Gå til innholdet

Forebygg og reduser rynker med K-Beauty

Forebygg og reduser rynker med K-Beauty

Etterhvert som vi eldes, er det enkelte ting som skjer med kroppen vår som rett og slett er umulig å unngå. En av disse tingene er selvsagt at fine linjer og rynker begynner å dukke opp. Det er nemlig ikke bare alderen vår som påvirker hvordan huden vår ser ut, eller hvordan den oppfører seg. Ulike faktorer som livsstil, diett, UV-stråler og milljøet rundt oss kan alle være med på å fremskynde hudens aldring.

Det er derimot ikke noen god grunn til å ha problemer med fine linjer og rynker eller bekymre seg om for tidlig aldring når vi har tilgang til den beste hudpleien i verden, nemlig K-Beauty. Det er ingen nyhet at K-Beauty hudpleieprodukter har en tendens til å ligge litt foran resten av verden når det kommer til innovasjon og å oppdage nye ingredienser for å oppnå fantastiske resultater. På denne siden skal vi derfor se litt nærmere på hva de beste produktene er for å forebygge og redusere rynker, og hva slags metoder som kan brukes.

 

Hvorfor opplever vi tidlige aldringstegn?

Det er mange ulike faktorer som spiller en viktig rolle når det kommer til dannelsen av rynker. Noe av det viktigste er våre gener, men dette er gjerne også i kombinasjon med både hudens naturlige kollagenproduksjon og også muskelens aktivitet ved mimikk og ansiktsuttrykk.

Ytre faktorer er derimot det som i størst grad vil kunne forårsake for tidlige aldringstegn, da de vil sørge for at hudens celler brytes ned raskere enn nødvendig. Her er det snakk om UVA og UVB stråling, i tillegg til frie radikaler som kommer av røyking, oksidering på huden og fint støv.

Når vi er yngre, vil kroppen ha evnen til å skape kollagen, hyaluronsyre og elastin i et raskt tempo. Det vil også på det tidspunktet være nok antioksidanter tilstede som kan raskt vil kvitte seg med ulike giftstoffer fra huden. Etterhvert som vi blir eldre vil derimot produksjonen av både elastin, kollagen og hyluronsyre minske, og vil minske raskere og raskere etter rundt 25-årsalderen.

 

Forebygging er essensielt

Ifølge eksperter innen K-Beauty sies det at i Korea begynner man å behandle fine linjer og rynker i det sekundet man er førdt. Mens dette selvsagt ikke betyr hudpleie i den tradisjonelle formen slik vi kjenner den til, sikter det heller til livsstil og andre metoder som taes i bruk fra tidlig alder for å ta godt vare på huden. I Korea vil du se at de fleste foretrekker å gå for en forbyggende metode og vil derfor også begynne med anti-aldrende hudpleierutiner fra en tidlig alder.

Allerede som barn vil de lære hvor viktig det er å rense, eksfoliere og rehydrere huden samtidig som en lærer om de mer standardiserte hygienerutinene som å pusse tenner. Kan dette være en avgjørende faktor for hvorfor de klarer å oppnå den verdenskjente glasshuden alle ønsker?

Her i den vestlige delen av verden, har det heller vært normen å behandle huden som en reaksjon på at det trengs, fremfor som en forebyggende handling. Grunnen til at dette gjøres annerledes i Korea, som når har begynt å inspirere andre verden rundt, er at når huden din er i dens optimale tilstand med hydrering og er velbalansert, kan den lege seg selv, noe som vil forsinke tidlige aldringstegn.

 

Hvordan gå frem for å forebygge

Vi har satt sammen en liste med noen av våre beste tips for å forebygge dannelsen av fine linjer og rynker. Ved å følge denne vil du danne en optimal situasjon for deg og huden din.

  1. Daglig rens av huden din er utrolig viktig for å forhindre av støv fra trafikk, sminke, hudpleieprodukter, røyk og andre ytre faktorer oksiderer på huden din. Dette er spesielt viktig på kvelden.
  2. En velbalansert hudpleierutine vil sørge for at huden holder seg hydrert og fylt med alle de gode ingrediensene den trenger for en sunn hud.
  3. Bruk av daglig solbeskyttelse sørger for å gi deg og huden din en beskyttelse mot skader som kommer fra UVA og UVB stråler.
  4. Gi kroppen din og huden din antioksidanter gjennom mat som frukt og grønnsaker, men også gjennom hudpleiprodukter. Dette vil hjelpe deg å bli kvitt uønskede toksiner og giftstoffer. I hudpleieprodukter kan du se etter vitamin E blant ingrediensene.
  5. Unngå unødvendig folding, friksjon og trekking av huden. Dette gjelder blant annet når du skal fjerne eller påføre sminke, eller når du går gjennom hudpleierutinen din.
  6. Oppretthold en sunn livsstil ved å ha en velbalansert diett, få i deg nok væsker for å opprettholde fuktighetsbalansen i kroppen og få nok søvn på natten.

 

Reduser rynker med riktig valg av produkter

Ett av de viktigste tipsene vi kan ta med oss fra K-Beauty, er bruken av solkrem. For istedet for å ha fokus på anti-aldrende produkter, stoler de helt og holdent på kraften til SPF i hudepleierutinen deres. Dette er i kombinasjon med jevnlige behandlinger, og selvsagt et utvalg av andre gode hudpleieprodukter tilpasset din hud. Det er derimot ikke noe tvil om at solbeskyttelse er den absolutt viktigste måten å beskytte huden fra fine linjer og rynker.

