Gå til innholdet

Hva er Cushion foundation?

K-Beauty Cushion Foundation – Alt du trenger å vite

Er det ett makeup produkt innen K-Beauty som virkelig skiller seg ut, så er det deres “cushion foundation”. Dette produktet har allerede eksistert i åresvis i korea, men likevel er de ikke så godt kjent enda utenfor Asia, noe vi rett og slett ikke klarer å forstå. Dette er et makeup produkt som absolutt fortjener mer oppmerksomhet rundt i verden, så derfor skal vi gå nærmere inn på hva koreanske cushion foundations egentlig er, hvem de er designet for, hvordan du skal finne ditt perfekte produkt og hvordan du skal bruke de. Med andre ord vil du finne alt det du behøver å vite om K-Beauty cushion foundations her. Den lettvektige, foundation-fylte svampen som kommer i form av et kompakt produkt er fortsatt ikke så godt kjent i vestlige land, selv om de har vært et ledende produkt i Korea i nærmere 10 år. 

Det var mange som først hørte om K-Beauty når sheet masks begynt å dukke opp eller kanskje når den første vestlige BB cream produktet dukket opp på hyllene. BB creams har vært populære i Korea helt siden 90-tallet, men dukket opp i resten av verden først 20 år senere, noe som forteller litt om hvor langt foran oss de ligger når det kommer til utviklingen av innovative makeup- og hudpleie produkter. Det er alltid spennende å se om andre produkter, sånn som cushion foundation vil følge den samme sjebnen, men vi hadde ikke blitt overrasket! Det er allerede så mange eksempler hvor nettopp dette har skjedd, et nisje produkt for koreanske kunder forvandles til et “kult” produkt og plutselig er det ettertraktet over hele verden. Det har riktignok vært noen vestlige merker som allerede har prøvd å lansere deres egne versjoner i europa og USA for 5 eller 6 år siden, men det handlet kanskje bare om dårlig timing? 

Hva er historien bak Cushion Foundation?

Cushion foundations kan fortsatt anses som et relativt nytt produkt og det var K-Beauty gigantselskapet Amorepacific som var de første til å produsere de. De startet forskningen sin for å kunne utvikle den aller første cushion foundation i 2007 hvor målet var å skape et multi-funksjonelt SPF produkt som ville være enklere å ha med seg på farten og også kunne brukes i løpet av dagen. Det skulle gjøre det enklere å påføre makeupbasen enn hva det var med foundation som kom i tuber, krukker eller pumpeflasker.

Ideen rundt selve svampen som er den berømte «cushion», kom fra behovet for å skape et produkt som inneholdt et flytende produkt med en lett formel, men som likevel skulle være enkel å ha med seg rundt. Målet deres var å utvikle noe unikt og noe annerledes enn den kompakte krem-foundation som allerede eksisterte da den var for tykk og tung på huden, i forhold til det resultatet de ønsket.

Det som først startet som det neste logiske produktet å utvikle etter BB cream trenden, viste seg å bli enda mer populær enn sin forgjenger. Det ble først markedsført som en lettere versjon av en BB cream som skulle være perfekt å bruke i løpet av sommeren både fordi den var enkel å påføre og fordi det også var SPF i produktet. Det tok derimot ikke lang tid før det viste seg at brukerne foretrakk cushion foundations fremfor BB creams takket være den lette, naturlige og glødende finishen den ga.

Den aller første cushion foundation som kom på markedet var i 2008 under Amorepacific sitt IOPE merke og ble en umiddelbar hit og er fortsatt en bestselger på markdet idag. Det sies faktisk at det selges enn hvert 30. sekund i Asia. Noen år senere var dette produktet alle ville ha.

Ulike typer K-Beauty Cushion Foundations 

Ved første blikk, er det nok mange som kan få inntrykk av at cushion foundation passer best til en tørrere hud uten for mange urenheter som skal dekkes, nettopp fordi det er en foundation som ikke ser ut til å ha så god dekkevne. Det er også mange som misforstår fokuset på at det skal være enkle å ta med seg rundt hele dagen og tro at dette er fordi de ikke varer lenge. Dette er derimot ikke tilfellet og flere cushion foundations som er tilgjengelig idag er like langvarige på huden som en klassisk flytende foundation er. Fremgangen som har skjedd bare de siste årene er helt utrolig og derfor er det nå mulig å finne en cushion foundation som passer for alles behov. 

I løpet av de siste årene har cushion foundation blitt til et produkt som på samme måte som en flytende foundation, kommer med flere ulike finishes, ulike typer dekkevne og andre egenskaper. Dermed har det aldri vært lettere å plukke ut den som passer best for deg.

