Gå til innholdet

Centella Asiatica

Centella asiatica – Reparerer og gjenoppbygger huden din

Centella asiatica er en ingrediens som har kommet for å bli, denne vidunderlige ingrediensen har blitt kjent over hele verden for sine legende og reparerende evner. Mens man raskt kan ende opp med å tenke at dette er en helt ny oppdagelse, er sannheten at dette tiger-gresset har blitt brukt i årevis i enkelte asiatiske land. Det sies til og med at tigere pleide å rulle rundt i dette “gressert” for å lege sine sår, og det er sannsynligvis nettopp der navnet “Tiger-grass” kommer fra.

Det er derimot ikke kun huden til tigere som har godt av centella asiatica, og etter at den tok K-Beauty industrien med storm for noen år siden har også vestlige hudpleie-merker begynt å tilsette denne ingrediensen i produktene deres. På denne siden skal vi fortelle deg alt du behøver å vite om den fantastiske ingrediensen, hvorfor den bør være en del av hudpleierutinen din og litt om våre egne favorittprodukter med centella asiatica.

Hva er centella asiatica?

Før vi går nærmere inn på hva slags fordeler centella asiatica, også ofte kalt for cica innen K-Beauty, egentlig besitter. Centella asiatica er en liten plant med vifteformede blader, og mens det medisinske navnet er centella asiatica, refereres den ofte til som tiger grass, indian pennywort, gotu kola eller cica. Det er en urt som vokser i tropiske og sub-tropiske regioner sånn som Asia, Mellom-Amerika og India.

I mange år har denne urten blitt brukt som behandling mot milde til alvorlige hudtilstander som astma, sår og spedalskhet. Bruken har blitt sett i både indisk og kinesisk medisin i tusenvis av år, og vært spesielt brukt på hudtilstander som rift, mindre sår og brannskader. Da den også innehar anti-inflammatoriske egenskaper, egner den seg også til å behandle eksem og psoriasis og har til og med blitt brukt som en anti-bakteriell behandling og antiviral medisin for å motvirke angst og depresjon.

5 grunner til å ha centella asiatica i hudpleierutinen din

1. Centella asiatica passer perfekt til tørr og sensitiv hud

Denne unike ingrediensen har evnen til å forbedre hudens egen kapasitet til å holde på fuktighet, noe som betyr at den vil hjelpe deg å opprettholde en perfekt hydrert hud og dermed samtidig klare å eliminere synligheten av tørr hud. 

Planten har en lang og veldokumentert historie innen tradisjonell medisin, hvor den har blitt brukt for sine legende og reparerende egenskaper. Samtidig har den evnen til å redusere inflammasjon i huden, noe som gjør den perfekt til flere ulike hudtyper, inkludert de med sensitiv hud og de med akne-utsatt hud. 

2. Centella asiatica hjelper å styrke og reparere hudens barriere

En av tingene som skjer med huden vår etterhvert som vi blir eldre, er at den naturlige hudbarrieren blir svakere. Dette kan deretter føre til an økt synlighet av både rynker og fine linjer, senket evne til å holde på vann og også gradvis mindre fasthet i huden.

Da centealla asiatica er en rik kilde på en rekke ulike naturlige substanser, har det blitt bevist at den har evnen til å hjelpe å gjenopprette hudens naturlige barriere. Den vil hjelpe deg å oppnå en yngre, hydrert og spenstigere hud. 

3. Centella asiatica reduserer synligheten av cellulitter 

Centella asiatica har en rekke ulike evner, blant annet at den vil hjelpe deg å styrke huden din og bindevevet, dermed vil den også kunne hjelpe deg å redusere synligheten av uønskede cellulitter. Dermed er dette også en ingredien du bør være på utkikk etter å finne i hudpleieprodukter til kropp i tillegg til ansikt. 

Ved å øke blodtilførsel i huden, og også hjelpe deg å skape sterke og sunne blodårer, vil ingrediensen få frem synligheten av smidig, sunn hud som er helt fri for cellulitter. 

4. Centella asiatica leger sår og er antiseptisk 

Innen ingrediensen centella asiatica finner du taniner som jobber for å redusere både inflammasjon og rødhet i huden din. Den har en beroligende effekt på huden, noe som også vil redusere hovenhet og irritasjoner. Aktive virkestoffer sånn som madecassoside vil også hjelpe å lege og regenerere huden din. 

Ved at centella asiatica vil være med på å gjenoppbygge huden din tilbake til sin optimale tilstand, vil disse virkestoffene gjøre centella asiatica til det ideelle valget for alle med skadet hud. Dette kan være skader fra solens UV-stråler, tørr hud, en skadet og svekket hudbarriere, akne arr eller andre skader. 

Våre 5 favorittprodukter med centella asiatica

Det finnes utallelige produkter som inneholder vidunderingrediensen centella asiatica, og også hos oss vil du kunne finne et enormt utvalg tilgjengelig. Vi har derimot plukket ut noen av våre egne favoritter vi ønsker å dele med deg, kanskje du oppdager en ny favoritt du også!

Mary & May – Centella Asiatica Serum: Her får du et serum med hele 95% centella asiatica som har en pleiende effekt og passer ypperlig til både sensitiv, irritert eller uren hud. Den er fylt med antioksidanter og aminosyrer som reduserer pigmentflekker, akne arr og solskader.

Mixsoon – Soondy Centella Asiatica Essence: Denne essensen vil absorberes raskt inn i huden din, og har en beroligende effekt på stresset, irritert og sensitiv hud. Produktet passer til alle hudtyper og vil styrke hudbarrieren din, samtidig som den virker anti-inflammatorisk og anti-bakteriell.

Beauty of Joseon – Asiatica Calming Mask: En sheetmask som vil virke beroligende og fuktighetsgivende på huden din. Denne er fylt med flott ingredienser som niacinamide, hyaluronsyre, ginseng og selvsagt centella asiatica. Andre ingredienser som mugwort, goji bær og ginseng gir rikelig med næring og antioksidanter.

COSRX – Centella Water Alcohol-free Toner: Toneren fra COSRX vil roe ned irritert og rød hud da den har en lindrende og helbredende effekt. Samtidig vil den hjelpe å opprettholde hudens naturlige barriere og etterlate huden med en flott glød.

Purito – Centella Green Level Recovert Cream: Her får du en lett fuktighetskrem som virker beroligende på stresset og irritert hud. Kremen inneholder hele 50% centella asiatica, i tillegg til andre fantastiske ingredienser som niacinamide og squalane. Denne kremen vil beskytte hudens barriere, tilføre fukt, glatte ut fine linjer og også jevne ut hudtonen din.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business