Gå til innholdet

En sterkere hudbarriere ved hjelp av K-Beauty

Koreansk hudpleie for sterkere hudbarriere

Du har kanskje sett at det oftere og oftere nevnes at ulike produkter har evnen til å styrke hudens barriere, eller til og med å reparere den. Men hva betyr det egentlig? Og ikke minst, hva er hudens barriere i utgangspunktet? Dette er nye uttrykk som har dukket opp de siste årene, etterhvert som teknologi har utviklet seg og eksperter har oppdaget viktigheten av å ta vare på nettopp hudbarrieren vår.

Å ha en sterk og beskyttet hudbarriere er alfa omega for huden vår, både for dens helse og hvordan den ser ut. Med en sunn og sterk hudbarriere vil huden din kunne være den beste versjonen av seg selv, være glødende, velbalansert mer mostandsdyktig mot ytre faktorer. 

Vi ser nærmere på hva hudbarrieren er og hvordan du kan ta vare på den.

Hva er egentlig hudbarrieren? 

Det er viktig å forstå hvorfor vi må ta godt vare på hudens barriere, før vi setter i gang med en god hudpleierutine. Noe av det viktigste du må huske på, er at huden er et organ og spesielt de øverste hudlagene spiller en viktig rolle i å kjempe mot bakterier, holde på fuktighet og fungerer også som en fysisk barriere mot forurensning i miljøet rundt oss.

Med andre ord fungerer hudbarrieren som et beskyttelseslag mot alle skadelige allergener, giftstoffer og andre stoffer rundt i miljøet. I bunn og grunn er det hudbarrieren som sørger for å bevare fuktighetsnivået og balansere naturlige oljer i huden vår, som er det vi alle er ute etter å oppnå for å få en plettfri og glødende hud.

Alle må ta vare på hudbarrieren sin

Noen er født med en genetisk svakere hudbarriere, noe som ofte kommer av at det ikke er nok fettlag mellom hudcellene. Dette kan føre til små brudd i hudens overflate og dermed skape rødhet i huden, betennelser og dehydrering. Et godt eksempel på hudtilstander som er relatert til dette er eksem, men dette er absolutt ikke det eneste tegnet på en svekket hudbarriere. 

Når hudbarrieren har blitt svekket, vil huden kunne bli mer sensitiv, og dermed mer mottakelig for rødhet og kløe, spesielt i kaldere klima. Det kan også merkes når huden kommer i kontakt med syrebaserte hudpleieprodukter, som kan være renseprodukter, serum eller andre ting.

Uansett alder, hudtype og hudtilstand, er det utrolig viktig å prioritere å opprettholde en balansert og styrket hudbarriere hele året rundt. 

Hva er det som skader hudbarrieren?

 Hudens naturlige barriere kan raskt bli svekket og skadet dersom du igjen og igjen fjerner dens naturlige oljer som produseres. Den kan også, som nevnt ovenfor, påvirkes av ytre faktorer fra miljøet rundt oss. Nedenfor ser du en oversikt over noen av tingene som kan svekke hudbarrieren din:

  • Ekstreme væromgivelser som fuktighet, tørr luft, høye eller lave temperaturer
  • Allergener
  • Ansiktsvask med for varmt eller for kaldt vann
  • Overdreven sol og UV-skader
  • Sterke kjemikaler
  • Overforbruk av eksfoliering
  • Bruk av for mange aktive ingredienser
  • Dårlige søvnrutiner
  • Genetiske hudtilstander
  • Dårlig mental helse og stress

Hvordan vite om hudbarrieren din er svekket

For å være sikker på at hudbarrieren din alltid er sunn og frisk, er det viktig å være på utkikk etter tegn som viser at den er svekket. Da kan du se etter følgende symptomer og tilstander: 

  • Kløende og sensitiv hud
  • Tørr, flassende og ru hud
  • Akne
  • Misfarging
  • Betennelser i huden
  • Rynker
  • Hudinfeksjoner
  • Brennende følelse ved bruk av inaktive ingredienser

Slik beskytter du hudbarrieren og unngår skader

Dersom dette med å beskytte eller reparere hudbarrieren er helt nytt for deg, er det en god ide å få en viss forståelse for hva du selv kan gjøre. Hvilke produkter du velger å påføre på huden din, hvor ofte du bruker ulike produkter og hvordan du tar vare på huden din er det viktigste du kan gjøre. Vi har samlet sammen de beste tipsene og løsningene du kan ta i bruk for å beskytte og opprettholde huden din sin helse.

Forenklet hudpleie

Dersom du opplever problemer med huden din, er det på tide å se på hudpleierutinen din. Dersom den er fylt med mange steg og en rekke ulike produkter, kan dette ha en negativ virkning på hudens barriere, istedet for å forbedre den. Ved å eksfoliere for ofte, bruke sterke produkter som AHA og BHA, kan dette fjerne hudens naturlige oljer og gi deg en hud som både er irritert og mer sensitiv. Bruken av denne type produkter bør holdes minimalt.

COSRX – Advanced Snail 96 Mucin Power Essence – En essens med 96% senglesekret vil tilføre både fuktighet, næring og ha en reparerende effekt på huden. Den vil også øke hudens elastisitet og virke revitaliserende.

Hydrering

Siden huden din består av hele 64% vann, er det helt nødvendig å preservere fuktighetsnivået i huden din til enhver tid for at den skal trives best. Dette er spesielt viktig for hudbarrieren, for at den skal kjempe og beskytte mot skadelige toksiner og frie radikaler. Fuktighetsgivende produkter som inneholder ingredienser som glycerin og hyaluronsyre er fantastiske å bruke. Ceramider som utgjør rundt 50% av hudens epidermis kommer også med mange fordeler for huden din.

Etude Soon Jung – 2xBarrier Intensive Cream er en rik fuktighetskrem som virker styrkende på hudens barriere, og har en beroligende effekt på stresset og skadet hud.

Antioksidanter

Å tilføre huden din en god dose med antioksidanter er helt essensielt for å beskytte huden mot yte faktorer fra miljøet, sånn som UV-stråler, frie radikaler og forurensing. Det finner heldigvis en rekke ulike typer hudpleieprodukter du kan ta i bruk som inneholder antioksidanter, hvor du kan se etter ingredienser sånn som vitamin E og C, grønn te, niacinamide og retinoler.

ACWELL – Phyto Active Balancing Cream er en lett fuktighetskrem som styrker hudbarrieren sin og inneholder ingredienser som betaglukan, aminosyrer og er rik på antioksidanter.

Solbeskyttelse

Skader på huden fra solen er noen av de hyppigste grunnene til at hudens barriere svekkes. Dette kommer rett og slett av at UV-stråler har evnen til å oksidere ceramider og naturlige lipider som finnes i huden din. Når dette skjer vil resultatet være en dehydrert og svekket barriere. UV-stråler skader derimot ikke kun på overflaten, de gjør det også i de dypere lagene i huden, hvor du vil se at hudlagene skades og hudceller brytes ned. For å forhindre at dette skjer, er det viktig å sørge for å bruke en bredspektret solkrem som bekytter mot både UVA og UVB stråler og en SPF som er på 30 eller høyere.

About Me - Be Clean Relief Sun er en beroligende solkrem med fysisk filter, beskyttelse mot UV-stråling, en SPF på 50 og har en styrkende effekt på hudbarrieren.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business