Gå til innholdet

Hvilke ingredienser skal ikke blandes?

Ingredienser: Hva du skal og ikke skal kombinere

Det kan føles ut som det stadig vekk er nye produkter som dukker opp, med ingredienser som du aldri har hørt om tidligere. Vi, i likhet med de fleste andre med interesse for hudpleie, kjøper ofte inn produkter vi har hørt om eller fått anbefalt fra venner og familie. Men vet vi egentlig hvordan de skal brukes og hvordan de passer inn med resten av hudpleierutinen vår? 

Kanskje har du opplevd at et nytt produkt du har fått anbefalt, har endt opp med å forverre hudtilstanden din? Dette kan ofte føre til at du tenker at produktet ikke var som lovet, og det kan riktignok skje at enkelte produkter ikke passer godt til huden din, men ofte vil det hele kunne avgjøres av hvilke ingredienser du bruker lagvis på huden.

Når det kommer til å kombinere ingredienser som ikke bør blandes sammen, er dette en feil som mange gjør og er spesielt vanlig når du er i ferd med å sette sammen nye hudpleierutiner med nye produkter. Med så mange ulike produkter der ute, som inneholder en rekke ulike fantastiske ingredienser, kan det hele ende opp litt forvirrende. Men vi er her for å hjelpe og på denne siden forteller vi deg alt om hvilke ingredienser som fungerer bra sammen og hvilke du bør unngå å kombinere.

Retinol

Retinol tok verden av hudpleie med storm når det begynte å dukke opp nye produkter med denne ingrediensen, som er en type retinoid. Målet til denne ingrediensen er å hjelpe deg å bli kvitt døde hudceller og mørke flekker, forbedre hudens tekstur og akne. Ingrediensen er også effektiv på å stramme opp porene og samtidig minske oljeproduksjon i huden.

Kombiner med:

1. Hyaluronsyre – Retinol har en rekke fantastiske funksjoner, men kan ende opp med å forverre tørr hud. Derfor er den best å kombinere med ingredienser som har en hydrerende og fuktighetsgivende effekt. Her vil hyaluronsyre kunne være det perfekte valget da den virker beroligende på huden uten å forhindre funksjonen av retinol. Et lett lag med hyaluronsyre serum før retinol under kveldsrutinen din vil være optimalt.

2. SPF – Bruken av retinoler kan øke sensitiviteten i huden din mot solstråler, noe som er grunnen til at det kun er anbefalt å bruke ingrediensen som en del av hudpleierutinen din på kveldstid. I tillegg bør du sørge for å alltid bruke SPF på dagtid når du inkluderer retinol i hudpleierutinen din.

3. Peptider – På samme måte som hyaluronsure, har peptider også fuktighetsgivende egenskaper og vil hjelpe å forhindre tørr hud. Det hjelper også å forbedre fastheten i huden din når det kombineres med retinoler. Ved å påføre en peptid krem først, etterfulgt av retinol vil du se gode resultater.

Unngå med:

1. AHA/BHA – AHA og BHA er aktive syrer, sånn som salisylsyre og bør ikke bli kombinert med retinoler. Da disse ingrediensene har en eksfolierende effekt på huden, kan de være med på å forverre tørrhet i huden som forårsakes av bruken av retinoler.

2. Vitamin C – Bruken av vitamin C er generelt sett et fanastisk tilskudd til hudpleierutinen din, men den bør du unngå å bruke sammen med retinoler. Dette er to ingredienser som ikke fungerer bra sammen da de kan stoppe hverandres effekt. Retinol øker celleforynelsen mens vitamin C styrker hudens barriere. Her kan du bruke vitamin C i hudpleierutinen din på dagtid og retinol på kvelden.

3. Benzoyl Peroxide – Dette er en kombinasjon du alltid skal unngå. I tillegg til at det rett og slett forhindrer hverandres funksjoner, vil denne kombinasjonen kunne forårsake irritasjoner i huden. Hvis du må bruke begge ingredienser, må de deles opp ved å bruke benzoyl peroxide på morgenen og retinol på kvelden.

Niacinamide

Dette er en form for vitamin B3 og er en antioksidant som tilbyr en rekke ulike fordeler for huden din. Den lysner hudtonen, har en beroligende effekt, forhindrer kviseutbrudd, jevner ut mørke flekker og gjenoppbygger huden. Det er også en ingrediens som er skånsom mot huden og jobber godt sammen  med nesten alle ingredienser.

Kombiner med:

1. Retinol – Retinol og niacinamide er en god kombinasjon da det kan sørge for at du oppnår raskere resultater samtidig som at de vil ha en beroligende effekt, og også behandle eventuelle hudirritasjoner og tørre flekker som kan ha oppstått ved bruk av retinol.

2. Salisylsyre – Dette er den perfekte kombinasjonen for deg som har fet eller akne-utsatt hud. Ved hjelp av niacinamide vil du redusere og kontrollere sebumproduksjonen, mens salisylsyre vil jobbe med å eksfoliere og fjerne smuss og urenheter.

