Gå til innholdet

Hva er Azelaic Acid?

Azelaic Acid – Alt du behøver å vite

 

På markedet finnes det en rekke ulike syrer mange kjenner til. Ingredienser som hyaluronsyre og salisylsyre er to som er å se i en rekke ulike hudpleieprodukter, og er to syrer mange har godt kjennskap til. Azerlaic Acid, eller Azelainsyre som det heter på godt norsk er derimot ikke like utbredt og det er mange som ikke kjenner til denne ingrediensen foreløpig.

 

Vi er overrasket over at denne syren kan se ut som den har gått under radaren for mange, spesielt da den har en rekke ulike flotte egenskaper for huden. Denne typen syre passer spesielt godt til de som opplever problemer med akne-utbrudd, kviser, uren hud og betennelse i huden sin. På denne siden skal vi fortelle deg alt du behøver å vite om azelaic acid og hvorfor det er et fantastisk tilskudd til din hudpleierutine.

 

En introduksjon til Azelaic Acid

 

Azelainsyre vil du i de fleste tilfeller kunne se listet opp som en ingrediens under navnet azelaic acid på ulike hudpleieprodukter. Denne syren er kjent for sine eksfolierende egenskaper, noe en rekke ulike hudtyper og hudproblemer vil kunne dra nytte av. Ingrediensen er en form for dikarboksylsyre som er huddvenlig, hvor et annet godt eksempel på denne typen syrer er eddiksyre. Du finner Azelainsyre i ulike naturprodukter som bygg, rug og hvete og som i dag er å finne i ulike hudpleieprodukter etter grundig testing og forskning viser at den har fantastisk virkning på huden vår.

 

I motsetning til de fleste andre syrer vi ser i hudpleie, er azelainsyre verken en AHA eller BHA syre, og da den kommer fra en naturlig kilde er den også gjerne mildere enn de fleste AHA og BHA syrer. Dette betyr at den forårsaker sjeldent reaksjoner i huden og vil kunne brukes av selv de med den mest sensitive huden, og de med hudtilstander som rosacea eller eksem.

 

Raske fakta om Azelaic Acid

 

Type ingrediens – Eksfolierende syre

 

Hvem passer den for – Kan brukes av alle, men passer spesielt godt til alle med akne-utsatt hud, rosacea og hyperpigmentering

 

Hovedfordeler – Bekjemper akne, lysner mørke flekker, behandler rosacea og fjerner døde hudceller

 

Hvor ofte skal det brukes – Trygt å bruke morgen og kveld eller annenhver dag på sensitiv hud

 

Skal ikke brukes med – Azelaic syre er trygt å bruke i kombinasjon med de fleste, om ikke med alle ingredienser

 

Fungerer godt med – Fungerer spesielt godt med AHA og BHA syrer i tillegg til retinol

 

Fordelene av Azelaic Acid i hudpleie

 

Ulike syrer er gjerne kjent for å eksfoliere, sånn som glykolsyre og salisylsyre, mens hyaluronsyre er kjent for sine rehydrerende egenskaper. Når det kommer til azelaic acid er den derimot bedre kjent for sine beroligende egenskaper og vil kunne redusere inflammasjon i huden. Dette vil kunne sees spesielt i hud som opplever mye rødhet, hvor hudens sensorer er skrudd opp for høyt, hvor azelaic acid vil kunne få disse sensorene tilbake under kontroll.

 

  • Reduserer betennelser i huden
  • Lysner hyperpigmentering
  • Glatter ut huden
  • Kjemper akne og rosacea
  • Mild eksfoliering
  • Jevner ut hudtonen
  • Trygg å bruke for gravide og ammende

 

Denne fantastiske ingrediensen er også en hjelpsom antibakteriell ingrediens, som vil redusere hudens tendens til å tilstoppe porene med døde hudceller. Dette er to egenskaper som sammen sørger for å gjøre azelaic til et flott alternativ for akne-utsatt hud. I tillegg til alt dette, er azelaic acid kjent for egenskapen den har til å redusere muligheten til å utvikle hyperpigmentering. Dette er nok en flott fordel for de som opplever hudproblemer som akne-arr og melasma.

