Gå til innholdet

Bean essence - Bønner

Hvorfor soya i hudpleie vil være din nye favoritt

Det er mange ulike plager og tilstander vi kan ha i huden vår, plager som går utover selvfølelsen og selvbildet vårt, noe som kan være utrolig frustrerende. Å vite hvordan du skal håndtere rødhet i huden, akne, grå og gusten hud eller til og med rynker eller tørr hud kan være vanskelig, det forstår vi veldig godt! Det kan ofte være fristende å se etter raske løsninger på disse vanlige hudproblemene, med unødvendige gadgets og nye behandlinger, men ofte er den beste planen å se tilbake på helt naturlige ingredienser.

Her kommer soyabønner inn i bildet, og i mange kulturer og familier er soyabønner en stor del av kostholdet deres, noe som har vist seg å ha gode resultater på huden. Men i tillegg til å spise dem, er det ikke mange som vet at fordelene med soyabønner også er å se når vi bruker de på huden vår. Noen av fordelene ved å bruke soyabønner i hudprodukter inkluderer å jevne ut hudtonen, redusere rødhet og også øke produksjonen av kollagen. Soyabønner tilbyr enorme skjønnhetsfordeler, uansett om du har dem på tallerkenen din eller i ansiktskremen. Vi skal se litt nærmere på hvorfor vi tror denne ingrediensen kan bli en ny favoritt blant mange.

Hva er soyabønne-ekstrakt og hvor kommer det fra?

Før vi går nærmere inn på hvilke fordeler søyabønner har for huden din, kan vi se på hva ingrediensen egentlig er og hva det består av. Når vi snakker om søyabønner i hudpleie, vil det være en soyabønne ekstrakt vi gjerne ser på ingredienslisten. Dette vil være hentet direkte ut fra soyabønner og er en naturlig og kraftig antioksidant som fungerer både som en beroligende og regenererende ingrediens for huden din.

Soyabønne ekstrakt er hentet direkte ut fra soyabønner, og med alle fordelene vi ser den har for huden vår, er vi ikke overrasket over at det har blitt brukt i tusenvis av år i tradisjonell kinesisk medisin. Det er godt kjent at soyaens lipider, proteiner og vitaminer inneholder fuktighetsgivende egenskaper i tillegg til å promotere en jevnere hudtone, smidigere hud og samtidig bekjempe tegn på aldring. Det sies til og med at arbeidere på fabrikker som behandler soyabønner, var kjent for å ha spesielt glatte og unge hender med en jevn hudtone nettopp fordi de håndterte soyabønner jevnlig.

Soyabønner i hudpleie har nå kommet for å bli innen verden av kosmetikk og hudpleie og er en viktig ingrediens i en rekke ulike anti-aldrende hudpleieprodukter.

Er soyabønner bra for huden din? 

Soyabønner er en forholdsvis ny ingrediens vi ser dukke opp i ulike hudpleieprodukter, og vi har all grunn til å tenke at det bare kommer til å bli mer og mer fremover. Vi mennesker er satt sammen sånn at mange oss automatiske er skeptiske til nye ingredienser, og vil dermed lure på om soyabønner virkelig er bra for huden eller om det bare er en ny trend. Soyabønner kommer derimot uten tvil med en rekke ulike fordeler for huden din, på flere ulike nivåer.

Under fermenteringen av soyabønnene, vil næringsstoffer som fettsyrer og aminosyrer bli brutt ned i flere ulike substanser. Det er gjennom proteinene og aminosyrene vi finner i soyabønner at ingrediensen gir oss de anti-aldrende egenskapene ved å øke fasthet og elastisitet i huden som gradvis blir tapt med tiden, samt fremskynde kollagenproduksjonen.

Prosessen involverer en enda større variasjon av komponenter, som inkluderer karbohydrater, mineraler, fiber og proteiner. Dette er blant annet grunnen til at den favoriseres blant vegetarianere og veganere som en plantebasert proteinkilde. Når prosessen er komplett, vil soyabønner dermed være fylt med antioksidanter, hvor de to viktigste er genistein og daidzein. De er kjen for sin egenskap til å regulere hormonnivåene våre, forbedre bein og hjerte- og kar helse, samt gi anti-kreft fordeler.

Hva inneholder soyabønner?

Når vi ser på hudpleieprodukter som inneholder soyabønner som en ingrediens, vil det gjerne være oppført som ekstrakt av soyabønner, fermenterte soyabønner eller olje av soyabønner. Dette er til syvende og sist bare ulike måter soyabønner har blitt behandlet og ulike måter ingrediensen brukes, avhengig av produktet det skal i. Fordelene og innholdet i ingrediensen vil derimot forbli den samme.

Soyabønner er fylt med omega 3 og omega 6 fettsyrer, mangan og vitaminer. Ved hjelp av fettsyrene i bønnene, vil du enkelt kunne gjenoppbygge kollagen i huden og samtidig øke hudens elastisitet, minske synligheten av fine linjer og rynker og også jobbe for å forhindre dannelsen av nye. I tillegg til disse fettsyrene, inneholder soyabønner vitamin E som er en kraftfull antioksidant som bygger oppp hudens egen barriere og beskytter mot frie radikaler. Frie radikaler er kjente for å forårsake tegn på tidlig aldring, sånn som fine linjer, rynker og misfarging i huden. Ved hjelp av en sterkere hudbarriere vil du få låst inn fuktighet og dermed også oppnå en sunnere og yngre hud.

Vitamin E har også vist seg å ha anti-inflammatoriske egenskaper som kan forhindre rødhet og hovenhet i huden. Disse anti-inflammatoriske egenskapene vil også hjelpe å redusere synligheten av akne, arrdannelser og flekker i huden som kommer fra ulike hudtilstander sånn som rosacea.

Det er med andre ord en rekke ulike fordeler å se i soyabønner og hva de kan tilføre hudprodukter, enten du velger å bruke det i hudprodukter som serum, ansiktskrem eller body lotion.

Prøv noen av våre favorittprodukter med soyabønner

Vi har funnet frem noen av våre egne favorittprodukter som inneholder soyabønner, kanskje du finner en ny favoritt? 

Beauty of Joseon – Ginseng Cleansing Oil: Her får du en lett oljerens som inneholder soyaolje og ginsengfrø olje, og vil enkelt og raskt løse opp sminke og smuss som tilstopper porene. Samtidig pleies huden og får tilført fuktighet.

Mixsoon - Bean Cream: Denne fuktighetskremen er rik og vil gi huden intens næring og beskyttelse. Den inneholder fermentert ekstrakt fra soyabønner og passer godt til tørr og dehydrert hud.

Mixsoon Bean Essence: Dette er merkets mest populære produkt, et prisvinnende 2-i-1 essens med fermentert bønneekstrakt som jevner ut ruglete hudoverflate samtidig som huden tilføres fuktighet og næring. Virker mildt eksfolierende og talgregulerende.

Numbusin – No.3 Radiance Glowing Jumbo Essence Pad: Essensen er formulert med 50 ulike typer fermenterte ekstrakter, inkludert fermenterte soyabønner. Virker revitaliserende og næringsgivende samtidig som de fjerner døde hudceller.

Round Lab – Soybean Nourishing Cream: En fuktighetskrem som inneholder svart soyabønneekstrakt og ceramider, og vil reparere en skadet hudbarriere, forbedre hudens elastisitet og tilføre glød.

Adresse
Stallbakken 9, 2005 Rælingen , 2005 Rælingen
Telefon
40051057
E-postadresse
kundeservice@utseende.no
Foretaksregisteret
926590685 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business