Du har kanskje også lagt merke til at det ikke er så ofte du ser K-Beauty produkter som er spesielt rettet mot moden hud, dette kommer av at det heller er satt fokus på generell hudpleie som alle vil dra nytte av, og fokus på ulike ingredienser med ulike funksjoner. Hudpleieprodukter innen K-Beauty har heller et fokus på oppstramming, lysnende effekter og glød. Disse er gjerne formulert med ingredienser som rød ginseng, niacinamide, lakrisrotekstrakt, peptider og hyaluronsyre for å nevne noen eksempler.

K-Beauty produkter har også en tendens til å fokusere mer på å styrke hudens fuktighetsbarriere og mikrobiom, som er den ultimate hudpleien for forebygging av rynker. En skadet eller svekket hudbarriere kan tross alt få huden til å se og føles både gusten, flassende og rød ut.

 

Hvordan gå frem for å redusere rynker

  1. Sørg for å gi huden din nook fuktighet og hydrering gjennom hudpleieprodukter. Dette kan for eksempel være gjennom produkter som essenser, serum og ampouler som har evnen til å jobbe lenger ned i hudlagene og kan være med å hjelpe å “fylle” eventuelle fine linjer og rynker. 
  2. Benytt deg av hudpleieprodukter som har en effekt på cellefornyelsen din. Øk cellefornyelsen og hudens naturlige kollagenproduksjon ved å ta i bruk produkter som inneholder ingredienser som peptider, Vitamin A - også kjent som retinol, og Vitamin C. Det er viktig å ikke bruke Vitamin C og retinol i samme rutine, men  bruk retinol på kvelden og Vitamin C på dagen.
  3. Stimuler hudens naturlige kollagenproduksjon ved hjelp av ansiktsmassasjer. Dette kan du gjøre på deg selv hjemme, eller gå til en hudterapaut som tilbyr denne tjenesten.
  4. Tilfør kollagen på hudens overflate ved hjelp av ulike ingredienser som hyaluronsyre, kollagen og ceramider for å hjelpe med å fylle opp fine linjer og minske synligheten deres.

 

Produkter for reduksjon av rynker

Her er noen av produktene vi anbefaler i kampen mot rynker: 

Hyaluronsyre

COSRX The Hyaluronic Acid 3 Serum gir intens fuktighet og beskyttelse til en dehydrert og gusten hud. Med 3% hyaluronsyre, aminosyrer og ceramider får du en styrket hudbarriere og økt elastisitet som varer lenge.

HaruHaru Wonder Black Rice Hyaluronic Toner er utviklet for sensitiv hud og inneholder ikke alkohol og duft. Toneren inneholder gjæret svart ris, hyaluronsyre, ginseng og bambus, som bidrar til å gjenopprette elastisitet og gir dyp hydrering av huden ved hjelp av patentert UDT-teknologi.

Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel er en vannbasert solkrem med nydelig gele-krem konsistens. Huden får tilført rikelig med fuktighet og pleie fra hyaluronsyre, niacinamide og centella asicatica samt høy beskyttelse med SPF 50+ PA++++

Peptider

Mary & May 6 Peptide Complex Serum gir deg 6 typer peptider som sammen jobber mot linjer og rynker. Serumet øker hudregenerering for å redusere forekomsten av rynker og holder huden hydrert.

COSRX Advanced Snail Peptide Eye Cream inneholder 72% sneglesekret og 5 ulike peptider, som birar til økt elastisitet og reduksjon av linjer og rynker. Øyekremen inneholder også niacinamide som virker lysnende og styrkende.

Barulab The Clean Vegan PEPTIDE Mask er en 100% vegansk sheet mask som inneholder peptiderfor anti-wrinkle og oppstrammende effekt. Laget for å reduserer synligheten av linjer og rynker. 

Vitamin C

COSRX The Vitamin C 13 serum er en mild vitamin C-serum som er egnet for sensitiv hud, som er utviklet for daglig bruk og reduksjon av hyperpigmentering samt forbedring av hudens generelle tone og struktur.

Goodal Green Tangerine Vita C Dark Spot Care Cream er en ansiktskrem som gir beskytter huden og jobber aktivt for å jevne ut hudtonen. Kremen er rik på vitamin C og vitamin E som gir huden maksimal pleie.

Kollagen

Etude Moistfull collagen essence er en næringsrik anti-age essens med små partikler Super Collagen™ water, som øker hudens elastisitet og forbedrer hudstrukturen. Essensen gir intens pleie og fuktighet. 

Elizavecca Green Piggy Collagen Jella Pack er en multifunksjonell kollagenmaske som kan brukes både som en vanlig maskebehandling i hudpleierutinen din, men også som en nattmaske.

MEDI-PEEL Red Lacto Collagen Ampoule er en konsentrert anti-age ampoule som gir en oppstrammende effekt, samtidig som den gjenoppbygger elastisiteten og forbedrer hudens struktur. 

Retinol

COSRX The Retinol 0.1 Cream er en effektiv retinol krem med 0,1% ren retinol, virker anti-age, reduserer arr etter akne og bringer mer liv til sliten hud.

Isntree Hyper Retinol Ex 1.0 Serum reduserer synligheten av fine linjer og rynker. Forsterket med ceramider, peptider og TECA for fast, glatt hud.

COSRX The Retinol 0.5 Oil er et kraftig anti-age serum som inneholder en høykonsentrert dose av 0,5% stabilisert og ren retinol. Dette serumet er designet for å forbedre hudens elastisitet, redusere synligheten av rynker og bidra til å minimere akneutbrudd.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business