kan gi deg den perfekte huden du alltid har ønsket deg. En noe mindre kjent del av hva K-Beauty har å by på, er nettopp sminkeprodukter og her imponerer de like mye med sine innovative produkter, som med hudpleieproduktene deres. Derfor vil vi ta for oss de aller første produktene du trenger når du skal sminke deg fra begynnelse til slutt, nemlig makeupbasen din. Kanskje er du allerede godt kjent med disse typen produktene eller kanskje dette er helt nytt for deg, likevel tror vi at K-Beauty vil ha noe nytt og spennende for deg å oppdage.

Noe av det første du kanskje vil legge merke til når det kommer til K-Beauty er innpakningen til produktene. De skiller seg betraktelig ut fra vestlige produkter fordi innpakningen ofte er leken, ser spennende ut å bruke og merker benytter seg ofte av mye farger. Det er med andre ord stor fokus på innpakningen, for hvorfor kan ikke et bra produkt som du skal bruke på ansiktet ditt også se søt ut samtidig?

Trykk på bildet for å se ulike cushions.

 

Hvilke produkter består makeupbasen av?

Når det er snakk om makeup produkter som skal brukes på ansiktet, vil dette gjerne refereres til som base makeup, nettopp fordi dette for de fleste vil være starten på en lenger makeup rutine. Så på samme måte som at en god rens og toner trengs før du påfører fuktighetskremer og serum, er det viktig med en god makeup base før du går videre med makeup rutinen din.

Trender endrer seg hele tiden når det kommer til hva slags enderesultat vi vil ha på sminken vår, men er det en ting vi har sett gå igjen år etter år er forskjellen på hva slags finish en ønsker i koreansk makeup kultur og finishen i vestlig makeup kultur. Her vil nemlig målet i de fleste tilfeller være å oppnå en feilfri og matt hud med makeupbasen, mens i korea handler det om å oppnå en duggfrisk look. Når vi snakker om duggfrisk, referer vi til en skinnende, sunn, feilfri hud i ansiktet, men her må du ikke ta feil av skinnende og fet hud. Fokuset på det som beskrives som en «dewy» finish kommer av at det er større fokus på en naturlig look og ikke en tung makeupbase. Dette er også grunnen til at koreanske kvinner og menn gjerne fokuserer mer på hudpleie mens sminken bare brukes som en siste detalj. Du vil selvsagt likevel finne alle produktene du kan ønske deg innen K-Beauty dersom du har lyst til å gå for en komplett «ut på byen» makeup-look.

Makeupbasen din vil stort sett kunne deles inn i følgende kategorier:

* Tinted moisturiser
* BB cream
* CC cream
* Foundation
* Cushion makeup
* Setting powder

Trykk på bildet for å se på ulike BB krem.

 

Foundation & Tinted Moisturiser

Her kan vi starte med produktene som kanskje høres mest kjent ut, nemlig foundation og tinted moisturiser. Dette er to produkter som vi er godt kjent med gjennom vestlige makeup produkter og er gjerne de to produktene vi tenker på når vi snakker om makeupbase. Foundation er den av de to som vil kunne gi deg best dekkevne da den gjerne er noe tykkere i konsistensen (selv om det er mye variasjon her også) og er av de alternativene ovenfor, den som vil se minst naturlig ut på huden. Innen K-Beauty vil de fleste gjerne gå for et av de andre alternativene for å oppnå en mer naturlig look, men du vil selvsagt også finne en rekke gode K-Beauty foundations på markedet.

De som er på utkikk etter å oppnå en mer naturlig look, kan velge å gå for en tinted moisturiser, altså en farget fuktighetskrem. Dette er som en kombinasjon av en fuktighetskrem som er blandet med en foundation og vil dermed kunne tilføre fukt til huden din samtidig som at den har en lett dekkevne som vil jevne ut hudtonen din.

Du vil raskt oppdage at de aller fleste tinted moisturisers innen K-Beauty også vil ha en SPF i seg, for å samtidig kunne beskytte huden din fra solen. Dette kan være en god ide å være på utkikk etter når du skal velge ut en farget fuktighetskrem.

Tips: Bland ut foundation med din favoritt fuktighetskrem for mer transparent dekkevne og ekstra glød!

BB cream, CC cream og Cushion makeup

Under disse kategoriene finner du det som uten tvil kan betegnes som favorittene innen K-Beauty. BB creams, CC creams og cushion foundation tok verden med storm når de dukket opp på markedet og er fortsatt store favoritter idag. BB cream dukket opp rundt 2007 og er den perfekte kombinasjonen av hudpleie og makeup i ett og samme produkt. Ved å bruke en BB cream som din base makeup vil du også oppleve at den vil gi deg en jevn hudtone for den duggfriske og feilfrie huden alle er ute etter. Noen år senere dukket CC cream opp som en «forbedret» versjon av BB cream, disse vil i de fleste tilfeller ha en litt bedre dekkevne og også inneholde en SPF.

Cushion foundation kommer i en fin liten kompakt innpakning hvor det er en liten svamp på innsiden som er fylt med BB eller CC cream. Produktet vil du påføre på huden ved hjelp av en annen liten svamp som også følger med produktet, gjerne kalt for en «air-puff» eller «air cushion». Her skal du enkelt og greit klappe den lille svampen rundt på ansiktet ditt for en jevn og fin påføring. Disse produktene har blitt utrolig populære ikke bare fordi det er gode produkter, men også fordi de er så enkle å ha med seg i vesken og enkle å påføre. I disse vil det også være et speil på innsiden som gjør det enkelt å friske opp sminken i løpet av dagen.

Setting powders

Når du har brukt ditt favorittprodukt til å legge makeupbasen din, vil du så klart gjerne at den forblir der hele dagen lang. Det er her setting powders kommer inn i bildet. Disse produktene er laget av fargeløst (eller nesten fargeløst) pudder som har oppgaven i å suge til seg all overflødig olje og sebum som huden din produserer i løpet av dagen. Ansiktet ditt vil dermed se mindre fet ut og sminken din vil forbli der den skal, nettopp på ansiktet ditt.

 

 

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business