Gå til innholdet

De beste ingrediensene til pigmentflekker

Hvordan bekjempe hyperpigmentering

Dersom huden din allerede har utviklet noen pigmentflekker som du ønsker å bli kvitt, er det heldigvis råd å finne. I dag finnes det en rekke ulike fantastiske ingredienser som fungerer utrolig bra på å behandle hyperpigmentering i huden. Ved å tilføre en eller flere av disse ingrediensene til hudpleierutinen din, vil du over tid se at pigmentflekkene vil lysne og hudtonen din vil bli jevnere igjen.

Det krever at du bruker produkter med disse ingrediensene med jevne mellomrom, og selvsagt også at du tar andre forhåndsregler for å forhindre at pigmentflekkene forverrer seg. Dette inkluderer blant annet at du bruker SPF daglig, i tillegg til å unngå å overeksponere huden din for solen.

Vitamin C – Den magiske antioksidanten

Ingrediensen vitamin C blir bare mer og mer populær med årene og du vil enkelt finne en rekke ulike hudpleieprodukter som inkluderer vitamin C i ingredienslisten sin. Denne vitaminen er rik på antioksidanter som har evnen til å beskytte hudcellene dine mot skader fra solen eller forurensing fra miljøet, samtidig som at den beskytter mot frie radikaler.

Undersøkelser viser også at bruken av vitamin C i 16 uker sammenhengende, reduserte hyperpigmentering for hele 62,5% av deltagerne. Kombinerer du dette med daglig bruk av SPF og andre ingredienser kjent for sin evne til å lysne hyperpigmentering har vi all grunn til å tro at dette tallet ville økt betraktelig.

Våre egen produktanbefaling: COSRX – The Vitamin C 23: Dette er et serum som inneholder hele 23% askorbinsyre, også kjent som vitamin C. Her har det blitt kombinert med vitamin E for å gi huden din masse fuktighet og pleie.

Retinol – Øk cellefornyelsen

Retinol er en ingrediens som er en variant av vitamin A og er ekstremt effektiv på å hindre hudens egen produksjon av melanin. I tillegg til å redusere melaninproduksjon i huden din, har retinoler også anti-inflammatoriske egenskaper og vil også øke cellefornyelsen, så du får friske, nye hudceller på hudens overflate raskere.

Retinoler kan derimot oppleves som sterkt på huden i noen tilfeller, og bør brukes forsiktig i begynnelsen frem til huden har vendt seg til ingrediensen. Det er heller ikke det beste valget for de med veldig sensitiv hud.

Vår egen produktanbefaling: Innisfree - Retinol Cica Repair Ampoule: En ampoule som inneholder hele 500IU med retinol, som vil ha en oppstrammende effekt på huden, virke anti-aldrende, øke hudens celleforyelse og også redusere synligheten av både rynker og hyperpigmentering.

Azelaic Acid – En mildere syre

Azelaic Acid, også kjent på norsk som azelainsyre, er en mildere form for syre sammenlignet med andre syrer du gjerne finner i ulike hudpleieprodukter. Dermed er dette ingrediensen å holde utkikk etter dersom du har sensitiv hud, eller er gravid, da den er trygg å bruke under graviditeten.

Denne ingrediensen har anti-inflammatoriske egenskaper og har også evnen til å forhindre produksjonen av melanin i huden din. Den er dermed fantastisk å bruke til melasma, som er en form for hyperpigmentering som oppstår under graviditeten grunnet hormonelle enderinger.

Niacinamide – Avbryt pigmenteringen

Niacinamide, også kjent som vitamin B3 er en helt fantastisk ingrediens som kan tilføres til alle sin hudpleierutine. Denne ingrediensen har en lysnende effekt på huden, forhindrer for tidlig aldringstegn og behandler akne. Niacinamide fungerer sånn at den avbryter hudens naturlige prosess for pigmentering i huden og vil dermed forhindre hyperpigmentering.