Matt Finish:

Passer godt til fet- eller kombinajonshud og for de som vil unngå å se blank ut i løpet av dagen. Avhengig av formelen på produktet, vil de ha enten en matt eller semi-matt finish og noen vil til og med ha en nesten «pudret» finish. Denne typen cushion foundation er spesielt populære på sommeren om du skal være i et varmt og fuktig klima. Prøv Blessed Moon sine cushions for en lett mattende effekt.

Blessed Moon

 

Satin Finish:

Denne formelen passer perfekt for de med noe tørrere hud som er ute etter å oppnå en glødende finish. Cushion Foundations som dette vil ofte være veldig fuktighetsgivende og blir derfor ofte referert til som «vinter» cushion foundations i Korea. For en mer "dewy" look anbefales Heimish Artless Perfect Cushion.

Dekkende Cushion Foundation: 

Dette er et utrolig populært valg for unge brukere som har problemer med mye urenenheter, akne, arr eller annet som skal dekkes til. Passer også godt til de som er ute etter «feilfri hud» looken med komplett dekkevne. Disse finner du også med to ulike finishes, både matt og satin.

Anti-Aging Cushions:

Cushion foundation som passer godt for de med moden hud da formelen i disse vil minne mer om hudpleie enn sminke. I de fleste tilfeller vil de også være rike og fuktighetsgivende, noe som også betyr at de ikke vil være spesielt matte eller holde lenge. En nydelig cushion som har vunnet manges hjerter når det kommer til foundation for voksen hud er Klavuu sin Urban Pearlsation High Coverage Tenshion Cushion.

 

Whitening Cushions:

Dette er produkter som er skapt for å fremheve «porselenshud» effekten som er veldig ettertraktet i Korea og andre asiatiske land. Produktene vil ha en ganske fremtredende lysnende effekt på huden og vil også i noen tilfeller ha en rosa undertone for å fremheve en fin glød i hudtonen.

Hvordan finne riktig K-Beauty Cushion Foundation for deg?

Med så mange alternativ tilgjengelig der ute og stadig flere som kommer på markedet, kan det være vanskelig å vite hvor du skal starte når du skal prøve å finne det perfekte produktet for deg. Derfor har vi satt sammen et par steg som vi tror kan være hjelpsomt for deg å følge når du skal kjøpe din Cushion Foundation.

1. Finish 

Bestem deg for hva slags finish du er ute etter, enten det er matt, semi-matt, satin, lett dekkevnde eller høy dekkevne. Ofte vil du kunne finne flere ulike typer finish fra den samme serien, fra samme produsent, noe som også gjør det enklere å variere ut fra humør, tid på året eller behov når du først har funnet et produkt du liker. Det er ofte enkelt å finne ut av hva slags finish det er på produktet ut fra navnet, dersom de inneholder ord som «glow», «mattifying» eller «cover». 

2. Farge

Dessverre er det sånn at utvalget av farger i K-Beauty sine cushion foundations som regel er veldig begrenset, så dersom du håpet på at det er noen merker som tilbyr 40 eller flere ulike farger i deres Cushion Foundation, er dette ikke tilfellet helt enda. Vi håper selvsagt at dette er noe som vil endre seg med tiden, spesielt fordi dette produktet er så populært og blir stadig mer populært rundt i hele verden. Dette er derimot også en god forklaring på hvorfor K-Beauty Cushion Foundations er så vanskelige å eksportere, det er et produkt som ikke kan beskrives som inkluderende. Den dagen et vestlig merke skulle finne på å begynne å utvikle cushion foundations, vil det derimot dukke opp flere fargevalg på markedet. Akkurat nå er det derimot sånn at dersom du ikke har lys hud, vil det være vanskelig for deg å finne en fargetone som passer din hudfarge, noe som er utrolig kjedelig. 

I de fleste tilfeller vil det være mellom 3 og 5 ulike fargetoner å velge mellom, alle veldig lyse, noe som kommer av at de fortsatt er rettet mot koreanske brukere som gjerne har lysere hudtoner. Fargetonene på produktene kommer som regel med tall, for eksempel 21, 22, 23 og 24 hvor 21 er den lyseste og gjerne har en rosa undertone. Det er derimot vanskelig å si hvordan dette er for alle merker og det beste er rett og slett å bruke litt tid på å søke opp swatches på Google eller YouTube.

Hvordan bruke en K-Beauty Cushion Foundation?