3. Centella asiatica – Denne beroligende ingrediensen er den ultimate matchen med niacinamide når du er ute etter en måte å roe ned irritert og sensitiv hud. Centella asiatica har anti-inflammatoriske egenskaper og vil hjelpe deg å rense ut porene dine samtidig som at niacinamide holder på hydreringen.

Vitamin C

Vitamin C er nøkkelen til suksess når det kommer til hudpleierutinen din på morgenen. Å ta i bruk serum som inneholder denne ingrediensen vil gi deg en lysere hud og jevnere hudtone, med økt beskyttelse mot solens skadelige stråler. Den hjelper også for å forhindre slapp hud og vil lysne opp mørke flekker.

Kombiner med: 

1. Ferulic acid – Ferulic acid er en ingrediens du ikke hører like mye om sammenlignet med andre syrer. Denne støtter funksjonene til vitamin C, øker beskyttelsen mot frie radikaler og forhindrer skader på huden din.

2. Vitamin E – Vitamin C sammen med vitamin E er virkelig den ultimate duoen innen hudpleie. Begge disse ingrediensene vil forhindre skader forårsaket av frie radikaler og de vil også beskytte deg fra ulike typer UV stråler. Blander du både vitamin C, vitamin E og ferulic acid vil du oppnå en helt spesiell beskyttelse mot solen.

3. SPF – Vitamin C og SPF er som knoll og tott, dette er to ingredienser som rett og slett bare hører sammen på alle måter. De komplimenterer hverandre og gir huden din et ekstra lag med beskyttelse som huden din trenger mot skadelig UV-stråler. 

Unngå med:

1. Benzoyl peroxide – Denne ingrediensen kan stoppe virkningen av vitamin C når de kombineres. Dersom du har fått utskrevet benzoyl peroxide på resept, bør disse to ingrediensene brukes på ulike tider på døgnet.

2. AHA – Når vitamin C og AHA kombineres vil det være for mange syrebaserte ingredienser, noe som fører til irritert hud. Her bør vitamin C brukes på morgenen og AHA på kvelden, eller veksle på å bruke disse to syrene annenhver kveld når du ikke benytter deg av retinol.

3. Rens med høy pH – Riktignok er ikke dette en ingrediens, men er praktisk informasjon å notere seg. Høy pH verdi i ansiktsrensen som brukes under hudpleierutinen på morgenen, etterfulgt av vitamin C produkter kan føre til at vitamin C ikke taes opp av huden.

Hyaluronsyre

Det er ikke noe som er viktigere for huden enn ordentlig god hydrering og når det kommer til det er det hyaluronsyre som er det perfekte valget. De aller fleste hudtyper kan dra fordel av å legge til hyaluronsyre til hudpleierutinen sin, men er spesielt anbefalt for de med tørr og/eller moden hud. I likhet med niacinamide, er hyaluronsyre trygt å kombinere med de fleste ingredienser!

Kombiner med:

1. Vitamin C – Dersom målet er å oppnå en sunnere og friskere hud, vil vitamin C og hyaluronsyre være drømmeduoen for deg. De jobber utrolig godt sammen og komplimenterer hverandre ved å øke hydrering, beskyttelse og samtidig roe ned for tidlig aldring av huden. Hyaluronsyre kan også hjelpe til med å unnå tørrhet og stram hud.

2. Jojoba olje – Hyalyronsyre kombinert med jojoba olje er en fantastisk kombinasjon for nybegynnere innen hudpleie. Dette kommer av at de fungerer godt på de fleste hudtyper og har liten risiko for å skape irritasjoner i huden, da de er lettvektige, hydrerende og ikke fete.

3. Salisylsyre – Denne ingrediensen jobber dypt ned i porene for å rense ut smuss og urenheter, noe som kan ende opp med å føre til tørrhet i huden. Deretter vil hyaluronsyren jobbe for å trekke vann inn i huden og holde den hydrert for å oppnå en duggfrisk hud.

Ikke vær redd for å utforske nye ingredienser eller produkter

Vi har god forståelse for at det kan bli overveldende å følge med på alle de nye ingrediensene og produktene som stadig vekk dukker opp eller blir lansert. Nå som du vet hvilke ingredienser som fungerer fantastisk sammen og hvilke du bør unngå å bruke sammen, vil du enkelt kunne unngå potensielle irritasjoner i huden eller å over-eksfoliere huden, noe som kan forårsake skader eller gå utover hudens naturlige barriere.

Til syvende og sist handler hudpleie om hva nettopp din hud trenger for å bli den beste versjonen av seg selv. Alle mennesker er unike, og det inkluderer også huden din. Noen hudtyper vil kunne tåle flere sterke syrer og hyppigere eksfoliering ved bruk av AHA, BHA og retinoler eller det andre gjør.

Her gjelder det å ikke være redd for å utforske ulike produkter for å bli bedre kjent med huden din og ved hjelp av K-Beauty produkter vil det være enkelt for deg å gjøre nettopp dette da du vil finne milde, skånsomme produkter som er formulert for å være snillere mot huden din. Det er viktig å gjør det trygt, gjøre din egen research og forsikre deg om at du forsiktig tilsetter nye produkter inn i hudpleierutinen din.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business