Da denne ingrediensen også fungerer godt for behandling av akne, vil den også kunne forhindre fremtidig hyperpigmentering og arrdannelser som et resultat av akne.

Vår egen produktanbefaling: Mary & May – Lemon Niacinamide Glow Wash Off Pack: Dette produktet er en rensende leiremaske som kombinerer to fantastiske ingredienser som motvirker hyperpigmentering, nemlig vitamin C og Niacinamide. Masken vil gi deg mer glød, pleie og virke beskyttende.

Mandelic Acid – Effektiv hyperpigmentering behandling

Mandelic Acid, eller mandelsyre som det gjerne kalles på norsk er en type syre som vil gi huden din en kjemisk peeling. Tidligere undersøkelser fra 2019, har vist at bruken av mandelsyre annenhver uke, effektivt reduserte inflammatorisk hyperpigmentering, og gjorde dette bedre enn andre syrer som glykolsyre eller fytinsyre.

Hudpleieprodukter som inneholder mandelsyre er foreløpig ikke like utbredt som andre syrer som er kjent for å ha god effekt på hyperpigmentering. Vi har derimot stor tro på at dette er en ingredien vi vil se mer av fremover.

AHA-syre – Kjemisk eksfoliering

Dersom du opplever problemer med pigmentflekker i huden din, vil en kjemisk eksfoliering være noe av de mest effektive du kan gjøre. Dette vil gi deg en ny og frisk hud da alle de gamle hudcellene vil fjernes. Ved hjelp av hudpleieprodukter som inneholder ingrediensen AHA-syre, vil du stimulere hudens celleproduksjon og dermed oppnå en jevnere hudtone og lysne opp pigmentering.

Du finner ofte produkter som inneholder AHA-syre kombinert med andre populære ingredienser, sånn som BHA eller vitamin C for å gi et mer effektivt resultat.

Vår egen produktanbefaling: Beauty of Joseon – Green Plum Refreshing Toner AHA + BHA: En toner med en mild eksfolieringseffekt, som både virker forfriskende, vil regulere sebumproduksjonen i huden og også minske synligheten av porene.

Snegleslim – En høyt elsket K-Beauty ingrediens

Snegleslim har riktignok ikke det mest attraktive navnet, men dette er en ingrediens med en rekke ulike fantastiske fordeler. Det er med god grunn at dette er en av de mest populære ingrediensene i K-Beauty hudpleieprodukter. En  av disse er at den vil gi deg en jevnere hudtone, minske synligheten av arr og også lysne pigmentflekker.

Produkter som inneholder snegleslim passer også ypperlig til de med sensitiv hud, da den også har en beroligende effekt, samt helbredens egenskaper.

Vår egen produktanbefaling: Jumiso – Have a Good Cream Snail & Centella: Dette er en lett fuktighetskrem som vil tilsette masse av fuktighet til huden, i tillegg til å ha en beroligende effekt.

Lakrisrot – Stopp pigmentflekkene

Hudpleieprodukter som inneholder ingrediensen lakrisrot vil ha en utrolig god effekt på pigmentering i huden din. Lakrisrot har nemlig evnen til å forhindre produksjonen av tyrosinase, som er et enzym med en stor rolle i produksjonen av melanin i huden din.

Takket være virkestoffet “liquiritin” som vi finner i lakrisrot, vil den ikke bare forhindre utviklingen av pigmentflekker, den vil også aktivt hjelpe huden med å fjerne eksisterende mørke flekker.

Vår egen produktanbefaling: ACWELL – Licorice pH Balancing Advance Serum: Et serum som kombinerer to effektive ingredienser som jobber mot hyperpigmentering, nemlig lakrisrot og niacinamide. Disse vil sammen ha en lysnende effekt på pigmentflekker, i tillegg til å stimulere cellefornyelsen og tilsette en god dose med antioksidanter.

Du kan finne flere produkter som passer til deg som ønsker å redusere mørke flekker og ujevn pigmentering her.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business