Så fort du har funnet og kjøpt din perfekte cushion foundation, er selvsagt det neste steget å begynne å bruke den. Så hvordan er det egentlig du skal bruke en cushion foundation? Det aller første du bør vite er at med dette produktet, må du bruke svampen som følger med. De har nemlig blitt spesielt utviklet for å kunne gi deg optimal påføring, så her er det ikke nødvendig å ta i bruk andre koster, børster eller svamper.

Det har vært mye forskning involvert i utviklingen av cushion foundation svampene og i de fleste produkter vil du se at de har blitt designet for å kunne plukke opp den perfekte mengden med produkt og gjøre det veldig enkelt å påføre på huden. De fleste produktene vil ha en rund svamp som følger med, men i nyere produkter kan det være en kantet eller en åttekantet svamp for bedre presisjon under påføringen.

Svampen som følger med vil ha et bånd på baksiden som du skal bruke for å tre den på fingrene dine. Etter det starter du med å presse svampen ned på produktet hvor målet er å dekke rundt to tredjedeler av innsiden av svampen. Svampen skal ikke fuktes før bruk og du behøver ikke å trykke hardt ned på produktet. Når det kommer til selve påføringen, er det bare å begynne å klappe svampen mot huden, dersom du har brukt en Beauty Blender eller lignende produkt, vil påføringen være lik dette. Det er utrolig raskt og bare på et minutt eller to har du påført foundation.

Praktiske spørsmål om Cushion Foundation

1. Må jeg vaske svampen etter bruk?

Når det kommer til påføring av foundation ved bruk av en svamp, er det nok noen der ute som vil bekymre seg om hygienen av et produkt som dette. Bekymringen kommer av at svampen er utsatt for luft mens du bruker den og det at du også vil presse svampen tilbake i produktet flere ganger etter den har rørt ansiktet ditt. Her kan vi derimot forsikre om at disse cushion foundation produktene er utviklet med nettopp dette i bakhodet da formelen inkluderer ingredienser som bevarer produktet som også er beregnet på denne typen påførings-teknikk.

Det skal derimot sies at det anbefales å bruke en ren svamp for hvert bruk. Dette kan du gjøre ved å enten vaske svampen etter hvert bruk eller sørge for å kjøpe inn ekstra svamper for å ha tilgjengelig så du alltid har en ny en klar til bruk. Svampene kan vaskes ved å bruke flytende såpe som klemmes inn og deretter forsiktig tilsette litt og litt vann for å få ut all foundation rester. Har du hatt en Beauty Blender svamp eller lignende før, vil dette fungere på lignende måte.

2. Må jeg friske opp min cushion foundation i løpet av dagen?

Når disse produktene først dukket opp på markedet, var de designet som et produkt til å ta med seg fordi ideen var at du skulle ha muligheten til å friske opp SPF beskyttelsen din i løpet av dagen. Dermed var ikke fokuset nødvendigvis på et langtidsvarende produkt. Idag er derimot nesten alle formlene langtidsvarende. Avhengig av om du velger å bruke pudder over cushion foundation, hudtype og andre faktorer vil det være opp til deg om du ønsker å friske opp i løpet av dagen.

3. Må jeg bruke pudder oppå en cushion foundation?

Bruken av pudder oppå en cushion foundation vil være avhengig en rekke ulike faktorer. På akkurat samme måte som med andre typer foundations, vil det rett og slett være personlig preferanse det kommer an på i tillegg til hudtypen din. Dersom huden din er tørr eller du like «satin» effekten av din foundation, behøver du ikke å bruke pudder over. Om huden din derimot har en tendens til å bli blank i løpet av dagen, du ønsker å forbedre holdbarheten til din foundation eller om du foretrekker en mer matt finish, kan du fint bruke pudder over. 

I tillegg til et setting powder som du gjerne bruker etter å ha påført foundation, BB cream, CC cream, tinted moisturiser eller cushion foundation, finner du det som kalles for «blotting papers». Dette er et perfekt lite produkt å ha med seg ut i vesken for å holde sminken i sjakk gjennom hele dagen, så slipper du også å ha med deg pudderet ut. Blotting papers, paper pacts eller oil control pacts som de også kan kalles vil raskt bli din nye bestevenn. Dette vil rett og slett være en liten beholder som inneholder tynne papirlapper. Disse skal du bruke til å klappe på områder som kan bli oljete i løpet av dagen, for eksempel i t-sonen. De vil suge til seg overflødig sebum og olje fra huden din uten å ødelegge makeup basen din.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business