Gå til innholdet

Din guide til koreansk solkrem

Din guide til koreansk solkrem

 

Hvorfor bruke solkrem?

Solkrem spiller en avgjørende rolle i å sikre effektiv solbeskyttelse og optimal hudpleie. Solkrem fungerer som en skjold for huden, effektivt hindrende absorpsjon av UV-stråler som ellers kan forårsake skadelige effekter og fremskynde aldringsprosessen. UV-stråler deles vanligvis inn i to kategorier, og begge krever nøye beskyttelse for å opprettholde sunn hud.

UVA-strålene er konstant til stede gjennom året, selv på dager med skyer, og har evnen til å trenge gjennom glass. Disse strålene trenger dypt inn i huden og er kjent for å forårsake tidlige aldringstegn, solallergi, pigmentflekker og potensielt utløse hudkreft. Derfor er det avgjørende å velge solkrem med tilstrekkelig solfaktor for å effektivt beskytte mot UVA-stråling.

UVB-strålene stimulerer produksjonen av D-vitamin i kroppen, samtidig som de fremmer melaninproduksjonen, et pigment som gir beskyttelse mot solen og gir brunfarge. Men, UVB-strålene kan også føre til solskader, allergiske reaksjoner og i verste fall hudkreft. Disse strålene påvirkes i stor grad av skyer og ozonlag, og den største intensiteten oppstår når solen er på sitt høyeste mellom 12 og 15. For å minimalisere risikoen for skader, anbefales det å unngå direkte sollys i disse timene.

Så, enten du er ute etter å forhindre tidlig aldring, beskytte deg mot solallergi, eller opprettholde en sunn brunfarge, er bruk av solkrem med passende solfaktor en essensiell del av daglig hudpleie. Det er viktig å være bevisst på de ulike typene UV-stråler og velge solkrem som gir bredspektret beskyttelse for å oppnå optimal solbeskyttelse gjennom hele året.

Hva er SPF og PA?

SPF, eller "Sun Protection Factor," indikerer primært beskyttelse mot UVB-stråler. For å oppnå omfattende solbeskyttelse, er det viktig å velge bredspektret solkrem, som også beskytter mot UVA-stråler som kan forårsake tidlig aldring og øke risikoen for hudkreft. Husk å påføre solkrem regelmessig, spesielt etter bading eller svetting, for å opprettholde effektiv beskyttelse mot solens skadelige virkninger på huden.

SPF-faktoren indikerer hvor mye mer beskyttelse du får mot solen med solkrem sammenlignet med uten. En solkrem med SPF 30 gir 30 ganger bedre beskyttelse. Det anbefales å bruke solkrem med faktor 30 eller høyere. UVA-beskyttelsen bør være minst en tredjedel av solfaktoren på solkremen, så høyere faktor gir også økt UVA-beskyttelse.

Blant de koreanske skjønnhetsmerkene, kan du se at i tillegg til "SPF" vil det også stå "PA" med et antall +-tegn etterpå.

PA er basert på PPD-testen, eller persistent pigmentation darkening test. Den måler den multiple økningen av UVA en person teoretisk kan bli utsatt for før huden mørkner. PA-systemet varierer fra PA+ til PA++++. PA++++; maksimal vurdering betyr at det har en PPD-verdi på 16. Dette betyr at en person teoretisk kan tåle minst 16 ganger mer UVA-stråling ved soling med solkremen på sammenlignet med uten.

Mineralfilter eller kjemisk filter?

Solkremer er utstyrt med solfiltre som enten blokkerer eller reflekterer sollyset bort fra huden. I dagens solkremer finner vi to hovedtyper solfiltre: fysiske og kjemiske.

Fysiske filtre i solkremer virker ved fysisk blokkering eller refleksjon av solstrålene, i stedet for å samhandle med huden. Mineral solbeskyttelse, som inneholder stoffer som sinkoksid og titandioksid, gir en fysisk barriere mot UV-stråler. Fordelen med fysiske filtre er at huden kan eksponeres umiddelbart etter påføring, og det er enklere å se om du har dekket alle områdene som skal beskyttes mot UV-stråling.

Ulempen med fysiske filtre er imidlertid at de noen ganger kan etterlate en hvit eller lys film på huden, kjent som "whitecast."

Kjemiske filtre i solkremer absorberes inn i huden, hvor de beskytter ved å omdanne UV-strålene fra solen til ufarlige bølgelengder. Kremer med kjemiske filtre trekker vanligvis godt inn i huden og er dermed enklere å påføre uten synlig rest på huden.

Det er også solkremer tilgjengelige med kombinasjonsfiltre, som utnytter fordelene ved både fysiske og kjemiske filtre for å gi optimal solbeskyttelse.

Tilsutt er det konsistensen og tilleggstoffer som kan avgjøre hvilken solkrem som passer til din hud og dine preferanser, og i forhold til hvordan den føles på huden og hvordan den ser ut under forskjellig type sminke.

Vi har plukket ut noen forslag blant våre mest populære solkremer som kan være til nytte for deg:

Mary&May Cica Soothing Sun Cream SPF50 Koreansk solkrem 

Mary&May Cica Soothing Sun Cream SPF 50+ PA++++ - er en vegansk solkrem med høy UVA og UVB beskyttelse med Centella Asiatica, Hyaluronsyre og Niacinamide. Passer godt til alle hudtyper, spesielt sensitiv hud.

Beauty Of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ PA++++ 50ml 

Beauty Of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50+ PA++++ - er en økologisk solkrem med 30% risekstrakt og probiotika. Med høy UV beskyttelse i kombinasjon med pleiende og og styrkende ingredienser er denne kremen helt fri for duft, eteriske oljer og silikon.

 

Etude Soon Jung X Director's Moisture Sun Cream SPF50+ PA++++ - En lett og fuktighetsgivende solkrem med Panthenol for å fukte og styrke hudbarrieren og Madecassoside for beroligende effekt på irritert hud. Kremen er hypoallergenisk og vaskes lett av.

 

Etude Soon Jung X Director's Mineral Filter Sun Cream SPF50+ PA++++ - er en lett og fuktighetsgivende solkrem med Panthenol for å fukte og styrke hudbarrieren og Madecassoside for beroligende effekt. Kremen er formulert med mineralfilter og er allergivennlig.

 

Mixsoon Centella Sun Cream med SPF 50+ PA++++ - passer perfekt for deg som ønsker en lett krem som trekker fort inn uten å bli klebrig. Med Centella Asiatica virker den beroligende og avkjølende på irritert og følsom hud.

 

 

COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF 50+ PA+++ - er en solkrem med en lett tekstur som absorberes raskt. Beskytter huden mot UVA- og UVB-stråling, forbedrer hudens fuktighetsbarriere med Aloe Vera bladekstrakter. Passer alle hudtyper også sensitiv hud!

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business