Gå til innholdet

Essence eller essens - hva er det og trenger du det?

Essence eller essens - hva er det og trenger du det? 

Essence eller essens er helt sikkert noe du har hørt om hvis du er interessert i K-beauty - essens refereres nemlig ofte til som "hjertet" i koreansk hudpleie. Det er mye forvirring rundt produktet - er det en toner eller et serum? Konsistensen kan nemlig variere fra både tyntflytende som toner til mer tyktflytende, nesten som et serum. Men hva er det egentlig og trenger alle det? 

Det korte svaret er at essens hverken er en toner eller et serum, men det er steget som kommer mellom disse to. Det er ment for å fukte i dybden som en toner, men det er ikke et produkt som skal rense huden. Med høyere doser av aktive ingredienser er essens ment å levere disse dypt inn i huden etter at du har renset og tonet huden. Essens har ofte hyaluronsyre, glyserin og andre naturlige ekstrakter for en umiddelbar fuktet og beroliget følelse. En av hovedfordelene med essenser er deres evne til å bidra til å forbedre hudens tekstur, jevne ut hudtonen og redusere synligheten av fine linjer og rynker over tid, redusere betennelse og fremme cellefornyelse.

Hva gjør en essens?

Noen eksperter beskriver essens som nøkkelen til potensiell forbedring. Du bruker kanskje allerede en effektiv fuktighetskrem og serum, men du har likevel ikke sett ønskede resultater? Essensen trår til her ved å forbedre hudens absorpsjon og håndtering av andre produkter. Dette er ideelt når du ønsker å maksimere effekten av fuktighetskremer samtidig som essensen bidrar til å holde huden hydrert.

Essens er også nyttig for å håndtere spesifikke problemområder. Kanskje ønsker du å redusere irritasjon eller fjerne tørre flekker. Uansett mål vil en god essens akselerere resultatene. Dette skyldes høye konsentrasjoner av aktive ingredienser som hyaluronsyre, glyserin, fermentert ris og mildt eksfolierende syrer, forbereder huden for neste steg i hudpleierutinen.

En essens er virkelig en alliert for utfordrende områder. Uansett om du vil redusere irritasjon eller redusere tørrhet, vil en effektiv essens hjelpe deg raskt. Den høye konsentrasjonen av aktive ingredienser forbereder huden for neste steg i hudpleierutinen.

Trenger du essens?

Både toners og serum eller ampoulle lover ofte det samme som en essens, og noen av produktene klarer å levere dette uten at det er nødvendig å legge til en essens. Du kan derimot velge å teste ut om en essens er det du trenger, om du føler du ikke får det optimale ut av dine produkter. Som nevnt forbedrer en essens hudens absorpsjon og effekten av andre produkter, og om du fortsatt føler deg tørr, dehydrert eller mangler å se andre resultater av dine produkter, kan essens være svaret for deg. 

Hvilken essens skal du velge?

Som når du velger hvilke som helst andre produkter, er spørsmålet alltid det samme: Hvilken passer best for deg - din hudtype, eventuelle hudproblemer og dine mål? Vi tilbyr et variert utvalg av essenser, og i produktbeskrivelsene guider vi deg gjennom egenskapene, ingrediensene og effekten av hver essens slik at du kan velge den som passer best for deg. Her er et utvalg av essenser du kan finne hos oss:

For sensitiv og tørr hud

Dr.Ceuracle Vegan Kombucha Tea Essence inneholder kombucha te ekstrakt, næringsgivende oljer fra frø samt Probiotika, som styrker huden, bekjemper frie radikaler og gir deg en balansert hydrering. 

TIAM Azulene Water Essence inneholder sneglesekret og kamomille, somvirker beroligende på irritert hud, etterlater huden full av fuktighet.

For moden hud

Mary & May Vegan Blackberry Complex Cream Essence er laget med bjørnebærekstrakt og blå lotus for antiage-, beroligende og fuktighetsgivende effekter. 

Beauty of Joseon Ginseng Essence Water inneholder 80 % ginsengrotvann, som er den perfekte ingrediensen for å få inn ekstra anti-aldring i hudpleierutinen din.

For rød og sensitiv hud

AXIS-Y Vita Frost Chilling Essence er en beroligende og reparerende essens for de som sliter med rødhet. Gir sterkere hudbarriere og roer ned huden. Med vitamin E for beskyttelse og Cool-H teknologi, som virker avkjølende.

For regulering av sebumproduksjon

Purito SEOUL Galacto Niacin 97 Power Essence hjelper deg å regulere sebumproduksjonen samtidig som den tilfører rikelig med fukt og næring til huden. Forbedrer også hudtonen og hudens tekstur.

For økt elastisitet og glød 

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence inneholder 96% sneglesekret, som gir maksimal økning i hudens elastistisitet, fukt og glød.

 

 

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business