 

Hvem passer Azelaic Acid for?

 

Etter vi nå har gått gjennom alle de ulike fordelene denne ingrediensen har, kan vi se nærmere på hvem som vil ha spesielt godt utnytte av å legge til azelaic acid til hudpleierutinen sin. Generelt sett er azelaic acid en syre som passer godt til alle hudtyper, uansett om det er rødhet i huden, tilstoppede porer, en ujevn hudtone eller akne-utbrudd som er problemer vil den kunne hjelpe. Faktumet at syren også jobber godt sammen med andre aktive ingredienser som AHA og BHA, gjør den utrolig allsidig.

 

Når du skal se etter produkter å legge til i hudpleierutinen din, er det anbefalt å se etter en innholdsprosent på 5% hvis du har sensitiv hud og har nettopp begynt å bruke azelaic acid. Etter det kan du trygt jobbe deg opp mot både 15 og 20% etterhvert som huden bygger seg opp toleranse mot ingrediensen og ser ut til å tåle azelaic acid fint.

 

Da dette er en ingrediens som er såpass allsidig, vil det også være enklere å legge den til å hudpleierutinen sin da du står mer fritt til å velge hvilken hudpleieprodukt som skal innføres. Enten du ønsker å finne en dagkrem, et serum, toner eller nattkrem som inneholder ingrediensen vil være helt opp til deg.

 

Ikke glem solkrem

Vi anbefaler at man bruker solkrem daglig med minst SPF 30, men gjerne SPF50 som siste steg i skin care rutinen. Dette skyldes at azelainsyre gir eksfoliering til huden, noe som fører til at nye hudceller blir mer mottakelige for UV-stråler og sollys. Dette kan over tid føre til dyp skade på huden, som mørke flekker og hyperpigmentering, og det vil også øke risikoen for fine linjer, rynker og tap av elastisitet. 

 

Hvordan finne de beste Azelaic Acid produktene

 

Hvis du er på utkikk etter å finne nye hudpleieprodukter som inneholder denne flotte ingrediensen, kan det være en god ide å vite hvor du bør begynne. Vi har listet opp noen av de viktigste faktorene du bør ta med i betraktning når du skal velge deg ut hudpleieprodukter med god kvalitet.

 

Formulering – Formuleringen du velger vil kunne avhenge av av flere faktor. En av de viktigste du bør tenke på er hvordan det vil passe inn i hudpleierutinen din, men vil også kunne avhenge av hva du ønsker å behandle ved hjelp av azelaic acid. Den vanligste formuleringen du vil finne er serum, men kan også finne produkter som ansiktsrens, ansiktsmasker og kremer.

 

Konsentrasjon – Innholdet i produktene du velger vil påvirke hva slags resultater du kan forvente å oppnå, men vil også avhenge av hvor sensitiv hud du har. Å starte med en konsentrasjon på 5% passer godt for nybegynnere og de med sensitiv hud, mens å jobbe seg opp til 15 og 20% kan gjøres med tiden.

 

Andre ingredienser – Avhengig av hvilke hudproblemer du ønsker å fokusere på, vil du kunne velge mellom produkter som inneholder andre aktive ingredienser i kombinasjon med azelaic acid. Andre ingredienser som vitamin C, niacinamide og hyaluronsyre passer spesielt godt i kombinasjon med azelaic acid. Med mindre huden din er godt vant til bruken av syrer, kan det lønne seg å unngå å kombinere med AHA og BHA syrer for å unngå irritasjoner.

 

NINE LESS A-Control 10% Azelaic Serum reduserer hyperpigmentering og mørke flekker, jevner ut hudtonen og motvirker synligheten av arr etter kviser. Motvirker akne, rødhet og virker beroligende. Passer alle hudtyper, også senstitiv hud med rosacea.

 

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business