Gå til innholdet

Glyserin

Glyserin

Hva er Glyserin

Ved en tilfeldighet oppdaget en svensk kjemiker, i 1779, glyserol ved at han varmet opp en olivenoljeblanding. Fettstoffet som ble utvunnet fra den oppvarmede oljeblandingen ble identifisert som glyserin. Senere ble glyserin mye brukt for å lage såpe. Stoffet ble utvunnet ved å varme opp planteolje og la løsningen avkjøles og stivne til.

Glyserin, også kjent som glyserol er avledet fra plantebaserte oljer, men det forekommer også naturlig i fermenterte varer, som øl, vin og brød. Det er en primær komponent i triglyserider, naturlig forekommende fettstoffer som finnes i de fleste lipidrike stoffer og matvarer.

Glyserin i hudpleie

I hudpleie er glyserins mest populære bruk som et fuktighetsgivende middel. Fuktighetsbevarende midler er fuktighetsgivende ingredienser som virker ved å trekke vann fra atmosfæren for å hydrere og myke opp huden (andre kjente fuktighetsbevarende midler inkluderer hyaluronsyre og d-panthenol). Studier viser at glyserin kan treng igjennom hudbarrieren og tilføre fuktighet kontinuerlig i flere dager etter påføring og er blant de mest effektive fuktighetsbevarende ingrediensen som vanligvis brukes i hudpleieformuleringer. Pga dens tykke tekstur kan den ofte føles klebrig på huden og derfor blir den ofte tynnet ut med andre fuktighetsgivende ingredienser, som hyaluronsyre, som har en lett, nesten vannaktig tekstur (men kan trenge effektivt gjennom hudbarrieren hvis molekylene er små nok).

Glyserin er ikke-komedogent (hvilket betyr at det ikke tetter igjen porer) og hjelper til med å hydrere huden ved å trekke til seg fuktighet og forsegle inn fukten. Ingrediensen passer til alle hudtyper, inkludert fet hud.

Prøv gjerne produkter med glyserin som kan være til hjelp for tørr hud:

 

- Beauty of Joseon Dynasty Cream 50ml – Gir deg langvarig fukt og glød. Dynasty-kremen var kremen som virkelig satte Beauty of Joseon på K-Beauty kartet. Den er full av næringsgivende ingredienser som risvann, ginsengrot, saflorfrø olje, niacinamide samt glyserin for å bedre huden på alle områdene du ønsker av en god fuktighetskrem.

- Pyunkang Yul Calming Moisture Barrier Cream – en rik krem og mild med Glyserin, Cica (Centella Asiatica, Tea Tree, Ceramider og Kaprifol blomsterekstrakter for å berolige, tilføre intens fukt og styrking av hudbarrieren.

 

Etude House Moistfull collagen Cream – med Super Collagen Water, White Lupin og et høyt innhold av Glyserin. Kremen har en tykk gel-aktig konsistens med superingredienser som gir svært langvareig hydrering og spenst.

 

Etude House Soon Jung 2x Barrier Intensive Cream – Denne er en favoritt blant våre faste kunder. Med Panthenol, Madecassoside, Cica og Glyserin.

 

Mary & May Idebenone Blackberry intense cream – er en populær krem blant de med tørr hud. Kremen har en rik konsistens og gir rikelig med fukt. Med hele 63% Blackberry Complex Phytosphingosine, Glyserin og hele 5 ulike typer Ceraminder styrker den hudens naturlige barriere og opprettholde fuktighetsnivået i huden. Ypperlig til å lukke inn fukti etter toner og serum/essens.

 

Mixsoon Bean Cream 50ml – en rik fuktighetskrem med fermentert ekstrakt fra soyabønner for intens næring og beskyttelse. Høyt innhold av Glyserin for langvarig effekt av fuktighet og spenst. Passer til tørr og dehydrert hud.

 

 

 

 

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business